Mucolysin

Mucolysin er et slimløsende hostemiddel med den aktive ingrediens acetylcystein, som gør slimen tyndere og dermed lettere at hoste op. 

Hos Mecindo kan du købe Mucolysin med smag af både citrus og skovbær - Mucolysin med citron er syrlig og frisk og skovbærsmagen er let sødlig. 

Det er nemt at indtage brusetabletterne pga. den tilsatte smag. Mucolysin er brusetabletter, der opløses i vand og drikkes en til to gange i døgnet.Kan jeg bruge Mycolysin til børn?

Du kan bruge Mucolysin til børn over seks år. 

Du må give dine børn 200 mg op til to gange i døgnet. 

Brusetabletten skal indtages sammen med mad, så selvom dit barn har mistet appetitten pga. feber og hoste, skal du sørge for, at det får lidt at spise sammen med den slimløsende brusetablet. Ellers kan det være hårdt for maven, og lidt skal dit barn jo spise, også når det har feber og er syg.

Tag Mucolysin før sengetid, så nattesøvnen bliver sikret

Voksne kan tage 200 mg Mucolysin to til tre gange i døgnet eller 600 mg én gang i døgnet. 

Måske er det især, når du skal sove, at du har problemer med slimen, så kan det være en fordel at tage hele din dosis af Mucolysin lidt før sengetid, så du får frigjort og hostet slimen op, inden du går i seng, så du kan få din nattesøvn.

Rens lungerne med slimløsende brusetabletter

Slimen, som du hoster op, stammer fra lungerne. Slimen kan være et tegn på infektion i lungerne, og varer din hoste ved, bør du søge læge for at finde ud af, om du skal have en penicillinkur eller anden behandling.

Lungerne bliver renset, når du hoster slimen op, så hoste med slim er simpelthen kroppens reaktion på urenheder i lungerne. 

Man kan derfor sige, at det er et godt tegn, at du hoster, da hosten som sagt renser lungerne. Det er naturligvis stadig generende og kan lindres med slimløsende brusetabletter som Mucolysin.

Du kan afhjælpe generne fra din hoste med slim, hvis du

  • Tager slimløsende brusetabletter som for eksempel Mucolysin
  • Sover med hovedet højt
  • Drikker rigeligt vand
  • Spiser en teskefuld honning en gang eller tre i døgnet
  • Drikker varm te. For eksempel Lakridste og ingefærte

Vær altså opmærksom på, at hoste med slim er et naturligt tegn fra kroppen på, at den renser lungerne. Men vær også opmærksom på, at du skal søge læge, hvis din hoste varer ved, så du kan blive behandlet på rette vis.


Læs mere Skjul