Medela

Medela blev grundlagt i 1961 af Olle Larsson og har i dag hovedkontor i Schweiz.

Medela er blevet en global aktør inden for bl.a. ammeudstyr og distribuerer sine produkter i mere end 100 lande.

Det er vigtigt for Medela at fremme sundhed og velvære for både mor og barn, hvorfor produkterne tilbyder effektive løsninger og muligheder i forbindelse med amning.


Hvem er Medela?

Medela blev grundlagt i 1961 af Olle Larsson og har i dag hovedkontor i Schweiz.

Medela er blevet en global aktør inden for bl.a. ammeudstyr og distribuerer sine produkter i mere end 100 lande.

Det er vigtigt for Medela at fremme sundhed og velvære for både mor og barn, hvorfor produkterne tilbyder effektive løsninger og muligheder i forbindelse med amning.

Medela støtter en række initiativer til at forbedre sociale og kulturelle miljøer på både globalt og lokalt plan. Medela står bl.a. bag ”Shared Values Initiative” i Indien, som er en del af bevægelsen Every Woman Every Child (EWEC).
Medelas initiativ har til formål at fremme sundheden for mor og barn gennem uddannelse omkring værdien af brystmælk samt støtte til amning. 

Amning

Det er vigtigt at du føler dig tryg og afslappet når du ammer dit barn. Dog er det ret almindeligt at opleve ubehag ved amning, som kan påvirke oplevelsen.

Hvis barnet er ligger forkert, kan det føre til, at brystvorten revner, bliver øm og i nogle tilfælde kan det føre til infektion. Dette kan resultere i, at det bliver nødvendigt at stoppe amningen før end planlagt.

Det er derfor vigtigt at minimere dette ubehag, så amning bliver en god oplevelse for både mor og barn.

  • Medela Purelan er en brystvortecreme med ren lanolin som lindrer følsomme og tørre brystvorter. Cremen hjælper med at blødgøre brystvorterne, hvilket modvirker at huden tørrer ud og sprækker. 
  • Medela Engangsammeindlæg er behagelige og diskrete ammeindlæg som er velegnede til opsugning af lækkende brystmælk. Ammeindlæggene har en fremragende sugeevne og sørger for sikker beskyttelse mod lækager – både dag og nat. 
  • Medela Contact Ammebrikker beskytter dine brystvorter under amning og gør det nemmere for dit barn at få fat. Ammebrikkerne er velegnede, hvis du har flade, indadvendte eller ømme brystvorter. 

Pleje af bryster og brysvorter i amningsperioden

Normalt er smerter ved amning tegn på, at noget er galt. Den mest almindelige årsag er en forkert amme-teknik.

Prøv derfor forskellige ammestillinger og sørg for rolige omgivelser uden forstyrrelser, så både dig og din baby kan fokusere på amningen. Dette kan afhjælpe bid eller at babyen gnaver på brystvorten.

  • Det anbefales at skylle brystet med varmt vand, når du er i bad og undgå at bruge midler der indeholder sæbe. Sæbe kan have en udtørrende effekt samt fjerne de naturlige hudfedt, forårsage irritation og give revner.    
  • Det er en god idé at beskytte huden mod skader ved at anvende en creme til brystvorten efter amning.   
  • Brug en amme-bh af åndbart stof som tillader huden at ånde. På den måde kan du mindske risikoen for bakterier som kan forårsage infektion. 
  • Skift ammeindlæg ofte, så du ikke går for længe rundt med fugtige ammeindlæg.   
  • Hvis brystvorterne er ømme, kan du anvende kompresser som vil gøre ophelingen hurtigere.   

Sommetider kan ømme brystvorter skyldes trøske. Hvis dette er tilfældet, skal du kontakte din læge for den rette behandling til både dig og din baby, da babyen sandsynligvis også har trøske i munden.

Ny revolutionerende flaskesut fra Medela

Medela Calma Flaskesut er en ny revolutionerende flaskesut som fremmer uproblematisk skift mellem bryst og flaske. 

Flaskesutten er designet med en vakuumstyret ventil som betyder, at barnet skal skabe et vakuum, for at mælken kan løbe. For at skabe dette vakuum, skal barnet bruge en tungebevægelse, der minder om den tungebevægelse barnet bruger ved amning.
Flaskesutten gør det altså muligt for barnet at drikke, pause og trække vejret med en naturlig rytme, ligesom ved regulær amning. 

Medela Calma Flaskesut er designet med et uniks ventilationssystem som modvirker, at barnet sluger luft mens det spiser. 

Smart rengøring af ammetilbehør

Det er vigtigt at alt børneplejeudstyr og tilbehør til madlavning holdes grundigt rent, for at undgå skadelige bakterier og smitstoffer.

Medela Quick Clean-poser er smarte poser som let og hurtigt kan anvendes til at rengøre ammetilbehør. Poserne rengør ved hjælp af damp, hvilket er en meget effektiv måde, hvorpå man kan fjerne bakterier.  

Medela Quick Clean-poser skal blot have 3 minutter i mikroovnen og kan anvendes op til 20 gange pr. pose – de er altså fordelagtige for både din tid og økonomi. 

Læs mere Skjul