Manuka honning

UMF og MGO certificeret manuka honning fra New Zealand.

Hos Mecindo.dk findes et stort online udvalg af ægte manuka honning fra New Zealand. Vælg altid en UMF eller MGO certificeret manuka honning for højeste kvalitet, samt garanti for både ophav og antibakteriel virkning. Manuka honning stammer fra biavl hvor kilden til nektar er manuka planten ( Leptospermum Scoparium). Dette resultere i en honning med en unik smag og kraftig antibakteriel virkning.
Manuka honning er perfekt til f.eks at rense rifter og sår udvortes eller til at lindre indvortes infektioner.


Viser 1 til 6 af 6 (1 sider)

Manuka honning

Forskellen på UMF, MGO og Aktiv

Der benyttes typisk 3 forskellige typer af certificering af manuka honning: UMF, MGO og Aktiv:

  • UMF - en uafhængig og verdensomspændende standard der varetages af det officielle industri organ AMHA, som foretager regelmæssig kontrol af alle UMF mærkede produkter med stikprøvekontroller for at sikre at produkter som bærer UMF®-mærket, rent faktisk er ægte manuka honning. UMF findes i styrke 5+ til 25+. Der er generel konsesus om at manuka honning først opnår brugbar antiseptisk virkning ved en styrke på UMF 10+
  • MGO - MGO er et certificeret varemærke fra honning sammenslutningen Manuka Health New Zealand, og ses kun på netop deres produkter. Denne måler indholdet af methylglyoxal i honningen for derigennem at fastslå den antibakterielle virkningen. Fælles for både UMF og MGO er at de er de eneste certificeringer der garanterer at den honning du køber rent faktisk er ægte newzealandsk manuka honning med antiseptisk virkning. Er produkt skal være mindst MGO 100+ for at der kan antages at være antiseptisk virkning. UMF og MGO kan løst omregnes – en UMF 10+ honning er omkring MGO 285+, UMF 15+ er MGO 550+ mens UMF 20+ er omkring MGO 800+
  • "A" eller "aktiv" - Denne angivelse ses ofte på manuka honning fra Canada eller USA. En honning med denne angivelse er ikke garanteret New Zealandsk og den samlede antiseptiske virkning er tvivlsom eftersom denne måling kun angiver honnings indhold af peroxid, og dermed fuldstænding ignorer faktorer så som indeholder af methylglyoxal og phenyl, to vigtige naturlige indholdsstoffer som er med til at give manuka sin kraftige antibakterielle virkning.