Manuka honning

UMF og MGO certificeret manuka honning fra New Zealand.

Hos Mecindo.dk findes et stort online udvalg af ægte manuka honning fra New Zealand.Vælg altid en UMF eller MGO certificeret manuka honning for højeste kvalitet, samt garanti for både ophav og antibakteriel virkning. Læs mere og køb allerede i dag.


Hvad er Manuka honning?

Manuka honning er en helt speciel type honning, der udover at spises, anvendes i forskellige sundhedsmæssige sammenhænge. Honningen er blevet produceret siden 2006, og i dag står ca. 1,5 milliarder bier og 140 mennesker for produktionen. 

Manuka honningen bliver lavet af nektar fra det lokale Manuka træ (Leptospermum Scoparium), som vokser i New Zealand. Bierne samler nektaren hvorefter den bliver til den velkendte honning. Honningen er fuld af næringsstoffer og antioxidanter der til sammen giver Manuka honningen sin antibakterielle virkning. 


Hvor kommer Manuka honning fra?

Manuka honning indsamles af bierne fra det hårdføre Manuka træ i New Zealand. Ud over at være en del af Manuka honningproduktionen, fungerer træet som beskyttelse for dyr og fugle der bruger det som læ og skjul. 

Mængden af Manuka honning er begrænset. Det skyldes især, at honningen kun produceres i New Zealand, men også fordi træet blomster i få uger hvert år. 

Gennem tiderne er Manuka træet blevet brugt som medicinsk plante, hvilket honningen fra træet dagen i dag stadig gør. 


Hvad kan du bruge Manuka honning til?

Du kan bruge Manuka som almindelig honning. I madlavning, på brødet eller i en kop varm te. Men Manuka honningen kan også bruges til andet. Brug den til behandling af sår og skrammer. Den er perfekt til dette formål, da den er antibakteriel. Derudover virker den blødgørende og stimulerende på huden. 

Brug din Manuka honning:


  • Som ingrediens i et glas
  • Som ingrediens i smoothies
  • Som sødestof i te eller kaffe
  • Til behandling af sår
  • Som en del af din hudpleje


Som en del af din kropspleje kan du bruge Manuka honning i en hjemmelavet bodyscrub. Bland Manuka honning, olie (mandel, kokos- eller noget tredje) og sukker. Bland det og påfør huden. Skrub huden i små lette cirkelbevægelser og nyd følelsen af en ren, blød og sund hud.

Du må ikke opbevare din Manuka honning i køleskabet – eller ikke efter åbning. Hvis du opbevarer honningen i køleskab, krystalliseres den, hvilket går ud over både konsistent, smag og virkning

 

Forskellen på UMF, MGO og Aktiv

Der benyttes typisk 3 forskellige typer af certificering af manuka honning: UMF, MGO og Aktiv:


UMF - en uafhængig og verdensomspændende standard der varetages af det officielle industriorgan AMHA, som foretager regelmæssig kontrol af alle UMF mærkede produkter med stikprøvekontroller for at sikre at produkter som bærer UMF®-mærket, rent faktisk er ægte manuka honning. 

UMF findes i styrke 5+ til 25+. Der er generel konsensus om at manuka honning først opnår brugbar antiseptisk virkning ved en styrke på UMF 10+


MGO - MGO er et certificeret varemærke fra honningsammenslutningen Manuka Health New Zealand, og ses kun på netop deres produkter. Denne måler indholdet af methylglyoxal i honningen for derigennem at fastslå den antibakterielle virkningen. 

Fælles for både UMF og MGO er at de er de eneste certificeringer der garanterer at den honning du køber rent faktisk er ægte newzealandsk manuka honning med antiseptisk virkning. Er produkt skal være mindst MGO 100+ for at der kan antages at være antiseptisk virkning. UMF og MGO kan løst omregnes – en UMF 10+ honning er omkring MGO 285+, UMF 15+ er MGO 550+ mens UMF 20+ er omkring MGO 800+.

En MGO 400+ har et minimum indhold på 400 mg/kg af methtlglyoxal, 500+ har minimum 500 mg/kg og så videre.


 "A" eller "aktiv" - Denne angivelse ses ofte på manuka honning fra Canada eller USA. En honning med denne angivelse er ikke garanteret New Zealandsk og den samlede antiseptiske virkning er tvivlsom eftersom denne måling kun angiver honnings indhold af peroxid, og dermed fuldstændig ignorer faktorer så som indeholder af methylglyoxal og phenyl, to vigtige naturlige indholdsstoffer som er med til at give manuka sin kraftige antibakterielle virkning. 


Køb Manuka honning hos Mecindo.dk

Vi har et bredt udvalg af de populære Manuka honninger. Vælg din favorit og bestil online – så sender vi, så du har pakken inden for 2-4 hverdage. Prøv Manuka honning og oplev forskellen på smag og kvalitet, fremfor traditionelle honningprodukter. Har du spørgsmål til produkter eller din ordre er du velkommen til at kontakte vores kundeservice.

Læs mere Skjul