Macrogol Pulverbreve (limesmag)

Mod forstoppelse (Movicol, Lacrofarm, Moxalole, GangiDen alternativ)

Macrogol Pulverbreve (limesmag)

Mod forstoppelse (Movicol, Lacrofarm, Moxalole, GangiDen alternativ)

59,95 kr

Betal hurtig og sikkert med Mobilepay

20 Breve
( 13.1Gram )

Ikke på lager

Fragt 29kr
(2-4 hverdage)

59,95 kr

Beskrivelse

Macrogol er et afføringsmiddel, som skal indtages oralt og bruges til behandling af forstoppelse hos voksne, unge og ældre. Produktet hjælper dig med at få en normal tarmfunktion, selv hvis du har været forstoppet i lang tid. Macrogol kan også afhjælpe fækal sammenpresning.

Macrogol pulverbreve har en let limesmag og er sukkerfri.

Macrogol er et generisk lægemiddel, hvilket vil sige at mange medicinalvirksomheder producerer og sælger dette medikament til vidt forskellige priser - Du vil derfor opleve at der kan forekomme difference i priserne fra de forskellige producenter. Mest almindelig kendt i Danmark er mærker der indeholder Macrogol er Movicol, "Lacrofarm" fra Orifarm (Yellow produkt), "Moxalole" fra Meda, "GangiDen" fra Sandoz og "Magenterol" fra Teva.

Fælles for alle er den aktive ingrediens Macrogol – produktet og indholdet er det samme – prisen er forskellig.

Ofte stillede spørgsmål ved Macrogol Pulver

1. Hvordan kan I sælge Macrogol meget billigere end mit lokale apotek?

Vores priser på netop denne medicin er baseret på en generisk version af Movicol, Lacrofarm, Moxalole, GangiDen og Magenterol pulver – Den aktive ingrediens i selve produktet er den samme, men selve produktet er ikke ”brandet” som  Movicol, Lacrofarm, Moxalole, GangiDen og Magenterol, men derimod i en neutral indpakning med visning af den aktive ingrediens. Macrogol, Movicol, Lacrofarm, Moxalole, GangiDen og Magenterol pulver har alle den aktive ingrediens Macrogol der alle giver de ønskede effekter.

2. Giver Macrogol mig den samme virkning som den brandede version (Movicol, Lacrofarm, Moxalole, GangiDen og Magenterol pulver)?

Absolut. Når en medicinalvirksomhed udvikler et lægemiddel får virksomheden ligeledes en unik rettighed til at sælge det pågældende produkt for en årrække (originalt produkt). Når denne rettighed udløber kan enhver medicinalvirksomhed forudsat at de opfylder reglerne producere tilsvarende lægemiddel (generisk produkt). Dette oplever du ligeledes på det normale apotek, hvor farmaceuten spørg om du vil have den originale medicin som typisk er dyr eller en generisk version (samme indhold) som typisk er billigere.

Dette håndkøbslægemiddel besidder identiske medicinske egenskaber uanset mærke, emballering og reklame. Nøglen er den "aktive" ingrediens - der rent faktisk behandler symptomet. Beskyttelse og kvalitetskontrol gælder ligeligt for alle originale som generiske lægemidler. Det generiske lægemiddel skal opfylde de samme kvalitetskrav som det originale lægemiddel. Emballage kan variere, men ingredienserne er identiske, og resultaterne af behandlingen vil være de samme.

Et godt råd:

Nøglen er den aktive ingrediens. Kig derfor på det mærke du kender, og noter den aktive ingrediens for derefter at kontrollere, at den aktive ingrediens samt dosis er den samme som på det generiske brand. 

Instruktion

Sådan anvendes Macrogol:

Denne medicin kan tages på ethvert tidspunkt af døgnet med eller uden mad og drikke.

Forstoppelse:

 • En dosis af Macrogol er 1 brev.
 • Tag denne dosis 1-3 gange om dagen i overensstemmelse med omfanget af din forstoppelse.
Indeklemt, hård afføring:
 • 8 breve om dagen med Macrogol er nødvendig til behandling af fækal sammenpresning.
 • De 8 breve skal tages inden for 6 timer i op til 3 dage, hvis det kræves.
 • Hvis du har en hjertesygdom, må du ikke tage mere end 2 breve i timen.
Hvordan blander du det:
 • Åbn brevet og hæld indholdet i et glas.
 • Hæld ca. 125 ml. vand oven i glasset. Rør godt rundt, indtil alt pulveret er opløst, og Macrogolopløsningen er klar, eller let diset. Derefter indtages Movicol ved at drikke opløsningen.
 • Hvis du tager Macrogol mod fækal sammenpresning kan det være lettere at opløse 8 breve i 1 liter vand og efterfølgende drikke denne liter opløsning inden for de anviste 6 timer.

Behandlingstid

Forstoppelse: Behandlingen med Macrogol tager normalt omkring 2 uger. Hvis du har brug for at tage Macrogol i længere tid, skal du kontakte din læge. Hvis din forstoppelse er forårsaget af en sygdom, som f.eks. Parkinsons sygdom eller sklerose, eller hvis du tager medicin, der forårsager forstoppelse, kan din læge anbefale, at du tager Macrogol i mere end 2 uger. Konsulter din læge, hvis du er i tvivl. For en langsigtet behandling med Macrogol er det normalt, at dosis kan sænkes til enten 1 eller 2 breve om dagen.

Indeklemt hård afføring: Behandlingen med Macrogol kan vare i op til 3 dage.

Hvis du tager mere Macrogol end du bør: Et overforbrug af Macrogol kan føre til udvikling af diarré. Stop med at tage Macrogol indtil diarrétilstanden ophører, hvorefter du igen kan starte med en lavere dosis Macrogol . Hvis du er i tvivl, bør du konsultere din læge eller din apoteker.

Hvis du glemmer at tage Macrogol: Tag en ny dosis så snart du husker det.

Advarsel

Anvend ikke Macrogol hvis din læge har fortalt dig, at du har:

 • En blokering i din tarm (tarm obstruktion, ileus).
 • En perforeret tarmvæg.
 • Svær inflammatorisk tarmsygdom som colitis ulcerosa, Crohns sygdom eller betændt tyktarm.
 • En allergi over for de aktive stoffer eller et af de øvrige indholdsstoffer i Macrogol .
 • Hjertelidelser.
 • Følg den særlige vejledning i fanen ovenover, hvis du tager Movicol for fækal sammenpresning.

Graviditet og amning: Hvis du er gravid eller ammer, skal du konsultere din læge, før du anvender Macrogol.

Trafik-og arbejdssikkerhed: Macrogol påvirker ikke din evne til at køre eller betjene maskiner.

Indtagelse af andre lægemidler: Oplys din læge eller dit apotek, hvis du tager, eller for nylig har taget, andre lægemidler, herunder lægemidler uden recept.

Potentielle bivirkninger

Som alle andre lægemidler kan Macrogol have bivirkninger. De mulige bivirkninger ved brug af Macrogol Pulver er:

 • Hvis du føler dig afkræftet, stadig træt, forpustet, meget tørstig med hovedpine eller får oppustede ankler bør du stoppe med at tage Macrogol og straks fortælle det til din læge.
 • Nogle mennesker vil opleve mavesmerter eller rumlende mave, at få en allergisk reaktion, at føle sig oppustet eller syge. Du vil måske opleve en mild diarré, når du begynder at tage Macrogol.
 • Hvis noget af det ovenstående er særligt generende, varer i længere tid end et par dage,eller hvis du får bivirkninger, som ikke er nævnt i disse advarsler, bør du straks oplyse din læge eller dit apotek om det.

Aktiv Ingrediens

Hver 13,8g. pose med Macrogol indeholder: Macrogol 3350: 13.125g., kaliumklorid 0.0317g., Sodium Chloride: 0,35g., Natriumhydrogencarbonat: 0.1785g.

Produktinformation

Mængde 20 Breve ( 13.1Gram )
Producent Generic Medicine
Klassifikation Apoteksforbeholdt lægemiddel (P)
Produktnummer 32644
Pakning Engelsk eller flersproget
Bemærk: Vi tager ikke lægemidler retur. Dette skyldes, at vi som apotek skal kunne garantere og dokumentere, at lægemidlerne har været opvaret korrekt, hvilket ikke er muligt for os når produktet har været ude af apoteket.

Anmeldelser (0)

Ofte købt sammen med

Andre så også på