Maca pulver

Med god grund kendt som peruviansk ginseng.

Maca pulver laves af den knuste rod fra maca der vokser naturligt højt oppe i Andesbjergene.
Maca rod har været spist af de indfødte i disse områder i årtusinder for dens opkvikkende egenskaber og er af denne årsag også kendt som peruviansk ginseng.
 

Hvad er maca pulver?

Maca pulver er det færdige produkt der fås ved at knuse maca rodfugten lepidium meyenii, en robust rodfrugt der i op til 4.000 meters højde i både den peruvianske og bolivianske del af Andesbjergene.

Rødderne høstes typisk tidligt i foråret hvorefter de, i de fleste tilfælde, soltørres i 10-14 dage på store måtter. Herefter skrubes og renses rødderne hvorefter de er parate til at blive knust til det fine, færdige maca pulver.

De bedste typer af maca pulver opvarmes ikke til høje temperaturer under denne process for at sikre at de bibevarer deres fulde næringsindhold og smag.

Her er altså både tale om en superfood og rawfood – en sand vinder.
Det udvalg af maca pulver du finder her hos Mecindo.dk er alle udvalg udfra at de er økologiske, naturlige og ofte også RAW.

Hvad er maca godt for?

Det er ikke uden grund at maca roden bliver betraget som en superfood, da den kan prale af et imponerende næringsindhold:

 • Højere indhold af calcium end mælk.
 • B-1, B-2 , C og E-vitamin.
 • Mere end 20 forskellige aminosyrer, heraf 8 essentielle.
 • Rig på gode fedtsyrer
 • Indeholder 10 forskellige mineraler, herunder magnesium, jern og selen.
 • Har typisk et indhold på op mod 20% protein og op til 10% kostfibre som ren rod.

Hvordan bruger man maca pulver?

Hvor meget maca man bør indtage per servering er et omdiskuteret emne som der ikke er nogen egentligt konsensus omkring. 

De fleste foretrækker dog at starte med en enkelt tsk. maca pulver dagligt som herefter kan øges til 2-3 tsk. fordelt over dagen.

Det kan give god mening at indtage maca om morgenen og inden træning hvis man spiser maca for at få mere energi.
Maca pulver kan anvendes på utroligt mange spændende måder, prøv f.eks maca pulver i:

 • Smoothies: Den nemmeste, og også mest populære måde at indtage maca er ved at blande en tsk. i en lækker smoothie eller protein shake. Den milde malt smag fra maca går særligt godt sammen med chokolade. Prøv den f.eks i en mocha maca banan smoothie.
 • I proteinkugler: Maca kan med fordel blandes i f.eks proteinkugler og andre lækre typer kager der ikke skal bages. Maca pulver bør ikke indgå i bagværk der bages.
 • I friskpresset juice : Gør din juice endnu mere sund med 1 tsk. maca pulver for den ultimative drik. Det anbefales at bruge 1 tsk. maca per 500 ml juice for den bedste smag.
 • På grød eller havregryn: Få en god start på dagen ved blot at drysse 1 tsk. maca pulver over din foretrukne morgenspise.
 • I is desserter: Det kan nok ikke kaldes en superfood mere hvis du gør dette – men en tsk. maca pulver blandet i en foodprocessor med din yndlingsis kan bestemt lade sig gøre!

Hvad er forskellen på gul, sort og rød maca?

Mange er nok ikke klar over det, men maca findes faktisk i primært 3 forskellige varianter, gul, rød og mørk maca.

Disse er meget tæt beslægtet men adskiller sig alligevel fra hinanden både i forhold til smag og udseende, såvel som i forhold til næringsindhold.

 

Gul maca pulver

Denne type maca laves af knust maca rod med en lysebrun farve og har en ganske skarp, men frisk smag.