Longo

Longo Vital hører under Orkla Care, som er en førende leverandør af mærkevarer indenfor bl.a. sundhed og personlig pleje.

Longo Vital producerer en række kosttilskud som består af vitaminer, urter og mineraler, og som ofte er målrettet specifikke behov. 

Grundstenen i Longo Vital er seks nøje udvalgte urter, som benyttes i en lang række af de Longo Vital kosttilskud, vi sælger hos Mecindo.  Urterne er ofte sammensat med vitaminer som bidrager til at mindske træthed og vedligeholde immunsystemet. 


Hvem er Longo Vital? 

Longo Vital hører under Orkla Care, som er en førende leverandør af mærkevarer indenfor bl.a. sundhed og personlig pleje. 

Longo Vital producerer en række kosttilskud som består af vitaminer, urter og mineraler, og som ofte er målrettet specifikke behov. 

Grundstenen i Longo Vital er seks nøje udvalgte urter, som benyttes i en lang række af de Longo Vital kosttilskud, vi sælger hos Mecindo. 

Den særlige urteblanding består af rosmarinblad, paprika, græskarkerner, pebermynteblad, røllikeblomst og hvidtjørnblad og -blomst. 

Urterne er ofte sammensat med vitaminer som bidrager til at mindske træthed og vedligeholde immunsystemet. 

Produkterne fra Longo Vital bliver både udviklet og produceret i Danmark. 

Kostttilskud fra Longo Vital

Det meste udbredte kosttilskud fra Longo Vital er Longo Vital Classic

Longo Vital Classic er en dansk klassiker, når det handler om kosttilskud, da det blev udviklet helt tilbage i 1974 af professor Flemming Nørgaard. 

Longo Vital Classic indeholder bl.a vitaminerne A, B6 og D, som bodrager til immunsystemets normale funktion, samt riboflavin, vitamin B6, niacin og pantothensyre, som bidrager til at mindske træthed og udmattelse.

De fleste kosttilskud fra Longo Vital er målrettet specifikke behov, for at give forbrugeren præcis dét produkt, de har brug for:

 • Longo Vital Sport er kosttilskud rettet mod der, der har et aktivt liv, og nyder at træne og dyrke sport. Longo Vital Sport indeholder bl.a. C-vitamin som bidrager til at vedligeholde immunsystemets normale funktion under og efter intens fysisk træning, samt til at mindske træthed og udmattelse. 
 • Longo Vital Kvinde indeholder 11 vitaminer og 3 mineraler, som er særligt udvalgt til at være relevante for kvinder. Longo Vital har bl.a. et højt indhold af jern, hvorfor dette kosttilskud er velegnet til menstruerende kvinder med øget jernbehov. Longo Vital Kvinde indeholder også folsyre/folat, som bl.a. bidrager til vævsvæksten hos den gravide kvinde.   
 • Longo Vital 50+ bygger på Longo Vital Classic, men er tilsat ekstra udvalgte mineraler og vitaminer, der passer til dig, som har passeret de 50 år. Longo Vital 50+ indeholder bl.a. calcium, magnesium og D-vitamin, som er nødvendige for vedligeholdelsen af normale knogler og tænder. Longo Vital 50+ indeholder desuden zink, som bidrager til at vedligeholde et normalt syn.   
 • Longo Vital Ekstra Energi er et kosttilskud som indeholder ginseng samt vitamin C, B2, B6, niacin og pantothensyre som bidrager til at mindske træthed og udmattelse.   
 • Longo Vital Veganer er et komplet kosttilskud specielt tilpasset personer, som lever vegansk eller vegetarisk, da det indeholder en lang række vigtige vitaminer og mineraler. Longo Vital Veganer er naturligvis fri for gelatine og animalske ingredienser.   
 • Longo Hemo Jern Tilskud er tabletter med jerntilskud som kan være fordelagtige i tilfælde med et øget behov for jern, såsom ved menstruation, når kroppen vokser i teenageårene, under graviditet, eller ved bloddonation. Longo Hemo Jern Tilskud er desuden tilsat C-vitamin som øger optagelsen af jern. 

Ny tabletform

Kosttilskud kan sommetider være store tabletter, der for mange er svære at synke, hvorfor mange forbrugere vælger dem fra, eller vælger at tage færre tabletter end anbefalet.

Orkla Care har derfor lanceret en helt ny og designpatenteret tabletform, der gør det væsentligt lettere at synke tabletterne.

Den nye tabletform er inspireret af naturen, hvor forskningsteamet især havde fokus på hvordan selv de mindste dyr formår at synke kerner fra frugt uden gener og besvær.

Med udgangspunkt i denne grundtanke arbejdede teamet videre med en mandelformet tablet som blev testet op i mod en klassisk rund tablet.

Forskningsresultatet vidste tydeligt, at den mandelformede tablet for betydeligt lettere at synke end de klassiske runde tabletter.

På baggrund af studiet har Orkla Care skiftet til den nye tabletform i en række kosttilskud, heriblandt Longo Vital:

 • Longo C-vitamin +Zink er et kosttilskud med C-vitamin og Zink, som bl.a. bidrager til at mindske træthed og udmattelse. Longo C-vitamin +Zink er fremstillet med den nye tabletform fra Orkla. 
 • Longo B Komplet er et kosttilskud med otte forskellige B-vitaminer, som med fordel kan anvendes i perioder, hvor du føler dig træt og udmattet. Longo B Komplet er fremstillet med den nye tabletform fra Orkla.   
 • Longo Ingefær indeholder 300 mg ingefærpulver pr. tablet, og er en velegnet løsning, hvis du ønsker at forøge dit indtag af ingefær, men ikke er stor fan af smagen. Longo Ingefær er fremstillet med den nye tabletform fra Orkla.   
 • Longo Skøn er et kosttilskud rettet mod vedligeholdelsen af normal hud og hår, samt normale negle. Tabletterne indeholder bl.a. zink, vitamin C og biotin. Longo Skøn er fremstillet med den nye tabletform fra Orkla.   
 • Longo Søvn er et kosttilskud med baldrian – en urt, som i mange år har været brug til at vedligeholde naturlig søvn og hvilke. Longo Søvn er fremstillet med den nye tabletform fra Orkla.   

Hvem kan have brug for tilskud af vitaminer og mineraler?

 • Kvinder i den fødedygtige alder, kan have brug for et tilskud af jern.   
 • Kvinder, der vil være gravide, samt gravide i de første 12 uger af graviditeten anbefales tilskud af folsyre.   
 • Gravide anbefales dagligt tilskud af D-vitamin gennem hele graviditeten, samt jern fra 10. graviditetsuge.   
 • Børn og voksne der er mørke i huden eller er tildækkede og dermed ikke får sollys på huden, anbefales et tilskud af D-vitamin. 
 • Ældre over 70 år anbefales et tilskud af D-vitamin og calcium.   
 • Spædbørn kan også anbefales tilskud af D-vitamin og jern – dog altid efter aftale med læge eller sundhedsplejerske.   
 • Børn til og med 9 år med allergi overfor mælk anbefales et dagligt calciumtilskud på 500 mg. Fra 10 år anbefales et dagligt calciumtilskud på 750 mg.   
 • Personer med risiko for osteoporose anbefales et tilskud af D-vitamin og calcium.  
Læs mere Skjul