Livol

Livol hører under Orkla Care, som er en førende leverandør af mærkevarer indenfor bl.a. sundhed og personlig pleje.

Livol har siden 1959 været hele familiens vitamin- og mineraltilskud. Livol bygger på mange års erfaring og er produceret under farmaceutisk kontrol.


Hvem er Livol?

Livol hører under Orkla Care, som er en førende leverandør af mærkevarer indenfor bl.a. sundhed og personlig pleje.

Livol har siden 1959 været hele familiens vitamin- og mineraltilskud. Livol bygger på mange års erfaring og er produceret under farmaceutisk kontrol.

Kost og vitaminer

Hvis du spiser en varieret kost, har du de bedste muligheder for at få dækket dit daglige vitamin- og mineralbehov. Dog er det ifølge en undersøgelse foretaget af Insight Group i 2012 kun 2% af den danske befolkning, som lever efter Fødevarestyrelsens kostråd.

Med Livol vitaminpiller får du og din familie mulighed for at supplere kosten og dermed få de vitaminer og mineraler kroppen har behov for.

Livol har forskellige vitamintilskud til de helt små, til børn, til voksne, samt vitamin- og mineraltilskud til de over 50 år, bl.a.:

 • Livol Multi Total 50+ er en daglig vitamin- og mineraltilskud udviklet specielt til dog over de 50 år. Livol Multi Total 50+ er tilsat en højere mængde vitamin B, D og E.  
 • Livol Multi Total Voksne er en multivitamin- og mineraltablet til voksne og børn over 11 år, som sikrer, at du dagligt får de vitaminer og mineraler, du har brug for.  
 • Livol Multi Total Børn m. Jordbærsmag er en multivitamintablet til børn fra 3-10 år. Tabletten indeholder bl.a. kalk og D-vitamin, som er nødvendig for barnets normale vækst og knogleudvikling. Tabletterne er tygbare, sødet med sukker og har en dejlig smag af jordbær – helt perfekt til børn.  
 • Livol D3-Dråber til Børn indeholder vitamin D, som er nødvendig for barnets normale vækst og knogleudvikling. Dråberne kan anvendes fra barnet er 2 uger til 2 år og kan eventuelt gives sammen med modermælk eller modermælkserstatning. 

Vitaminer og mineraler er næringsstoffer, som er nødvendige for, at kroppen kan fungere optimalt. Alle vitaminer og mineraler har meget forskellige egenskaber og virkninger og de kan ikke erstatte hinanden.  

Indholdet af vitaminer og mineraler i folks kost er meget varierende, dog ved man at D-vitamin indholdet generelt er for lavt og at indholdet af jern er utilstrækkeligt for mange kvinder i den fødedygtige alder.

Livol har tabletter som henvender sig specifikt til de, som mangler én komponent i deres kost, hvilket meget ofte er D-vitamin:

 • Livol Vitamin D Stærk kan anvendes af voksne og børn over 11 år og indeholder hele 35 μg Vitamin D. 
 • Livol Vitamin D kan anvendes af voksne og børn over 3 år og indeholder 10 μg Vitamin D. 

Ny tabletform

Kosttilskud kan sommetider være store tabletter, der for mange er svære at synke, hvorfor mange forbrugere vælger dem fra, eller vælger at tage færre tabletter end anbefalet.

Orkla Care har derfor lanceret en helt ny og designpatenteret tabletform, der gør det væsentligt lettere at synke tabletterne.

Den nye tabletform er inspireret af naturen, hvor forskningsteamet især havde fokus på hvordan selv de mindste dyr formår at synke kerner fra frugt uden gener og besvær.

Med udgangspunkt i denne grundtanke arbejdede teamet videre med en mandelformet tablet som blev testet op i mod en klassisk rund tablet.

Forskningsresultatet vidste tydeligt, at den mandelformede tablet for betydeligt lettere at synke end de klassiske runde tabletter.

På baggrund af studiet har Orkla Care skiftet til den nye tabletform i en række kosttilskud fra Livol, heriblandt:

Hvem kan have brug for tilskud af vitaminer og mineraler?

 • Kvinder i den fødedygtige alder, kan have brug for et tilskud af jern.  
 • Kvinder, der vil være gravide, samt gravide i de første 12 uger af graviditeten anbefales tilskud af folsyre.  
 • Gravide anbefales dagligt tilskud af D-vitamin gennem hele graviditeten, samt jern fra 10. graviditetsuge.  
 • Børn og voksne der er mørke i huden eller er tildækkede og dermed ikke får sollys på huden, anbefales et tilskud af D-vitamin.  
 • Ældre over 70 år anbefales et tilskud af D-vitamin og calcium.  
 • Spædbørn kan også anbefales tilskud af D-vitamin og jern – dog altid efter aftale med læge eller sundhedsplejerske.  
 • Børn til og med 9 år med allergi overfor mælk anbefales et dagligt calciumtilskud på 500 mg. Fra 10 år anbefales et dagligt calciumtilskud på 750 mg.  
 • Personer med risiko for osteoporose anbefales et tilskud af D-vitamin og calcium. 

Vitaminer og mineraler i fødevarer

Hvis du spiser en varieret kost, har du de bedste muligheder for at få dækket dit daglige vitamin- og mineralbehov. 

Nedenfor er en mindre oversigt over en række vitaminer, hvor de findes i fødevarer, samt deres indvirkning på kroppen:

 • A-vitamin findes hovedsageligt i kød, æg og mejeriprodukter, samt orange og mørkegrønne grøntsager såsom gulerødder og broccoli. A-vitamin påvirker syn, vækst, immunforvarsvar, tør hud, appetit og smag.
 • B1-vitamin findes hovedsageligt i kornprodukter, bælgfrugter og linser, samt i magert kød og mejeriprodukter. B1-vitamin påvirker omdannelsen af kulhydrater til glukose, som er vigtig for bl.a. hjernen, hjertet og musklernes funktion.
 • B2-vitamin findes hovedsageligt i mejeriprodukter, fuldkornsprodukter, kød, blad-grønt, bælgfrugter og fisk. B2-vitamin er bl.a. nødvendig for vækst, hud, negle, hår, samt synet.
 • C-vitamin findes i citrusfrugter, bær, tomater, blomkål, kartofler og grønne blad-grøntsager. C-vitamin har bl.a. betydning for kroppens immunforsvar.
 • D-vitamin findes i æg, fede fisk og fede mælkeprodukter. D-vitamin er nødvendig for knogler og tænders omsætning af calcium og fosfat.
 • K-vitamin findes i mørkegrønne grøntsager som avocado, broccoli, kål, spinat og vindruer, samt i lever, nyre, mejeriprodukter, kornprodukter, kød og frugt. K-vitamin påvirker bl.a. blodets størkningsproces samt dannelsen af vigtige proteiner.
 • Folsyre findes i bælgfrugter, grønne grøntsager og lever, samt i kornprodukter, frugt og mælkeprodukter. Folsyre er bl.a. gavnlig for de røde blodlegemer og for cellernes deling.

Mindre oversigt over en række mineraler, hvor de findes i fødevarer, samt deres indvirkning på kroppen:

 • Calcium findes i mejeriprodukter som mælk og ost, samt i grove grøntsager som broccoli, bønder, små fede fisk og kål. Calcium giver knoglevævet styrke og har bl.a. betydning for muskelsammentrækning, størkning af blodet og blodtryk.
 • Fosfor findes i mejeriprodukter, kornprodukter, kød og grøntsager og er bl.a. nødvendig for energiomsætningen i kroppen.
 • Jern findes i kornprodukter, kød (bl.a. lever), frugt og grønt (bl.a. broccoli) og er bl.a. nødvendig for, at ilten transporteres rundt i kroppen.
 • Jod findes hovedsageligt i fisk og skaldyr, samt mel, æg og grøntsager. Jod er nødvendig for dannelsen af hormon fra skjoldbruskkirtlen, som medvirker til regulering af kroppens stofskifte.
 • Magnesium findes i kornprodukter, mælk og grøntsager – særligt bladgrønsager og mandler. Magnesium er bl.a. nødvendigt for stofskiftet, samt for en normal muskelfunktion.
 • Krom findes i kød, ost, nødder, mørk chokolade, fuldkornsprodukter, øl-gær, skaldyr mv. Krom fremmer sukkeroptagelse i cellerne, hvilket hjælper til at holde blodsukkeret nede.
 • Zink findes i kød, ost, mælk og fuldkornsprodukter og er nødvendig for stofskiftets omsætning, samt for dannelse og vækst af væv og organer. 
Læs mere Skjul