Livol


Livol - til de vigtigste  
 

Livol har siden 1959 været hele familiens vitaminer- og mineraltilskud.

 

 

Kosttilskud kan sommetider være store tabletter, der for mange er svære at synke, hvorfor mange forbrugere vælger dem fra, eller vælger at tage færre tabletter end anbefalet.

Orkla Care har derfor lanceret en helt ny designpatenteret tabletform, der gør det væsentligt lettere at synke tabletterne. Flere af Livol tabletter findes i denne form.

 


Hvem er Livol?

Livol hører under Orkla Care, som er leverandør af mærkevarer inden for bl.a. sundhed og personlig pleje.

Kost og vitaminer

Hvis du spiser en varieret kost, har du de bedste muligheder for at få dækket dit daglige vitamin- og mineralbehov. 

Med Livol vitaminpiller får du og din familie mulighed for at supplere kosten og dermed få de vitaminer og mineraler kroppen har behov for.

Livol har forskellige vitamintilskud til de helt små, til børn, til voksne, samt vitamin- og mineraltilskud til de over 50 år, bl.a.:

  • Livol Multi Total 50+ er en daglig vitamin- og mineraltilskud udviklet specielt til dog over de 50 år Livol Multi Total 50+ er tilsat en højere mængde vitamin B, D og E.  
  • Livol Multi Total Voksne en multivitamin- og mineraltablet til voksne og børn over 11 år, Livol Multivitamin Original Voksen giver dig et bredt dagligt tilskud af vitaminer og mineraler. 
  • Livol Multi Total Børn m. Jordbærsmag er en multivitamintablet til børn fra 3-10 år. Tabletten indeholder bl.a. kalk og D-vitamin, som er nødvendig for barnets normale vækst og knogleudvikling. Tabletterne er tyg-bare, sødet med sukker og har en dejlig smag af jordbær – helt perfekt til børn.  
  • Livol D3-Dråber til Børn indeholder vitamin D, som er nødvendig for barnets normale vækst og knogleudvikling. Dråberne kan anvendes fra barnet er 2 uger til 4 år og kan eventuelt gives sammen med modermælk eller modermælkserstatning. 

Vitaminer og mineraler er næringsstoffer, som er nødvendige for, at kroppen kan fungere optimalt. Alle vitaminer og mineraler har meget forskellige egenskaber og virkninger og de kan ikke erstatte hinanden.    

Indholdet af vitaminer og mineraler i folks kost er meget varierende, dog ved man at D-vitamin indholdet generelt er for lavt og at indholdet af jern er utilstrækkeligt for mange piger og kvinder i den fødedygtige alder.  (Kilde: DTU Fødevareinstituttet, nr. 2, 2016)

Livol har tabletter som henvender sig specifikt til dem, som mangler én komponent i deres kost, hvilket meget ofte er D-vitamin:

  • Livol Vitamin D μg 35  kan anvendes af voksne og børn over 11 år og indeholder hele 35 μg Vitamin D. 
  • Livol Vitamin D kan anvendes af voksne og børn over 3 år og indeholder 10 μg Vitamin D. 

Synkevenlig tabletform

Kosttilskud kan sommetider være store tabletter, der for mange er svære at synke, hvorfor mange forbrugere vælger dem fra, eller vælger at tage færre tabletter end anbefalet.

Orkla Care har derfor lanceret en helt ny og designpatenteret tabletform, der gør det væsentligt lettere at synke tabletterne. Flere af Livol tabletter findes i denne form.

Den nye tabletform er inspireret af naturen, hvor forskningsteamet især havde fokus på hvordan selv de mindste dyr formår at synke kerner fra frugt uden gener og besvær.

Med udgangspunkt i denne grundtanke arbejdede teamet videre med en mandelformet tablet som blev testet op i mod en klassisk rund tablet.

Forskningsresultatet vidste tydeligt, at den mandelformede tablet for betydeligt lettere at synke end de klassiske runde tabletter.

På baggrund af studiet har Orkla Care skiftet til den nye tabletform i en række kosttilskud fra Livol, heriblandt: