Linicin

Linicin er en del af Meda, en international medicinalvirksomhed med en bred produktportefølje.

Linicin består af en serie af lusemidler som både forebygger og behandler luseangreb.


Hvem er Linicin?

Linicin er en del af Meda, en international medicinalvirksomhed med en bred produktportefølje.

Linicin består af en serie af lusemidler som både forebygger og behandler luseangreb.

Hvad er lus?

Lus er et insekt som kan leve på mennesker og formerer sig ved at lægge æg.

Hovedlus lever ca. 1 måned og lægger normalt 4-5 æg om dagen, hvilket er grunden til de formår at sprede sig så hurtigt. Netop derfor er det også vigtigt at du behandler håret, lige så snart du opdager, at din barn er blevet smittet.

De mest almindelige tegn på lus er kløe i hovedbunden og skællignende pletter i håret. Dog er det ikke ualmindeligt, at du først oplever symptomer såsom kløe flere uger efter smitte. Det er derfor vigtigt at fjekke håret regelmæssigt for lus.

Hvordan smitter lus?

Lus smitter ved tæt kontakt, fra person til person via håret. Lus kan også smitte fra huer, tørklæder, tøj, hårbørster, håndklæder og sengetøj.

Heldigvis kan lus kun overleve i 48 timer, når de er kommet væk fra håret. Derfor kan man fjerne lus fra beklædningsgenstande og lignende ved at isolere disse i 48 timer og ved at vaske hårbørster og kamme i sæbevand.

Sådan undgår du lus

  • Det er vigtigt jævnligt at tjekke dit barn for lus – ca. en gang om ugen. Det er vigtigt at tjekke jævnligt, da symptomerne på lus (såsom kløen) måske først optræder, når de er blevet rigtig mange.
  • Piger får oftere lus end drenge, hvilket formentlig skyldes at lus har længere ved at kravle over i langt hår end i kort. Hvis dit barn har langt hår, kan du også forebygge smitte med hovedlus ved at sætte håret op, f.eks. i fletninger. Dette gør det sværere at blive smittet med lus.
  • Du kan også forebygge luseangreb med Linicin Prevent, som sikrer, at dit barn ikke bliver smittet med lus i mindst 7 timer efter anvendelse. 

Sådan behandler du lus

Hvis dit barn har fået lus, har vi hos Mecindo nogle velegnede produkter fra Linicin:

  • Linicin 15min Solution som hurtigt og effektivt fjerner både lus og luseæg på kun 15 minutter. Denne lusebehandling kan anvendes af børn fra 6 mdr. og er velegnet til kraftigt og/eller krøllet hår.  
  • Linicin 10min Shampoo som fjerner lus på kun 10 minutter. Luseshampooen kan anvendes af børn fra 2 år og er velegnet til fint og glat hår.  

Som et led i behandlingen af lus, skal man kæmme håret med en lusekam, for at fjerne de døde lus, nymfer og æg.

Du anvender en lusekam på følgende måde:

1. Følg anvisningen på det produkt du har anvendt – nogle produkter skal sidde i håret under kæmning.

2. Håret redes igennem med en almindelig kam eller børste.

3. Håret deles op i sektioner med klemmer eller elastikker, så du kan nå helt ind til hovedbunden.

4. Begynd foran ved panden og arbejd så i én retning hele vejen rundt om hovedet. Tag turen et par gange, og bliv ved, indtil du mener at have fjernet alle døde lus, nymfer og luseæg.

5. Tag én tot hår ad gangen, og begynd hvert strøg helt nede ved hovedbunden og træk kammen igennem helt ud over spidsen af hårtotten. Måske er det nødvendigt at fjerne luseæg med fingrene.

6. Tør lusekammens tænder af i et stykke fugtigt køkkenrulle eller lyst håndklæde efter hvert strøg.

7. Noter hvornår du har kæmmet, eftersom det sommetider er nødvendigt at gentage behandlingen. 

Læs mere Skjul