Lancetter til fingerprikker

Lancing er en vigtig del af en vellykket diabetesbehandling for mange diabetikere. Lancetter er de små, skarpe genstande, der anvendes til at punktere huden.

Denne punktering af huden giver dig mulighed for at trække en lille dråbe blod til overfladen for at teste blodsukkerniveauet ved hjælp af en blodsukkermåler og blodsukker teststrimler.

Lancetter

Selv om nogle diabetikere stikker sig selv med en lancet, så foretrækker de fleste at bruge en speciel lancetindretning.

Lancing enheder er designet til at gribe fast om lancetten, og betjenes ved blot at klikke på en knap. Afhængigt af hvor tyk hudet patienten er, kan det være nødvendigt forskellige indstillinger.

Læs mere
Læs mere Skjul

Lancetter er engangsartikler

Lancetter er konstrueret til kun bruges én gang, og derefter skal bortskaffes på en sikker måde. Ved at en lancet én gang vil gøre det mere stump, og derfor mere smertefuldt at bruge. Der er en række forskellige måder at slippe af brugte lancetter sikkert, da de kan bære smitte. Nogle virksomheder sælger spidse eller skarpe genstande kasser og praktiserende læger kan endda ordinere skarpe genstande spande til at disponere over lancetter sikkert.

Der er en række forskellige lancetter og lancetindretninger på markedet, ikke alle passer sammen. Nogle virksomheder laver universelle lancetindretninger, men dette er ikke tilfældet for alle producenter.

Er alle lancetter samme størrelse?

Lancetter varierer betydeligt i størrelse, nogle er mindre og derfor mere passende for børn. Disse samme lancetter kan ikke trække en passende mængde blod for voksne.