Læbepleje

Undgå tørre og sprukne læber.

Læberne udgør en del af vores slimhinder og er derfor et meget sart område på kroppen. Huden på læberne er meget tynd og det er derfor nødvendigt at passe ekstra godt på dem. 

Herunder finder du vores udvalg af effektive håndkøbslægemidler til at undgå tørre, sprukne læber og forkølelsessår. 

Nederst på siden kan du læse mere om hvorfor læbepleje er så vigtigt og hvordan de mest hyppige symptomer bedst behandles.

Læs mere Skjul

Kundernes favoritter

viser 1 til 48 af 118 (3 sider )

Læbepleje

Læbepleje handler i langt de fleste tilfælde om at holde læberne hydrerede, fugtige og stærke, så de altid kan stå imod bakterier og barske vind- og vejrforhold. 

Jo stærkere læberne er, jo mindre vil de have tendens til at udtørre og sprække, og jo færre sprækker, desto færre infektioner. 

Selvom mange tyer til læbepomaden for at behandle tørre læber, så giver de klistrede stifter faktisk ikke altid den nødvendige mængde fugt. 

En fugtgivende læbecreme er ofte mere hensigtsmæssig, fordi den kontinuerligt tilfører læberne fugt og samtidig danner et beskyttende lag over læberne, så de kan genopbygge deres normale forsvarsbarriere.

En sprække i læben er en svaghed i hudens normale forsvarssystem, og det er en åben invitation til bakterier og vira, der kan inficere kroppen på forskellig vis.

 På læberne kan skader og sår især føre til virusinfektioner, der bliver til forkølelsessår. Herpes simplex-virusset slipper igennem huden via kontakt med andre mennesker eller fremmede objekter, og vil herefter udvikle sig til et forkølelsessår, der være smertefuldt, pinligt og opsigtsvækkende. 

Forebyggelse af sprukne læber er derfor en vigtig del af læbeplejen, men skulle uheldet været ude, kan forkølelsessår også behandles effektivt med en række håndkøbslægemidler.

Læs mere Skjul