Kropsolie

Olie til kroppen

Læs mere Skjul

Viser 1 til 24

Kropsolie

For mange af os, betyder ændringen i årstiderne at vores hud begynder at ligne ørkenen: tør, revnet, dehydreret. Hvis du ellers regelmæssigt bruger lotion, men ikke synes du får de fugtgivende resultater du ønsker, kan det være tid til at prøve kropsolier på din stædigt tørstende hud.

Hvis huden føles tør og stram, er det fordi den har brug for fedtstof. Netop derfor kan det være en rigtig god idé at bruge kropsolie i stedet for almindelig bodylotion. En olie giver mere næring til huden end en bodylotion, og derfor er det rigtig godt at bruge, hvis man har en meget tør hud. Man kan vælge at bruge olien alene, eller man kan også blande den med sin bodylotion, for at få en god kombination.

Hvordan anvendes kropsolie?

Der findes mange forskellige olier til kroppen, både med og uden duft, så der er lidt for enhver smag. Når man bruger en olie, er det en god idé hvis huden ikke er meget tør, men gerne lidt fugtig. Hvis man bruger den efter bad, skal huden bare duppes tør inden olien påføres, og så vil den hurtigt trænge ind, uden at efterlade huden fedtet. Når man bruger en olie til kroppen, skal man lige lade den trænge ind, inden man tager tøj på, for at man ikke får mærker på tøjet. En olie er med til at holde huden fugtet og smidig, og beskytter mod udtørring.

Undgår mineral olie & vælg vinderne

En ingrediens man kan finde i mange skønheds pleje produkter, er mineraske olier som er et forarbejdet olieprodukt. Disse tilstopper porerne og kan ikke optages af huden, hvorfor de blot ligger sig som et lag uden på huden. Når du skal vælge en kropsolie, skal du lede efter produkterne med færrest ingredienser, og produkter uden parfume, parabener, petrolatum og vaseline.

Jojobaolie er et glimrende valg for kropsolie, ligeså er bæredygtigt høstet kokosolie. Ved lavere temperaturer, størkner kokos olie, men hvis du putter en smule i din håndflade og gnider det mellem hænderne, bliver det til en glat kropsolie igen. Nogle mennesker bruger det endda i ansigtet.

Kropsolier mod strækmærker

Det er ikke kun gravide der får strækmærker. Faktisk kan alle få strækmærker og det er heller ikke kun på maven.

Strækmærker er hyppigst at finde på:

  • Maven eller Bughulen – særlig omkring navlen 
  • Bryster 
  • Hofter 
  • Ballerne 
  • Over- og underarme 
  • Inder- og yderlår 

Strækmærker er genetisk betingede, og derfor er det ikke et fuldstændigt must at smøre den gravide made, eller krop ind speciallavet olie. MEN ikke desto mindre, kan det forestilles at det er godt med masser af fugt til gravide maver, da huden på maven virkelig kommer på overarbejde.

Naturlige kropsolier

Herunder kan du se et udvalg af olier, som findes i mange hjem i forvejen, du eventuelt kan blande sammen for at lave din helt egen kropsolie. Fordelen er, at du på den måde kan sikre dig at olien er 100% certificeret økologisk, og uden kemiske tilsætningsstoffer.

Olivenolie: Olivenolie er ikke bare en stjerne i madlavning, men også indenfor hudpleje. Det har et højt indhold af fedtsyrer, er rigtig god mod tør hud og et naturligt indhold af squalene, som er en antioxidant der kan gøre mange gode ting for huden. Problemet ved at smøre sig ind i olivenolie er at duften selvfølgelig er meget markant. 

Vindruekerneolie: Denne meget billige olie, som du køber i litermål på de billige rækker i supermarkedet er faktisk rigt på antioxidanter og har gode fugtgivende egenskaber. Det er en af de billigste og effektive måder at skaffe sig antioxidanter på. Vindruekerneolie har også vist at kunne stimulere collagen-produktionen og elastinen, så der er faktisk anti-age effekter at hente her. 

Mandelolie: Mandelolie har været kendt længe som hudmiddel, og det er rigtig godt til at beskytte huden med. Det er en af den store gruppe af ingredienser, der kan efterligne hudens egen struktur og genopbygge hudens tabte fugtindhold. Jojoba olie kan det samme som mandelolie, men det kan du ikke købe i supermarkedet. 

Kokosolie:Kokosolie er godt mod tør hud, og det har et rygte for at være godt mod alskens hudlidelser. Problemet med kokosolie er, at det har en fast konsistens ved rumtemperatur, så det lader sig ikke lige blande til en lækker flydende olie, men det smelter ved kontakt med huden, så det er nemt at smøre sig ind i. Kokosolie dufter meget kraftigt af kokos, så med mindre du er fan af det, så køb den duft- og smagsfrie variant, som mange butikker sælger.