Kakaosmør

Perfekt til både madlavning og hudpleje.

Fedtindholdet i kakaobønner er højt, og derfor kan man udvinde kakaosmør af bønnerne. Kakaosmørudvindes, efter at kakaofrugten er fermenteret, sådan at man kan få bønnerne ud af frugten. Bønnerne tørres og ristes, knækkes og befries for skaller.
Herefter maler man kernerne, så de bliver til en fugtig masse, som man derefter kan presse smørret ud af. Den resterende del bliver til kakao pulver. 
Køb gerne kakaosmør i store mængder - smørret indeholder antioxidanter, som forhindrer at smørret bliver harskt;kakaosmør kan holde sig i helt op til 5 år.


Viser 1 til 7 af 7 (1 sider)

Kakaosmør

Kakaosmør er sundt og godt.

Kakaosmør har en meget mild smag af kakao, det bruges til fremstilling af chokolade og til hudplejeprodukter. Smørret har et smeltepunkt ved 34 - 38 grader, det er derfor, at chokolade er fast ved stuetemperatur men smelter, når det kommer ind i munden. 

Kakaosmør til madlavning og hudpleje

Køb f.eks  kakaosmør fra Green Origins hos Mecindo, det har en perfekt konsistens og en fortryllende duft. Brug det til chokoladefremstilling, i bagværk eller til hudpleje - du kan enten fremstille hudplejeprodukter af kakaosmørret, eller du kan smøre det direkte på din hud, det vil din hud, som bliver blød og skinnede, takke dig for.  Du kan også komme lidt kakaosmør i din overtrækschokolade, når du smelter den. Det gør chokoladen nemmere at arbejde med, da den bliver lidt tyndere, og derfor er nemmere at smøre ud. Lav en lækker kakaosmørcreme af lige dele kakaosmør og smør, lige så meget flormelis samt nogle skefulde kakao pulver- pisk det sammen, til det har en blød og dejlig konsistens.
Denne kakaosmørcreme er sundere end smørcreme lavet uden kakaosmør, da fedtet i kakaosmør er sundt (når man spiser det med måde).