Kakaosmør

Perfekt til både madlavning og hudpleje.

Kakaosmør har en mild smag af kakao, og du kan bruge det i madlavning såvel som på huden. Prøv kakaosmørret fra The Raw Chocolate Company, Dragon Superfood, Big Tree Farms eller Rapunzel – vi har kakaosmør fra alle de populære brands. Læs mere her på siden. 

Hvad er kakaosmør?

Kakaosmør fremstilles af det fedt der kan udvindes af kakaobønner. Faktisk indeholder en kakaobønne hele 40-50 % fedt, og derfor er det ikke besværligt at få nok til smørret. Kakaosmør anvendes ofte i fremstillingen af chokolade hvor både konsistent og smag er perfekt. Ud over chokoladefremstilling, bruges kakaosmør også til hudplejeprodukter – ikke pga. smagen, men på grund af næringsindholdet. 

Kakaosmørudvindes, efter at kakaofrugten er fermenteret, sådan at man kan få bønnerne ud af frugten. Bønnerne tørres og ristes, knækkes og befries for skaller. Herefter maler man kernerne, så de bliver til en fugtig masse, som man derefter kan presse smørret ud af. Den resterende del bliver til kakao pulver. 
Smørret har et smeltepunkt ved 34 - 38 grader, det er derfor, at chokolade er fast ved stuetemperatur, men smelter når det kommer ind i munden. 

Kakaosmør i madlavning

Du kan også komme lidt kakaosmør i din overtrækschokolade, når du smelter den. Det gør chokoladen nemmere at arbejde med, da den bliver lidt tyndere, og derfor er nemmere at smøre ud. Lav en lækker kakaosmørcreme af lige dele kakaosmør og smør, lige så meget flormelis samt nogle skefulde kakao pulver- pisk det sammen, til det har en blød og dejlig konsistens. Denne kakaosmørcreme er sundere end smørcreme lavet uden kakaosmør, da fedtet i kakaosmør er sundt (når man spiser det med måde).

Kakaosmør til hudpleje

Når kakaosmør bruges til hudpleje, er det fordi det fra naturens side er rigt på fedtsyrer. Fedtsyrer bidrager til at fugte huden og holde den blød og stærk. Der er ingen dokumenterede virkninger ved brug af kakaosmør på huden, men prøv det selv – måske oplever du at kakaosmøren gør noget ved netop din hud. 

Kakaosmørs næringsindhold

Kakaosmør indeholder ikke meget andet end fedt. Pr. 100 gram kakaosmør indtager du 884 kcal og 100 gram fedt. Dog er fedtsammensætningen mættede fedtsyrer: 60 gram, monoumættede fedtsyrer: 3 gram og flerumættede fedtsyrer: 33 gram. Bemærk, at næringsindholdet kan variere fra produkt til produkt.
 

Køb kakaosmør på Mecindo.dk

Køb gerne kakaosmør i store mængder - smørret indeholder antioxidanter, som forhindrer at smørret bliver harskt. Kakaosmør kan holde sig i helt op til 5 år, men det er sjældent det sker, da det er en fantastisk ingrediens i mange forskellige ting. Bestil online i dag, og få dine varer leveret inden for kun 2-4 hverdage. Hvis du har spørgsmål til et produkt eller din ordre, er du altid mere end velkommen til at kontakte vores kundeservice.