Vælg Kategori
Kakaopulver Varm kakao

Kakaopulver fra Q-Organic

Til madlavning & varm kakao

Der er ingen produkter til listen i denne kategori.

Kakao pulver er et super food, ikke et mirakel. Se her nogle af de egenskaber ren kakao pulver har: 

  • antioxidanter
  • omega fedtsyrer
  • mineraler
  • humør styrke
  • mild stimulation
  • vegansk
  • magnesium, jern
  • polyfenoler
  • flavonoler
  • antioxidanter
  • theobromin
  • omega fedtsyrer 

Hvordan smager rå ren kakao?

Hvis det er første gang du spiser ren kakao pulver, anbefaler vi at bruge naturligt gærede rå kakaobønner.

Dette intensiverer bær og kaffe noterne som findes naturligt i chokolade smagen.

Hvis du foretrækker mælkechokolade så kan du tilføje rå kakao pulver til smoothies eller blande det med andre fødevarer for at gøre det lettere for dig at vænne dig til den stærkere smag.

Hvilke fordele er der ved kakao pulver?

Se her hvilke egenskaber Kakao har:

1) Bliv glad i låget med Kakao pulver: Nogle dage har du bare brug for at finde din lyksalighed - kakao er en af de sundeste fødevarer, du kan forbruge. Kakao indeholder anandamid - kendt som lyksaligheds molekylet, hvilket skaber en følelse af eufori.+

2) Som et elskovsmiddel - En anden humør-styrkende forbindelse fundet i kakao er PEA eller phenethylamin som udløser frigivelse af endorfiner og behagelige opium-lignende neurokemikalier. (Den eneste anden mad på jorden, der indeholder PEA er blågrønalger.)

Disse kemikalier menes også at kunne forbedre libido, som sandsynligvis er hvorfor chokolade er så populært på Valentinsdag eller som et symbol på kærlighed.

3) Balancerer Hormonbetingede Humørsvingninger: kakao øger hjernens indhold af serotonin, som får dig til at få det gost. Når kvinder oplever PMS falder serotonin niveauet drastisk. Fordelene ved kakao har vist sig at øge hjernens indhold af beroligende hormoner og genoprette en følelse af velvære.

4) Beskyt dit hjerte og forebygge hjertekarsygdomme: flavanoler en anti-inflammatorisk og hjerte beskyttende antioxidant, som findes i rå kakao kan beskytte mod hjerte-kar-sygdomme, reducere risikoen for slagtilfælde, og hjælpe med at forbedre blodcirkulationen.

kakao indeholder over 700 forbindelser og de komplekse antioxidanter kaldet polyfenoler hjælper med at reducere "dårlige kolesterol" og forebygge åreforkalkning.

Det er tankevækkende at vide, at intet hjerte lægemiddel på markedet kan komme tæt på de beskyttende fordele som kakaoen giver.

5) Kakao tynder blodet og kan forebygge blodpropper. Dette fund viser, at spise rå kakao kan være lige så gavnligt som at tage en aspirin om dagen.

6) Kakao kan forebygge for tidlig aldring - polyfenol antioxidanter findes i kakao - disse tilhører den samme gruppe af antioxidanter som dem du finder i grøn te og rødvin. Disse anthocyaniner (findes i mørke farvede frugter) og catechiner (findes i grøn te) beskytter vores celler mod for tidlig oxidation eller ødelæggelse og kan holde os, of få os til at se og føle os yngre længere.

7) Drik en kop varm kakao før et måltid kan hjælpe dig med at forbrænde fedt. Dette skyldes kakaos MAO-hæmmere, som skrumper appetitten. MAO-inhibitorer findes ofte i vægttab produkter. Men kakao unikke Mao’er tillader mere serotonin at cirkulere i hjernen. Du bør ikke forbruge mere end 40 gram eller fire overdænge teskefulde kakao dagligt. 

Hvis du finder smagen af kakao for stærk, tilsættes kokosmælk, ris, eller nødde mælk. Undgå mejeri, da det vil forhindre den antioxidantr absorption.

Ved let opvarmning kan du lave din egen lækre varme kakao drik, hvor flere antioxidanter udslippes og de øge appetit suppresserende egenskaber øges.

Tilsæt en teskefuld kakao pulver i en kop kaffe kop varmt vand eller mælk og drikker 10-15 minutter før dit næste måltid.

8) Få masser af energi og bekæmp træthed med en af de højeste koncentrationer af magnesium som findes i naturlige fødekilder. Magnesium hjælper også til at beskytte mod osteoporose, reducerer type II-diabetes, og sænker blodtrykket.

Rå kakaopulver (2spiseskeer) indeholder 52 mg eller 14% af den daglige værdi

Den anbefalede RDA er for magnesium for en Mand er 420 mg og 320 mg for en kvinde

9) Få skinnende hår, stærke negle, og giver opmærksomhed til din lever og bugspytkirtel med denne store kilde til svovl.

10) De antioxidative egenskaber af kakao viste sig også at reducere insulinresistens og sensitivitet hos personer med svækket glucosetolerance og rygere.

11) Kakao har evnen til at hjælpe med at forbedre nyre og stimulere tarmfunktionen.

12) Nulstil dit stofskifte og gendan din indre balance med kakao - ikke at få nok antioxidanter i din kost kan have farlige langsigtede sundhedsmæssige konsekvenser.

13) Undgå solforbrændinger - En nylig undersøgelse fra London forskere fundet deltagere, der spiste 20 gram kakao i 12 uger var i stand til at opholde sig i solen dobbelt så længe som dem, der ikke gjorde det, uden at blive solbrændt.

14) Få glødende hud og forbedre hudens tekstur - I 2006 fandt Journal of Nutrition, at kvinder, der drak kakao med mindst 326 mg flavonals en dag havde bedre hud tekstur, forbedret mikrocirkulation, øget iltmætning, og forbedret hud hydrering end dem som ikke gjorde. Rør nogle kakao pulver i din kop kaffe eller tilføje til en smoothie.

15) Forebyggelse af Hudkræft - kakao kan beskytte mod skadelige UV stråler, der forårsager kræft.

16) Bekæmpelse af huller i tænderne - en ekstrakt af kakaopulver var endnu mere effektiv end fluorid i forebyggelsen af huller. Denne krystallinske ekstrakt ligner koffein og hjælper med at hærde tænder emalje.

17) Theobromin findes i kakao og siges at kunne forhindre og lindre hoste bedre end kodein eller kommercielle hostemidler med hvad der svarer til to kopper.

18) Forbedrer den kognitive funktion og forhindrer Alzheimers - midaldrende mennesker, der drikker to kopper om dagen kan få en forbedret hukommelse og øget blodgennemstrømning til hjernen.

19) Bedre fordøjelse takket være fibre som findes i rå kakao, der stimulerer kroppens fordøjelsesenzymer.

20) Sunde fedtstoffer - din krop har brug for fedt i modsætning til, hvad nogle behandlere prædiker. Det sunde fedt der findes i rå kakao ligner den enkeltumættet fedt som findes i olivenolie.