Inca bær

Det nye superfood

Der er ingen produkter til listen i denne kategori.

Inca bær kommer fra højtliggende tropiske områder i Sydamerika. Denne eksotiske og lækre frugt vil ikke kun tantalise dine smagsløg, men takket være dens brede vifte af sundhedsmæssige fordele sætter den sig i en klasse for sig selv.

Gyldne bær (Physalis peruviana) er ikke et egentligt bær. Det kommer fra tomat familien, og er tæt forbundet med jordtomaten kendt som tomatillo. Kaldet "aguaymanto" i Peru, da de gyldne bær ligner små gule tomater. Nu er inca bær på vej ind i de amerikanske helsekost butikker som den nyeste super food.

Inca bær smager moderat søde, med en let citrus tone.

Selvom de er nye på markedet i USA, har Inca bærerne en lang tradition for eksport og brug i Europa, Mellemøsten og Kina. I 1800-tallet blev de først bragt til Europa og senere kommercielt dyrket i Sydafrika, hvor de kaldes Cape stikkelsbær, og hvor de hurtigt blev en daglig handelsvare.

Lavt  kalorieindhold

Inca bær har kun omkring 53 kalorier per 100 gram, som er mængden af en typisk servering. De indeholder vitaminerne A, C, E, K1, B1, B2, og B3, samt fedtsyrer og phytosteroler. Spormængder af calcium og jern, samt andre mineraler, findes også i inca bær. Men deres superevner, kommer ikke fra deres næringsværdi.

En ny Super Food

Inca bær med deres høje antioxidant værdi og lave sukkerindhold kan anvendes hvis du er på diæt, eller under en diabetisk kost. Du kan anvende Incabær til salater, yoghurt og færdigretter.

Selvom essentielle fedtsyrer kun udgør 2% af frugten, er olieindholdet hovedsageligt linolsyre. Dens lave mættet syre indhold og høje phytosterolindhold gøre den anvendelig for dem på kolesterol og triglycerid-sænkende diæter.

Det naturlige sukkerindhold er hovedsageligt saccharose. Det er meget lavt i fruktose, og med kun 0,5% saccharose, er det en velsmagende sød kilde til ernæring mens du er under et vægttab.

Ligesom mange andre af Amazonas og Andes vegetabilske fødevarer, er gyldne bær(Inca) fyldt med C vitamin. Der er mere C-vitamin i denne eksotiske frugt end i pærer, ananas eller blommer, og kun lidt mindre end citrusfrugter.

Sådan bruges Gyldne Inca Bær

Forskere er kun lige begyndt at opdage den fulde værdi af denne frugt, men hvorfor vente med at nyde det? Overvej at tilføje en håndfuld gyldne inca bær til din morgen protein smoothie. Naturlige helseprodukter, der indeholder gyldne inca bær inkluderer drikkevarer, yoghurt, sukker-fri konserves, smoothies. Selvfølgelig kan du også gå efter den hele tørrede frugt som du kan finde her på siden.

Når frugten tørres har de en karakteristisk bronze orange farve. Inca bærerne giver dig en fantastisk smagsoplevelse - sødme med en fin og delikat sur finish. Smagen er så unik, du bare er nødt til at prøve dem selv.

Inca bær er den sydamerikanske superfood, naturens ernæringsmæssige kraftcenter.

Nylige undersøgelser har vist at inca bær har en højeren antioxidant kapacitet end Goji bær og andre større tørrede frugter. Tørrede Inca bær er meget høj i fiber med 19g fiber pr 100 g. Dette gør dem mere fiberrige end en kop en fiberrig morgenmadskorn eller en salat sandwich på fuldkorn brød.

Men vigtigere endnu – Inca bær indeholder opløselige fibre som er nødvendige for at kontrollere appetitten og reducere kolesterol reabsorption i tarmen. De indeholder en lang række næringsstoffer, herunder C vitamin, kalium og fosfor og et naturligt lavt natriumindhold.