Hænder & Fødder

Plejeprodukter

Læs mere Skjul

Viser 1 til 24

Hænder & Fødder

Blandt vores forskellige brands, finder du eksempelvis Urtekram, Dr. Bronner, Aveeno, lavera & weleda. Produkterne er perfekte til enhver fod- eller håndrutine og mange af produkterne er oven i købet økologiske, med æteriske olier og oven i købet fair-trade mærket. Så hvis du mangler produkter til pleje af hænder & fødder, er du kommet til det helt rigtige sted. 

Har du tørre hænder?

De fleste af os oplever i perioder tørre hænder. Især i vinterperioderne har vores hænder tendens til at blive ekstra tørre og nogle gange oven i købet også sprukne.

I disse perioder, er nænsom håndpleje vigtig. Brug håndcreme et par gange om dagen, og hvis det er rigtig slemt, kan du påføre håndcreme liberalt før du går i seng og derefter iføre dig et par bløde bomuldshandsker. Når du vågner dagen efter vil dine hænder være mærkbart blødere og tørre områder kan helt være forsvundet.

Tørre fødder?

Hvis du har særligt tørre fødder, anbefales det at du udfører samme behandling hver aften før du går i seng. Påfør liberalt med fodcreme – gerne en der indeholder urea, da dette kan nedsætte forekomsten af hård hud og påfør derefter et par bløde bomuldssokker og sov med disse. På denne måde kan du få bløde, og fugtede fødder samtidigt med du sover.

Rigtig håndpleje

Undersøgelser viser, at danskerne ikke vasker hænder grundigt og hyppigt nok. Læs med herunder, og lær hvordan man bør gøre.

Sådan vasker du hænderne korrekt:

1. Tag ringe og andre smykker af.

2. Gør hænderne våde, og tag sæben på begge hænder.

3. Vask håndryg og mellemrum mellem fingrene på begge hænder.

4. Vask håndfladerne med let flettede fingre.

5. Vask fingerspidserne på begge hænder.

6. Vask bagsiden af tommelfingrene.

7. Vask furerne i begge håndflader.

8. Vask håndleddene.

9. Skyl omhyggeligt hænderne for sæberester.

10. Tør hænderne med en engangsserviet.

Det bør tage mindst 15 sekunder at vaske sine hænder ordentligt.

Hvor ofte skal du vaske hænder?

De fleste danskere er klar over, at man bør vaske hænder efter toiletbesøg. Hvad mange af os næppe tænker over er, at vi bliver udsat for virus og bakterier adskillige andre steder og derfor bør vaske hænder mange gange i løbet en dag. Her kommer en liste over, hvornår du gøre holdt ved en håndvask.

Hvorfor får man kolde fødder og hænder?

Kroppens naturlige reaktion på kulde, er først at afskære blodforsyningen til ekstremiteter såsom fødder, tæer og fingre for at sikre, at mindst muligt blod afkøles. Men når ikke kulde er årsagen til kolde fødder, er der en del andre muligheder. Den mest almindelige er et forringet blodomløb - hvilket enten kan være midlertidigt eller permanent.

Midlertidige årsager kan f.eks. være en forkert arbejdsstilling, tøj der strammer el.lign. Permanente årsager kan være forskellige sygdomme og tilstande. Hvis du konstant har kolde fødder, anbefales det, at du er særlig opmærksom ved din fodpleje, da skrammer og sår også vil hele langsommere grundet det dårlige blodomløb.

Har du allergi?

Parfume kan være lækkert og få os til at føle os rene og opleve velvære, men det kan også være skidt for nogle, da man kan reagere negativt på duften og dermed oplever parfumeallergi.  

Derfor er det vigtigt at vide forskellen på parfume fri og produkter der lavet på naturlige ingredienser. Parfume fri produkter er duftfri og dufter oftest bare rene og kliniske- disse er gode til folk med parfumeallergi.

Produkter lavet på naturlige ingredienser, altså urter, planter og blomster fra naturen kan være rigtig dejlige. De kan have en helt anden og positiv virkning på vores hud, da de ingredienser der er i naturen har været der i mange mange år. Nogle parfume allergikere kan tåle naturlige dufte fra naturen.

Hvad er parabener & hvorfor skal jeg (ikke) undgå parabener?

Parabener er en fælles betegnelse for en gruppe af 6 konserveringsmidler bestående af Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Butylparaben, Isopropylparaben og Isobutylparaben.

De bliver typisk anvendt i cremer, shampoo og make-up for at forhindre bakterie- og svampevækst samt nedbrydning af produktet. I kosmetik anvendes oftest en blanding af to eller flere af de fire parabener Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben og Butylparaben.

For at mindske eksem er det nødvendigt, at producenten konserverer de produkter, der kommer i kontakt med huden. Nogle af parabenerne er gode at anvende sammenlignet med andre konserveringsmidler, fordi parabenerne virker aktivt over for et bredt spektrum af bakterier. Samtidig er de milde over for huden og kun meget få mennesker udvikler allergi over for dem.

Konservering med parabener er gode ved allergi, da de hindrer produkterne i at rådne og give infektion og dermed forværre fx kontakt- og børneeksem.