Vælg Kategori
Hårtab hos kvinder Hårtab hos mænd

Hårtab hos mænd

Produkter til behandling af hårtab hos mænd.

Hårtab for mænd

Hårtab hos mænd kan være en irriterende og pinlig lidelse, men der findes heldigvis behandlingsmuligheder. Hårtabet skyldes en hormonel reaktion i hårsækkene, så de med tiden bliver ude af stand til at producere nye hår. Hvis du ikke er indstillet på at acceptere dit arvelige hårtab, er der heldigvis hjælp at hente, og behandlingsmuligheder der kan udføres diskret hjemmefra.

Hvad er årsagen til hårtab hos mænd?

Den mest almindelige årsag til hårtab hos mænd er arveligt. Det arvelige hårtab skyldes en overfølsomhed for det mandlige kønshormon, testosteron. Kroppen producerer en øget mængde af hormonet dihydrotestosteron (DHT), der krymper hårsækkene, så der til sidst ikke er plads til at nye hår kan vokse ud.

80% af arveligt hårtab skyldes super-følsomhed i hårrødderne, hvilket er forårsaget af hormonet testosteron (DHT). DHT afskærer energitilførslen til hårsækken, hvilket til sidst gør den inaktiv. Den gennemsnitlige vækstcyklus for hårroden er 8 år, men DHT forkorter denne fase, hvilket resulterer i mandlig skaldethed. Tilstanden starter som regel når manden er mellem 20 og 30 år, men hastigheden hvormed hårtabet sker kan variere fra person til person.

Hovedbundshår vokser med en hastighed på cirka 1,25 cm. per måned. Efter en hvilefase på omkring 90 dage vil nyt hår erstatter det gamle hår når dette vokser ud. De fleste personer taber mellem 50-100 hår om dagen, hvilket ikke er alarmerende, da den gennemsnitlige person har 100.000 hår på hovedet.

Den normale cyklus ændres hos personer, der begynder at tabe håret, idet voksehastigheden for håret bliver lavere og hvilefasen bliver længere. Selve hårtabet finder sted over flere år, hvilket betyder, at den pågældende person når at indse, at hans/hendes hår er stoppet med at vokse på forskellige områder af hovedet i en progressiv tilstand.

Andre faktorer som f.eks. kost og ernæring, stress og traumer, miljøforurening og nogle former for receptmedicin kan også påvirke hårvæksten. Hårtab, der er forårsaget af indtagelse af medicin, skal behandles af en læge.

Hvordan behandles hårtab hos mænd?

Hårtab kan behandles med både shampoo og håndkøbsprodukter som f.eks. Regaine. Regaine indeholder en aktiv ingrediens, der udvider blodkarrene i hovedbunden, hvilket formentlig er årsagen til den øgede hårvækst. Oprindeligt var den aktive ingrediens en del af en medicinsk behandling mod forhøjet blodtryk, men da behandlingen medførte øget hårvækst blev denne "bivirkning" udnyttet til behandling af arveligt hårtab.

Når Regaine påføres i hovedbunden er mængden af den aktive ingrediens så lille, at den som regel ikke er skadelig. Regaine skal bruges to gange dagligt over en periode på mellem 4 og 12 måneder før en effekt kan ses, og effekten aftager, hvis patienten igen stopper med at bruge produktet. Hvis anvendelsen er konsistent er det dog bevist, at Regaine kan aktivere de inaktive hårsække, så den naturlige hårvækst igen bliver kraftigere.