Grøn te ekstrakt

Ekstrakt af de grønne blade fra teplanten.

Kan du ikke lide smagen af grøn te, og ønsker du alligevel at indtage grøn te, fordi det skulle være rigtig sundt? Så prøv nogle grøn te piller, hvor du får den grønne te i koncentreret form. 

Grøn te er tilskrevet mange gode egenskaber; bl.a. skulle det være godt for hjertet, det kan sænke kolesteroltallet, det skulle være godt mod gigt. Og så skulle grøn te kunne hjælpe personer, der ønsker at tabe sig. 

Læs mere
Læs mere Skjul

Hvad er grøn te?

Grøn te laves fra bladene fra Camellia sinensis te busken. Denne busk bruges også til oolong og sort te, men til grøn te plukkes bladene tidligere og får ikke lov til at visne og ilte. Denne brug af friske blade er den store forskel mellem sort, oolong og grøn te.

Hvad er grøn te ekstrakt?

Grøn te ekstrakt laves af de samme blade som bruges til almindelig grøn te. Forskellen er at de her koncentrere langt kraftigere for at opnå den højest mulige koncentration af polyphenoler og catechiner, to plantestoffer fra grøn te der tages af nogle for deres påståede positive indvirkning på især vægttab.

 Grøn te ekstrakt er det der findes i de mange forskellige typer af grøn te naturmedicin, hvad enten det er som rent pulver eller som grøn te piller i from af tabletter eller kapsler.

Er grøn te sundt?

Grøn te indeholder flere gode næringsstoffer som gør det til en fremragende drik.
Grøn te indeholder typisk:

 • Antioxidanter: Grøn te er en fremragende kilde til antioxidanter som bidrager til at beskytte kroppens celler mod oxidation stress.
 • Koffein: Koffein kan have en stimulerende virkning som giver mere energi og forbedrer ydeevnen. Koffein bør dog indtages i moderate mængder.
 • Vitaminer: Grøn te indeholder mange vitaminer som A, D,E,C,B og K-vitamin. De findes dog typisk i en lille dosis og der er derfor stadig vigtigt at sørge for at få dagens nødvendige vitaminer igennem kosten.
 • Mineraler: Grøn te ekstrakt kan indeholde nyttige mineraler som zink, chrom og selen.

 • Grøn te piller ved vægttab?

  Der er nogen forskning der antyder at grøn te kan bidrage til vægttab ved bl.a. at øge fedtforbrændingen. Der findes et utal af ”grøn te piller” på markedet som ofte består af tabletter med grønt te ekstrakt enten for sig eller i kombination med andre urte- eller planteekstrakter. 

   Det er dog vigtigt at understrege at den eneste vej til er varigt vægttab er igennem en sund kost og rigelig mængder motion, kosttilskud kan i nogen tilfælde bidrage til at gøre et vægttab nemmere, men altid i kombination med motion og kost.

  Grøn te menes at kunne hjælpe ved vægttab ved at:
  • Øge fedtforbrændingen: Grøn te indeholder koffein, hvilket kan bidrage til både at fremme fedtforbrænding samt give ekstra energi og forbedre din ydeevnen under træning, hvilket endvidere kan give en positiv afledt effekt på fedtforbrændingen.
  • Fremmer stofskiftet: Visse studier har vidst at et indtag af grøn te kan hjælpe kroppen med at forbrænde flere kalorier, selv i hviletilstand. De fleste undersøgelser viser en forøgelse i mængden af forbrændte kalorier på 3-4% dog i visse undersøgelser op til 8%. Andre undersøgelser viser dog ingen ændring, hvilket kan indikere at der er meget individuelt om nogen effekt opnås.
  • Mindsker appetitten: Grøn te ekstrakt menes muligvis at kunne bidrage til vægttab ved at mindske appetitten og fremme mæthedsfornemmelsen. Dette kan føre til at man automatisk indtager mindre kalorier og dermed nemmere vil kunne overholde eventuelle kalorie mål man har opsat sig. Der er dog meget modsat rettet forskning indenfor området, hvorfor denne effekt ikke kan forventes.
  • Bekæmper det farlige fedt: Visse studier har vidst, at selvom det overordnede vægttab fra grøn te var begrænset, hjalp indtaget af grøn te ekstrakt med at reducere forekomsten af det farlige visceralt fedt der lægger sig omkring de indre organer.

Hvad er en grøn te kur?

Grøn te kur er en diæt kur der er rettet mod især at bidrage til vægttab samt detox. Der er ingen definitive videnskabelige beviser på at denne kur fører til nogen specifikke sundhedsmæssige fordele, men den er ganske populær.
Grøn te kuren baserer sig på at drikke mindst 4 glas grøn te dagligt, for derigennem at mindske appetitten og indtage mindre kalorier. På denne side findes et udvalg af grøn te ekstrakt produkter - her finder du grøn te breve og pulver. 

De 4 trin i en grøn te kur:

 1. Start din morgen med et glas varmt grøn te:
 2. Drik et glas før morgenmaden, selv hvis dette ikke er lang tid efter det første.
 3. Drik grøn te før frokost.
 4. Drik grøn te før aften maden.