Grøn kaffe ekstrakt

Øger forbrændingen.

Er du på slankekur, og vil du gerne booste dit vægttab? Så skulle du prøve grøn kaffe ekstrakt i pilleform.Grøn kaffe ekstrakt øger forbrændingen og hjælpe dig dermed på vej med vægttabet.

Man har længe ment, at der er en forbindelse mellem grøn kaffe og vægttab, og selvom der ikke har været lavet mange forsøg, så taler brugernes resultater for, at grøn kaffe ekstrakt har en god effekt for folk, der gerne vil tabe sig. 

Pillerne skal tages i forbindelse med en kostomlægning til sund og ikke-fedende kost og bør kombineres med motion i moderate mængder.

Læs mere
Læs mere Skjul

Hvad er grøn kaffe?

Grøn kaffe er navnet for rå kaffe bønner der endnu ikke er blevet ristet. Når bønnerne ristes for at lave almindelige kaffebønner fordamper en stor del af bønnernes indhold af chlorogensyre. Dette er godt for selve kaffens smag, da chlorogensyre har en ganske bitter smag. Chlorogensyre menes dog også at være ganske sund, hvorfor mange er begyndt at spise grøn kaffe som især kosttilskud i kapselform.

Hvad er grøn kaffe ekstrakt?

Grøn kaffe ekstrakt er det færdige produkt der opnås ved at knuse de rå grønne kaffe bønner til et fint pulver. Dette er den foretrukne måde for mange at indtage grøn kaffe, da det høje indhold af Chlorogensyre resultere i en ganske bitter smag som helt kan undgås ved at indtage pulveret i en praktisk kapsel/tablet.


Grøn kaffe og forhøjet blodtryk?:

Nogle tager grøn kaffe kosttilskud for at sænke deres blodtryk. Der er nogen forskning der har vidst at et dagligt indtag af grøn kaffe rig på chlorogensyre kan have en positiv indvirkning på blodtrykket på personer der lider af mildt forhøjet blodtryk.

Bemærk dog at der ikke er tilstrækkelig forskning der understøtter at grøn kaffe kan behandle forhøjet blodtryk. Rådfør dig altid med din læge omkring hvad du bør indtage hvis du lider af forhøjet blodtryk.

Grøn kaffe og vægttab

Det mest anvendte formål med grøn kaffe ekstrakt i tablet form er som naturlige slankepiller.

Da det kan være ganske svært at tabe sig findes der efterhånden et uvæld af forskellige naturlige og syntetiske kosttilskud/naturmedicin og lignende der lover at føre til vægttab.

Grøn kaffe ekstrakt er for tiden et af de absolut mest populære naturlige kosttilskud til brug ved vægttab.

Grøn kaffe menes at kunne hjælpe ved vægttab på grund af de aktive indholdsstoffer:

  • Koffein:  Grøn kaffe indeholder også koffein som ifølge nogle studier kan øge stofskiftet moderat hvilket fører til en højere forbrænding af kalorier ved et uændret aktivitetsniveau. 
  • Chlorogensyre: Den primære effekt på et vægttab skulle dog komme fra indholdet af chlorogensyre som menes at kunne reducere kroppens optag af kulhydrater fra fordøjelsessystemet. Dette fører til et overordnet mindre kalorieindtag og bidrager samtidigt til at holde blodsukkeret lavt hvorved for højt blodsukker forebygges. 

Nogle studier foretaget på mus viser endvidere at chlorogensyre bidrager til at reducere den overordnede kropsvægt ved at hæmme optagelsen og lagringen af fedt fra kosten. Denne effekt opnås ved at det fedtbrændende hormon adiponectin's funktion forbedres.

Bemærk dog at alle de produkter du finder her på siden er klassificeret som kosttilskud. Dette medfører at de ikke har nogen garanteret virkning på vægttab. Den bedste vej til et varigt vægttab er igennem sund kost og rigelige mængder daglig motion.

Er der forskel på grøn kaffe ekstrakt?

Grøn kaffe ekstrakt kan findes i mange forskellige styrker såvel som i både ”rene” produkter der blot indeholder grøn kaffe ekstrakt og kombinationsprodukter der indeholder grøn kaffe ekstrakt i kombination med andre nøje udvalgte indholdsstoffer.

Her på siden finder du følgende produkter med grøn kaffe:

Må gravide tage grøn kaffe?


Gravide bør som udgangspunkt altid rådfører sig med deres læge eller jordemoder inden de begynder at indtage kosttilskud. 

Gravide bør være særligt varsomme omkring at indtage grøn kaffe da denne indeholder koffein. Gravide bør begrænse deres indtag af koffein, da for store mængder kan være skadeligt for fostret.