Gojibær fra Spis Økologisk

Hvad er gojibær?

Gojibær er små farverige bær der minder meget om en krydsning af tranebær og rosiner i udseende. Bærene stammer fra Lycium Barbarum busken også kendt som Almindelig Bukketorn. Denne busk vokser naturligt flere steder i Asien, heraf primært i Kina hvor de tørrede bær igennem generationer været anvendt som traditionel naturmedicin til brug mod alt fra feber til øjenproblemer.
I nyere tid er tørrede gojibær blevet ganske populære at spise som en superfood, da der har været meget fokus på næringsindholdet og den unikke smag som tørrede gojibær tilbyder.

Hvad er gojibær godt for?

Gojibær anses af mange som en superfood, da de små tørrede bær er rige på :

  • Antioxidanter: Forskning har vidst at gojibær er rige på antioxidanter, herunder særligt betacaroten og zeaxanthin. En kost rig på antioxidanter menes at bidrage til at beskytte kroppens celler mod skadelig iltning samt at opretholde et normalt fungerende immunforsvar.
  • C-vitamin: Gojibær kan indeholde helt op til 50 gange så meget c-vitamin som appelsiner og kan dermed være en fremragende kilde til c-vitamin. Indholder af c-vitamin kan dog variere fra høst til høst og det er derfor altid vigtigt at spise en varieret kost for at sikre et tilstrækkeligt vitamin indtag.
  • Aminosyrer: Tørrede gojibær kan indeholde op til 18 forskellige aminosyrer inklusiv mange af de essentielle aminosyrer.
 

Hvordan kan gojibær bruges?

Tørrede gojibær er utroligt alsidige og kan bruges i alt fra madlavning og bagning.

 Herunder kan du se vores 7 anbefalede måder at bruge gojibær.

  • : Tørrede gojibær er perfekte til blot at blive spist som de lige ud af posen! De har en smag der, ligesom deres udseende, minder meget om en blanding af tranebær og rosiner.
  • I te: Lav nemt en kop skøn goji te. Det kræver blot at du tilføjer en håndfuld tørrede gojibær til et glas og overhælder det med kogende vand. Efter 5-10 minutter kan du nyde en sund kop goji te – og spise bærene som nu er blevet dejligt bløde og saftige.
  • Til smoothies: Tilføj lidt ekstra godt til din foretrukne smoothie ved at smide lidt gojibær i. Bærene bør overhældes med vand og herefter trække i omkring 10 minutter inden de tilsættes til smoothien.
  • I hjemmebag: Gojibær kan med fordel tilføjes til mange typer af godt bagværk. Prøv dem f.eks i et godt brød eller en cupcake som erstatning for rosiner.
  • I Mysli: Få en god start på dagen, løft din foretrukne mysli eller granola op på et nyt niveau ved at tilsætte en portion lækre økologiske gojibær.
  • I supper: Gojibær er blevet tilføjet til supper igennem århundreder i Kina. Gør dem kunsten efter og lav en autentisk kinesisk suppe med saftige gojibær.