Varmeplastre

Har du smerter – så kan løsningen være varmeplaster.

Vi har næsten alle oplevet hvor invaliderende det kan være at have ondt i ryggen, nakken eller skuldrene og 25 procent døjer med disse smerter flere gange om ugen. Dette kan påvirke livskvaliteten, da smerter giver dårlig søvn og flere sygedage. Danskerne har faktisk to mio. fraværsdage om året pga. rygsmerter.

Hvad skyldes smerter i ryggen?

De mange tilfælde med rygsmerter, kan skyldes at vores livsstil er blevet mere inaktiv og vi har lange dage med stillesiddende arbejde. Vores krop er ikke bygget til at sidde så mange timer dagligt. Man sidder dårligt og falder sammen i ryggen, hvis støtten ikke er god nok på kontorstolen.

Der er også rygsmerter der er forårsaget af hårdt fysik arbejde, og disse rygsmerter er ofte så behandlingskrævende, at man skal have fysiurgisk behandling for at komme af med smerterne, hvis overbelastningen har stået på over lang tid.

Fælles for de fleste mennesker med smerter er, at de foretrækker at behandle smerterne med medicin.

 

Hvem er særligt udsat for muskelsmerter?

  • Ensidigt gentaget arbejde, for eksempel ved et kasseapparat.
  • Gentagne hurtige eller kraftfulde løft.
  • Fastlåst arbejdsstilling og stillestående arbejde ved computeren.
  • Psykisk stresset arbejdssituation eller på anden måde dårligt psykisk arbejdsmiljø.

 

Varmeplaster er et alternativt valg

Ofte skyldes de ømme muskler, at der er en let nedsat blodgennemstrømning til musklen, et varmeplaster øger blodtilstrømningen og får musklerne til at slappe af. Det virker som smertebehandling og er klinisk bevist, at det lindrer muskelsmerter i lænden samt nakke og skuldre. Derfor kan et varmeplaster være et godt alternativ eller subblement til smertestillende medicin. Dette hjælper dig med at blive aktiv igen hurtigst muligt, hvilket mange læger er enige om, er afgørende i at fremskynde helbredelsesprocessen.

Varmeomslaget består af diskrete puder, der kan sidde under tøjet og afgive terapeutisk varme i op til 8-10 timer. Varmeomslaget indeholder mineraler der når de kommer i kontakt med ilten i luften, genererer varme, som trænger ind i kroppen på det smerteramte område og får de opstrammede muskler til at slappe af, så blodcirkulationen igen kan flyde frit.

Du bør være forsigtig ved brug af præparatet, som med et hvert andet varmeprodukt, da der kan opstå hudirritation eller forbrændinger. For at mindske denne risiko bør du ikke bære produktet i mere end 8 timer over en periode på 24 timer.