Funksjonell Mat

Funktionel Mad er en serie af smagfulde og sundere alternativer af både sukker og forskellige meltyper. Sukrin er et af de mest populære sødemidler og det er bestemt ikke uden grund. Læs mere om sukrin nederst på siden.


Funksjonell Mat: Sukrin og mel

Funktionel Mad er et norsk firma som siden 2007 har fremstillet erstatningsfødevarer, herunder sukrin. Funktionel Mad har fokus på, at tilbyde produkter som kan erstatte mindre sunde fødevarer, helt uden at smagen skal gå til spilde. 

Alle produkter fra Funktionel Mad er baseret på naturlige ingredienser og der arbejdes hele tiden i at finde nye spændende og sunde produkter til sortimentet.


Hvad er sukrin?

Kan du lide sukker, men ikke det som sukker gør ved kroppen? Måske tåler du ikke meget sukker på grund af f.eks. diabetes? Så er sukrin det helt rette alternativ. Sukrin er et naturligt produkt og er baseret på erythritol – et stof som bl.a. findes helt naturligt i pærer og meloner. Sukrin søder ligesom almindeligt sukker, men det særlige ved sukrin er, at det ingen kalorier indeholder så derfor påvirkes dit blodsukker ikke. Det søder ikke helt så meget som sukker, nemlig omkring 75 %. Dog kan det bruges i helt samme mængder som almindeligt sukker. Du skal derfor ikke omregne osv. hvis du vælger at bruge sukrin i din bagning og madlavning fremfor sukker.

Sukrin fremstilles ved brug af en bakteriekultur hvor kulhydrater fermenteres. Under fermenteringen omdannes kulhydraterne til erythritol som renses, krystalliseres og tørres. Tilbage er det rene stof, erythritol – sukrin. 

Sødestoffet sukrin blev godkendt til brug i Danmark, i 2006 efter en nøje vurdering af stoffet. Dog har sukrin været anvendt i bl.a. Japan siden 1990, hvor det indgår i en stor del af sødede fødevarer.

Sukrin kan give en svagt kølende følelse ved indtagelse. Det er ikke alle der bryder sig om dette, og derfor kan sukrinmelis være et godt valg. 


Hvad er sukrin gold?

Sukrin Gold er perfekt til at have stående fremme. Det kan bruges i kaffe, te, på havregryn eller i bagning – lige hvad du vil. Forskellen på sukrin og sukrin gold er, at sukrin gold indeholder tagatose og steviaglykosider, men også erythritol. På grund af indholdet af tagatose og steviaglykosider, indeholder sukrin gold 8 kalorier pr. 100 gram. Det svarer ca. til 2 % af den mængde kalorier som almindelig sukker indeholder. 


Hvad er sukrinmelis?

Et andet produkt fra Funktionel Mad er sukrinmelis. Sukrinmelis er sukrin i pulverform, sammensat med en lille del steviaglykosider fra steviaplanten. Tilsammen giver dette steviamelis en blød, rund og rig smag. Den har ikke den kølende smag og så er den ligeså sød som flormelis. 

Hvad kan man bruge sukrinmelis til? Sukrinmelis er f.eks. perfekt som ingrediens i bagning og som erstatning af flormelis i glasur. 

Hvad er forskellen på sukrin og stevia?

Stevia og sukrin er ikke det samme, selvom de begge er naturlige sødestoffer. Stevia stammer fra den sydamerikanske plante, Stevia Rebaudiana. Derfor er stevia et helt naturligt sødemiddel, ligesom sukrin er det. Den store forskel på de to sødemidler er, at stevia indeholder kalorier – dog op mod 90 % færre end sukker. Når stevia bruges i fødevarer som sødemiddel, går det under betegnelsen E960.


Populære produkter fra Funktionel Mad

Har du besluttet dig for at ville prøve et af de mange produkter fra Funktionel Mad, men ikke helt hvilket, så læs med her. Her beskriver vi kort de mest populære produkter fra Funktionel Mad blandt vores kunder.

 • Mandelmel
  Skøn mandelmel fremstillet af koldpressede mandler. Fedtindholdet er reduceret med hele 80 %. Derudover har mandelmelet fra Funktionel Mad et lavt indhold af kulhydrater. Mandelmel er glutenfri.
 • Chiabrød glutenfri
  En lækker og smagfuld brødmix med chia. Chiabrødet er rig på fibre og proteiner og så er det desuden glutenfrit. Det eneste du skal tilsætte er vand, hvorefter det æltes, hæves, bages og nydes.
 • Sirup gold
  En smagfuld sirup med få kalorier og helt glutenfri. Denne sirup fra Funktionel Mad indeholder ca. halvdelen af kalorier i forhold til honning og almindelig sirup. 
 • Sukrin
  Et naturligt sødemiddel der knaser som almindeligt sukker. Søder 70 % i forhold til almindelig sukker. Derudover findes sukrin i en økologisk variant


Sukrin og diabetes

Som diabetiker ved du helt sikkert alt om, at sukker påvirker blodsukkeret og at det er noget du skal holde dig fra. Heldigvis påvirker sukrin ikke blodsukkeret, da det er fremstillet af eythritol. 

Når man har diabetes, betyder det, at kroppen ikke producerer insulin, og da insulin er det hormon, der hjælper med at omsætte mad til energi, er det jo livsnødvendigt og livgivende for diabetespatienter at få tilført insulin. Har du type 1 diabetes, så doserer du uden tvivl selv din insulin og for at få den korrekte mængde, er det vigtigt, at du kender dine blodsukkerværdier. Efterhånden så lærer man at kende tegnene på både for højt og for lavt blodsukker, men de fleste foretager en blodsukkermåling flere gange om dagen og doserer insulinen derefter. Sukker kan få målingerne til at variere utroligt meget, men sukrin holder dit blodsukker stabilt. 


Sukrin kort og godt 

Kort og godt – se her hvorfor du bør vælge sukrin fremfor sukker.

 • Indeholder ingen kalorier 
 • Et 100 % naturligt produkt
 • Søder 70 % i forhold til almindelig sukker
 • Påvirker ikke blodsukkeret


Køb sukrin på mecindo.dk

Hvis du er i tvivl om hvor sukrin kan købes, så er du kommet til rette sted. Hos mecindo forhandler vi nemlig et bredt udvalg af sukrin – endda til billige priser. Skær ned på dit sukkerindtag og erstat sukkeret med sukrin. Du får stadig en lækker sødme, men undgår de mange kalorier som almindelig sukker indeholder. 

På mecindo.dk kan du købe alt inden for håndkøbsmedicin, helsekost, kosttilskud og personlig pleje. Vi har et bredt udvalg i hver kategori, så du finder nemt det du leder efter. Gå på opdagelse i vores sortiment og vælg de produkter du kan bruge. Når du bestiller får du dine varer leveret inden for kun 2-4 hverdage.

Har du spørgsmål til et produkt eller din ordre, er du altid velkommen til at kontakte mecindo kundeservice. Vi kan kontaktes via kontaktformularen, mail eller telefon. Du kan kontakte os på telefon og mail. Du kan forvente at få svar på din henvendelse i løbet af kun 24 timer i hverdagene.

Læs mere Skjul