Godkendt af Lægemiddelstyrelsen

Finail Neglelak

Amorolfin til behandling af neglesvamp

5 %
5 ml
318,95 kr
Få på lager | Levering 1-2 dage
FRI FRAGT
Bemærk: Håndkøbsmedicin er undtaget fortrydelsesretten.

Læs altid den medfølgende indlægsseddel grundigt før du anvender lægemidlet.
Indlægssedlen kan findes ved at søge efter produktets navn her.

Beskrivelse

Finail Neglelak neglelak er et håndkøbsprodukt der indeholder den aktive ingrediens Amorolfin. Produktet anvendes én gang ugentligt mod mild svamp og negleinfektioner.

FInail kommer i form af en neglelak (en reel neglelak), som kun skal anvendes én gang om ugen. Denne kombination er effektiv og bekvemmelig, hvilket gør Amorolfin til et førstevalg blandt håndkøbsmedicin ved behandling af milde svampe- og negleinfektioner.

Påføring af neglelakken er simpel og gentages rutinemæssigt en gang om ugen indtil en sund negl er vokset ud.

 

Neglelakken indeholder den aktive ingrediens Amorolfin, der er et effektivt svampedræbende middel, der tidligere kun kunne fås på recept.

Amorolfin dræber en lang række forskellige svampeinfektioner, som kan forårsage negleinfektioner. Dette betyder at de fleste patienter hurtigt kan behandles ved brug af Amorolfin.

Hvor effektiv er Amorolfin?

Amorolfin neglelak er en effektiv behandling der har vist sig at fjerne 85% af svampeinfektioner på negle og 76% af negleinfektioner på fødder (defineret som klinisk helbredelse plus forbedring) med 6 måneders behandling. Du bør forvente behandling for en fingerneglsinfektion på op til 6 måneder (den tid det tager for en ny negl at vokse ud igen) og omkring 9-12 måneder for en infektion i negle på foden.

Hvem kan bruge Amorolfin?

Du kan bruge Amorolfin til at behandle en mild svampeinfektion på negle på både hænder og fødder hvis:

 • Du er over 18 år.
 • Du har en mild infektion.
 • Infektionen påvirker op til to negle.
 • Infektionen viser sig på den øverste halvdel eller siderne af neglen.

Behandling af mild svamp og negleinfektion kan tage tid, fordi neglen skal vokse ud igen før infektionen er fuldstændigt behandlet.

Af denne årsag er det meget vigtigt, at du fortsætter med at bruge Amorolfin én gang om ugen indtil infektionen er forsvundet og en sund negl er vokset tilbage. Det tager omkring 6 måneder for fingernegle og omkring 9-12 måneder for tånegle. 

Herunder er nogle tips til inspiration som kan hjælpe dig med din behandling

Gør brug af negleskabelonen som er vedlagt i Amorolfin pakken. Hertil er der vedlagt tegninger af negle der gør det nemt for dig, at udfylde og kortlægge dine fremskridt og derved følge med i selv de mindste ændringer i din neglebehandling.

 • Du skal vælge en bestemt dag til kosekvent at udføre behandlingen og derefter forsøge at sætte det ind i en rutine - for eksempel efter en sportsaktivitet eller efter et bad.
 • Du kan evt. sætte en påmindelse i din kalender, for at se fremskridt i din behandling hver 3. måned. Dette vil være afgørende for at overvåge dine fremskridt og kontrollere at Amorolfin virker for dig.

Amorolfin behandling - Hvad du kan se efter 1-3 måneder:

Brug Amorolfin én gang om ugen som anvist. Den aktive ingrediens Amorolfin vil derefter trænge ind i neglen og nå roden af ​​infektionen, hvor den kan begynde at dræbe svampen.

Hvad kan du se efter 3-6 måneder:

Som infektionen bliver behandlet kan du begynde at se sunde negle vokse ud. Du bør fortsat bruge Amorolfin én gang om ugen, da du skal hjælpe den nye negl med at vokse tilbage.

Hvad kan du se efter 6-9 måneder:

Fortsæt med Amorolfinbehandlingen én gang om ugen, hvilket hjælper din negl som den vokser. Den inficerede del af din negl skal vokse ud og du skal begynde at se mindre misfarvning og fortykkelse når den nye, ikke-inficerede negl erstatter den inficerede negl.

Hvad kan du se efter 9-12 måneder:

Det inficerede område er vokset helt ud og din normale negl burde være vokset tilbage og se sund ud igen. Dette tager omkring 6 måneder for fingernegle og 9-12 måneder for tånegle. 

Svar på dine spørgsmål

Spørgsmål: Jeg har set et billede af en svampeinfektion/negleinfektion, men jeg er stadig ikke sikker på, om det er, hvad jeg lider af. Nogle tips?

Svar: Neglesvampsinfektioner kan identificeres ved visse vigtige tegn. Nogle af disse omfatter:

 • Hvid, gul eller brun misfarvning.
 • Fortykkelse af neglen.
 • Samling af diverse urenheder under neglen.
 • Forvrænget form.
 • Skørhed.

Hvis du har mistanke om, at du har en negleinfektion i form af en svampeinfektion kan dit lokale apotek bekræfte tilstanden og hertil også hjælpe med råd til behandling.

Spørgsmål: Jeg bruger jævnligt mit lokale træningscenter og er begyndt at bære flip flops i omklædningsrummet for at undgå at få fodsvamp og fodvorter. Vil det også forhindre mig fra at få neglesvamp eller negleinfektioner?

Svar: Varme og fugtige områder er grobund for infektioner i fødder og negle. At iføre sig flip flops vil helt sikkert mindske chancerne for, at få og sprede disse infektioner, herunder neglesvamp og negleinfektioner.

Spørgsmål: Jeg læste et sted, at hvis du har fået fodsvamp så du er mere modtagelig for at udvikle en svampeinfektion eller negleinfektion. Er der nogen sandhed i dette?

Svar: Dette er absolut sandt. Over 90% af svampe og negleinfektioner er forårsaget af den samme svamp, der er årsagen til smitten med fodsvamp, så det er vigtigt at behandle fodsvamp så tidligt som muligt for, at minimere sandsynligheden for at inficere negle.

Spørgsmål: Min 16 år gamle søn har fået, hvad der synes at være en svampeinfektion eller negleinfektion. Kan han bruge Amorolfin?

Svar: Amorolfin kan kun bruges af personer over 18 år eller derover, men dermed ikke sagt, at han ikke kan få behandling for infektionen. Han bør konsultere sin læge, så denne kan tjekke og evt. ordinere en passende behandling.

Spørgsmål: Jeg har to inficerede tæer på den ene fod og en inficeret tå på den anden fod. Kan jeg stadig bruge Amorolfin?

Svar: Nej, Amorolfin må kun bruges på maksimalt 2 neglesøm i alt (ikke per fod). Behandlingen er stadig tilgængelig, men du er nødt til at konsultere din læge for at få en stærkere behandling.  

Spørgsmål: Jeg er diabetiker og er generelt nødt til at holde øje med mine fødder, da diabetes gør mig udsat for infektioner. Jeg har for nyligt bemærket, at neglen på min storetå er blevet misfarvet. Kan jeg behandle dette med Amorolfin?

Svar: Det er godt, at du holder et vågent øje med dine fødder. Dog kan Amorolfin ikke sælges i håndkøb til diabetikere. Du bør gå tilbage til din læge eller en diabetisk sygeplejerske for at få dette tjekket. Hvis det er en svampeinfektion eller negleinfektion vil dine læge være i stand til at ordinere en passende behandling.

Spørgsmål: Jeg bruger Amorolfin i øjeblikket, men har fået at vide, at jeg skal bruge det en gang om ugen i mindst de næste 6 måneder. Nogle tips til at holde op med behandlingen? Jeg kommer nok til at glemme at bruge det.

Svar: Du skal ikke bekymre dig, da du ikke alene herom. Grunden til at Amorolfinbehandlingen er så langvarig er, at det tager omkring 6 måneder for fingernegle og 9-12 måneder for tånegle at vokse ud og erstatte de inficerede negle. Det er derfor vigtigt at holde sig til behandlingen, især i de første 3 måneder, hvor forbedringer ikke kan være så synlige. Den ene ugentlige behandling bør hjælpe. 

Instruktion til behandling med Amorolfin neglelak

Amorolfin involverer en simpel 3-trins-proces for hver inficeret negl:

Trin 1: Forbered neglen

Ved hjælp af en ny fil skal du forsigtigt file de inficerede områder af neglen ned, herunder negleoverfladen. Beskyt eventuelle sunde negle mens du gør dette, så du ikke spreder smitten.

ADVARSEL: Brug ikke den samme neglefil på smittede negle og sunde negle, da dette kan sprede infektionen hurtigt. For at forhindre smittespredning skal du passe på, at ingen andre bruger filer fra dit  Amorolfin-kit.

Trin 2: Rens neglens søm

Brug en af ​​de podninger, der er vedlagt, til at rense negleoverfladen. Smid ikke vatpinden væk, da du får brug for denne til at rense applikatoren senere.

Trin 3: Behandl neglen

Dyp en af ​​de genanvendelige applikatorer i flasken med neglelak. Lakken må ikke tørres af på kanten af ​​flasken før den anvendes. Påfør neglelakken jævnt over hele overfladen af ​​neglen. Lad de(n) behandlede negl(e) tørre i cirka 3 minutter. 

Advarsel

Amorolfin bør ikke bruges af:

 • Personer under 18 år.
 • Kvinder der er gravide eller ammer.
 • Enhver der nogensinde har haft en allergisk reaktion over for Amorolfin eller nogen af ​​de øvrige indholdsstoffer i Amorolfin neglelak.
 • Personer med svære negleinfektioner.
 • Personer med en infektion der påvirker mere end to negle.

Hvis ovenstående gælder for dig, bør du konsultere din læge eller fodterapeut. Personer med diabetes, et svagt immunforsvar eller dårlig blodcirkulation bør tjekke med deres læge eller på et apotek før anvendelse af Amorolfin. Amorolfin leveres i en pakke med en lille flaske lak, renseservietter, genanvendelige applikatorer og neglefile. Negle skal behandles én gang om ugen. 

Potentielle bivirkninger

Heldigvis er bivirkninger ved behandling med Amorolfin ualmindelige. Meget sjældent kan der være en let brændende fornemmelse omkring neglene efter påførelsen af lakken, dog aftager denne hurtigt. Når du anvender Amorolfin bør du ikke bære neglelak eller kunstige negle, da de kan forhindre behandlingen i at fungere korrekt. Sørg for at undgå, at lakken kommer i kontakt med øjne, ører, mund eller næse.

Aktive ingrediens

Amorolfin 5% w / v.

Amorolfin pakken indeholder:

 • 3 ml. flaske af neglelak (cirka 3 måneders forsyning).
 • Genanvendelige applikatorer .
Brand Orifarm
Klassifikation (HF)
Produktnummer 54944
Mængde 5 % 5 ml