Natur-Drogeriet Fennikelfrø Hele
Den liflige anissmag gør fennikelfrøene perfekte i teblandinger og som krydderi
100 gTidsbegrænset tilbud
7 dage tilbage
+Forsendelses- og emballagegebyr
Beskrivelse
Fennikelplanten er i familie med dild og persille, og dens blade har store lighedstræk med dild. Den mest intense smag findes i frøene, der har mild og let sødlig smag, der minder om lakrids eller anis. De hele fennikelfrø kan bl.a. bruges til te, snaps og som krydderi i madlavning.
Særligt i Italien bruges frøene flittigt i bl.a. fennikelpølse, fiskeretter, kødretter med lam eller oksekød, supper og salater.
Krydderiet fennikel kan købes både som hele, tørrede frø og som stødt pulver. Den mest intense smag fås fra de hele frø. Smagen intensiveres, hvis frøene ristes på en tør pande, inden de knuses og tilsættes maden, men frøene kan også sagtens bruges, som de er.
Fennikel stammer fra Vestasien og Middelhavsområdet, hvor frøene har været brugt som krydderi siden oldtiden.
Produktbeskrivelse fra leverandør
Brugsanvisning og forholdsregler:
2 tsk. frø pr. kop kogende vand. Sies med tefilter. Trækketid 5-10 min.
Opbevaring:
Tørt og ikke for varmt.