Sommerfødder i en fart

11 tips til kærlig pleje til dine fødder

Efter en vinter med lukkede sko og strømper, trænger dine fødder nok til lidt kærlig pleje, inden de skal ud og luftes i sommervarmen

Få flotte og lækre sommerfødder i en fart

Her er nogle gode råd til, hvordan du kan gøre vintertrætte fødder sommerklar, nu hvor det igen er ved at være tid, til at tage sandalerne ud af skabet. Efter en vinter med lukkede sko og strømper, trænger dine fødder måske til lidt kærlig pleje, inden de skal ud og luftes i sommervarmen.

Vores fødder er kroppens fundament og har stor betydning for resten af kroppens bevægeapparat, så de kræver derfor lidt ekstra opmærksomhed og pleje, hvis de skal fungere optimalt. Du kan hurtigt selv opnå smukke og sunde fødder, der ser velplejede ud i sommersandalerne.

Kærlig fodpleje hver dag

Dine fødder har det bedst, hvis de bliver plejet dagligt, men i en travl hverdag kan vi godt glemme vores fødder lidt. Det behøver dog ikke at være så svært, en god start kan være at smøre sine fødder efter badet, med en blødgørende creme der indeholder carbamid, for at bevare huden sund og stærk.

De blødgørende stoffer tilfører fugt og genopbygger hudens naturlige fugtbalance, så du opnår velvære med bløde smidige fødder. Med Eucerin fodcreme 10%, får dine fødder tilført den nødvendige fugtighed og mælkesyren i cremen modvirker, at huden sprækker. Den har en let konsistens som hurtigt trænger ind i huden og den er god også til sensitiv hud.

En anden blødgøringscreme med langtidsvirkende effekt er Scholl hard skin. Den virker i ca. 24 timer uden at fedte. Hvis du har tendens til ru og hård hud, kan det være en god ide at bruge en eksfolierende fodcreme en gang om ugen. Den vil fjerne de døde hudceller, idet den peeler det tørre hudlag af og efterlader fødderne bløde og smidige. Anvend derefter en god fodcreme. Hvis du tager fodbad inden sengetid, kan du påføre et ekstra tykt lag og iføre dig et par strømper, så trænger cremen ind over natten og genopretter fugtigheden i huden.

Har du hård hud eller hælrevner der generer dig?

Der kan opstå betændelse og infektion i hælrevnerHvis dine fødder har været forsømt længe, kan der være opstået meget hård hud, du kan forkæle dem efter et fodbad, ved at bruge Scholls Velvet Smooth Express Fodfil med diamant krystaller den fjerner øjeblikkeligt den tørre hud. Den er forsynet med et ergonomisk udformet håndtag, som gør den nem at betjene og det roterende rulle-hoved sliber let den hårde hud på foden, ved en blid og sikker roterende bevægelse. Huden efterlades glat og blød. Alternativt kan du kan bruge Scholls Pro Fodfil, der har en antibakteriel overflade, som er med til at reducere risikoen for infektion.

For at bevare fødderne bløde, skal de efterfølgende smøres med en fugtgivende creme, som kunne være Scholl Velvet Smooth Intensivt Serum. Den indeholder blandt andet ´grøn kaviar´ - en grøn alge, der indeholder mineraler og E-vitamin, samt fugtbindende glycerin som hjælper til at bevare hudens fugtbalance.

Hvis fødderne over en længere periode har manglet fugtighed kan der opstå revner i den hårde hud. Der kan samles bakterier i revnerne og dermed opstå mindre infektioner og sårdannelser. Cosborg har udviklet en creme til revner i hælen, Cosborg HælCreme reducerer hælrevnerne og fugter huden intensivt.

Husk at pleje og klippe dine tånegle

Ingroet tåneglKlipning og pleje af negle skal helst gøres regelmæssigt og korrekt. Køb en god Scholl negleklipper og husk at klipple neglene lige over (ikke i en runding), for hvis neglene klippes skævt ned i siderne, kan du risikere at få nedgroede tånegle, hvilke kan give infektion og smerter. Hvis du ønsker at gøre ekstra ud af at pleje neglene eller har gener med dine neglebånd, kan du få specielle neglebåndssakse, der nemt kan afhjælpe problemet.

Afslut eventuelt negleplejen med en styrkende negleolie, den tilfører neglene fugtighed og giver dine matte negle mere glans.

Specielt diabetikere skal passe på med selv at udføre fodpleje og klippe sine negle for langt ned, da de ofte har mindre følesans i fødderne, er de særligt udsatte for skader og helingsprocessen er ligeledes tilsvarende dårlig.

Trykaflastning og behandling af vabler gir glade fødder

Mange kvinder oplever smerter når de går i høje hæle, men høje hæle er skabt for at få dig til at se godt ud, med Scholl Pedimet til aflastning af forfødder, kan det samtidigt også blive mere behageligt, da de hjælper mod ømme trædepuder og giver øjeblikkelig lindring fra den brændende smerte.

Scholl Air-pillo komfort kan aflaste hele foden, med støddæmpende indlægssåler der er designet til, at dine fødder ikke glider i skoene.

Hvis uheldet så alligevel er indtruffet, og der er opstået vabler på hæle eller tæer når du har gået med bare fødder i skoene, så er der god hjælp at hente. Det sker ofte, at når skoene gnider mod de bare fødder, så opstår det vabler, men Compeed Vabel plaster hjælper dig hvis skaden er sket. Det absorberer fugt og danner en beskyttende pude, dermed opnår du en øjeblikkelig smertelindring og optimale helingsbetingelser for vablen samtidigt med det er snavs- og bakterieafvisende. Compeed findes i forskellige former, så det passer til netop dit behov.

Og husk så, forandring fryder – også for fødderne. Varier dit fodtøj.

 

Cand. mag. og sygeplejerske Helle Nybye