Eye Q

Hvis du gerne vil have depoterne fyldt op med ny energi og de flerumættede fedtsyrer - omega 3, så er det en god idé at spise Eye Q fiskeolie.


Eye Q fiskeoliekapsler 

De gode Eye Q Omega 3-6 fiskeoliekapsler er nemme at indtage og indeholder store mængder omega 3 og 6. 

Olien er produceret af sardiner og ansjoser, som indeholder store mængder omega 3 fedtsyrer samt meget lidt tungmetaller i forhold til større fisk. 

Få et godt tilbud på Eye Q Chews fiskeolie tyggetabletter.

Til børnene fås Eye Q tabletterne som chews - dvs. tyggetabletter, så de ikke skal kæmpe med at sluge kapslerne. Desuden kan I købe Eye Q olie med smag af citrus og vanille.

Derfor skal du vælge Eye Q Fiskeolie

Eye Q fiskeolie har et højt indhold af flerumættede fedtsyrer i form af omega-3 fedtsyrerne EPA og DHA.

Olien i Eye Q stammer fra en bæredygtig kilde af sardiner og ansjoser, som udmærker sig ved at de indeholder en større koncentration af fedtsyren EPA, såvel som en lavere mængde af tungmetaller, end større fisk. 

Eye Q indeholder også kæmpenatlysolie som er en naturlig kilde til Omega-6 fedtsyrer (GLA). Eye Q er fri for gluten såvel som kunstige tilsætningsstoffer.

Gode årsager til at vælge Eye q fiskeolie:

  • Højt indhold af omega-3: Omega-3 er en essentiel fedtsyre, som kroppen ikke selv kan danne. Dette betyder at det er vigtigt at indtage den igennem kosten. Mange får dog desværre ikke nok omega-3 fedtsyrer igennem kosten. Eye q fiskeolie er et kosttilskud til som kan tages af personer der ikke spiser fødevarer som fedt fisk jævnligt og som derfor risikere ikke at få nok essentielle fedtsyrer igennem kosten.
  • Særlig rig på EPA:  Omega-3 fedtsyrer dækker over to forskellige typer af fedtsyre: EPA og DHA, hvoraf DHA er den mest forekommende i centralnervesystemet. EPA fungerer som en form for regulerende faktor og omdannes endvidere direkte til DHA i hjernen. En fiskeolie bør som udgangspunkt altid indeholde mindst 62% EPA ift. DHA for optimal virkning. Eye q fiskeolie indeholder hele 76% EPA fedtsyre ift. DHA.
  • Med kæmpenatlysolie: Eye q fiskeolie indeholder også 200 mg kæmpenatlysolie per kapsel. Denne er rig på omega-6 fedtsyren GLA.
  • Utrolig ren fiskeolie: Eye Q fiskeolie er laves af ansjoser og sardiner, små fisk der er lavest i fødekæden. Dette kombineret med at fiskene altid fanges efter de har levet blot en årstid, sikrer at indholdet af eventuelle tungmetaller i fiskene er minimal.

Herefter vaskes, fryses og filtreres fiskene for at fjerne en hver risiko for at de indeholder andet end god fiskeolie. Denne process sikrer samtidigt at eye q fiskeolie har en meget mild smag og ikke bliver harsk hurtigt.

  • Bæredygtigt produceret: Equazen, firmaet der står bag Eye Q fiskeolie, fremskaffer altid fiskene der bruges i olien fra bæredygtige fiskerier i det Sydlige Stillhav. Eqauzen's dedikation til fiskeolie produktion under ordentlige underbygges af deres status som certificeret ”Friend of the Sea”. 

Læs mere om Friend of the Sea ordningen på deres websted

Ofte stillede spørgsmål omkring Eye q fiskeolie:

Hvor stammer fiskeolien fra?

Eye q fiskeolie er en serie af omega-3 produkter der produceres af producenten Equazen. Alle Equazen produkter laves af små fisk, altid enten ansjoser eller sardiner som fanges i det Sydlige Stillehav på nøje udvalgte tidspunkter på sæsonen.

Fiskene fanges på tidspunkter hvor plankton typisk udgør en særligt stor del af fiskenes diæt hvilket sikrer et særligt højt indhold af Eicosapentaensyre (EPA).

Der er flere fordele ved Equazens valg af ansjoser og sardiner:

  • Højt indhold af EPA: Olien fra sardiner og ansjoser er unik ved at den indeholder en langt større mængde EPA end DHA som typisk ses i billigere fiskeolier der laves fra større rovfisk.  
  • Lavt indhold af tungmetaller: Da ansjoser og sardiner er placeret lavt i fødekæden indeholder de betydeligt mindre tungmetaller end store rovfisk, som i langt højere grad opbygger tungmetaller over tid. Dette resulterer i at Eqauzen fiskeolie er en utrolig ren fiskeolie. 
  • Fanget bæredygtigt: Fiskene brugt i Eye Q fiskeolie stammer fra fiskerier i det sydlige Stillehav som er certificeret af ” The Food and Agriculture Organization” såvel som ”Friend of the Sea” criteria for Products from Sustainable Fisheries”. Fiskene bearbejdes herefter i Norge på en fabrik der er registreret hos den norske fødevaremyndighed og skal overholde strenge krav til produktionsprocesserne. 

Hvorfor er det vigtigt at få nok omega-3 fedtsyrer?

Du kan ikke selv danne Omega-3 

Omega-3 er en såkaldt essentiel fedtsyre, hvilket et betegnelsen for fedtsyre som kroppen ikke selv kan danne. Det er derfor nødvendigt at få nok omega-3 fedtsyre igennem kosten.  

Den absolut vigtigste kilde til omega-3 fedtsyre er fede fisk som torsk, tun, og sardiner. Der findes også omega-3 fedtsyrer i nogle typer af planter og frø som f.eks hørfrø og chiafrø.

Det er dog vigtigt at understrege at disse indeholder omega-3 i form af kortkædet fedtsyre, i modsætning til de langkædede fedtsyrer der findes i fisk. Din krop er i stand til selv at omdanne de kortkædede til langkædede  – men hele 90% af næringsindholdet går tabt i denne process. Det er derfor altid at foretrække at indtage omega-3 fra fisk med mindre man har et specifik årsag til at undgå fisk (f.eks vegetar el. allergi)

Pligttekst for kosttilskud

Kosttilskud bør kun anvendes efter aftale med læge eller sundhedsplejerske af gravide eller børn under 1 år. Kosttilskud bør ikke træde i stedet for en varieret kost. Den anbefalede daglige dosis må ikke overskrides. 

Læs mere Skjul