Equazen


Equazen - sunde fedtsyrer til din hjerne og krop
 

 

Equazen® er en serie af naturlige fiskeolier med en afbalanceret sammensætning af flerumættede fedtsyrer, fremstillet af ansvarligt udvundet fiskeolie og kæmpenatlysolie.

Oliens naturligt høje indhold af omega-3-fedtsyren EPA i forhold til DHA gør den veldokumenterede fiskeolie helt unik. De små fisk fanges på et bestemt tidspunkt af året, hvor kødet har et naturligt højere indhold af EPA. Equazen® er certificeret bæredygtig af Friend of the Sea®, som sikrer, at der i fremstillingen af fiskeolien passes på havet og fiskebestandene i det.
 

 

Equazen er kendt for at have et stort fokus på forskning. Der er lavet en række kliniske studier med Equazen gennem tiden som har undersøgt og dokumenteret de gavnlige virkninger for børn og voksne. Studierne er lavet specifikt på Equazen og resultaterne kan derfor ikke overføres til andre fedtsyreprodukter.

Du kan derfor være tryg ved tanken om at Equazen er sikker og effekten veldokumenteret.


Populære Equazen produkter lige nu:

 
 

 

Equazen kapsler
 

Equazen Kapsler 
 

De små Equazen Kapsler er nemme at skabe gode vaner med. De er nemme at synke, er mavesyreresistente (ingen fiskebøvser!) og de indeholder et sundt indhold af flerumættede fedtsyrer til gavn for din hjerne*.

 

Er man mere til bløde tyggekapsler med jordbæraroma er Equazen Chews helt perfekte. De indeholder præcis den samme, unikke sammensætning af fedtsyrer som Equazen er kendt for, men pakket i en kapsel der er nem at spise for små og store.

 

*Equazen indeholder DHA som bidrager til at vedligeholde en normal hjernefunktion ved et dagligt indtag på 250 mg DHA.

 


Læs vores artikel Equazen fiskeolie til hele familien her: https://mecindo.dk/equazen-fiskeolie-til-hele-familien


Equazen fiskeoliekapsler 
 

De gode Equazen, tideligere kendt som Eye Q, Omega 3-6 fiskeoliekapsler er nemme at indtage og indeholder store mængder omega 3.

Olien er produceret af makreller, sardiner og ansjoser, som indeholder store mængder omega 3 fedtsyrer.
 

Flerumættede fedtsyrer


Flerumættede fedtsyrer er gavnlige fedtsyrer vi får ind gennem kosten. De er en essentiel del af alle cellemembraner og udfører helt livsvigtige strukturelle og funktionelle funktioner. 

De essentielle fedtsyrer er flerumættede fedtsyrer som kroppen ikke selv kan producere, men der er afgørende for en normal metabolisme så de skal indtages med kosten eller via kosttilskud. De essentielle flerumættede fedtsyrer er helt grundliggende omega-6-fedtsyren linolsyre (LA) og omega-3-fedtsyren alfalinolensyre (ALA). Disse to fedtsyrer kan kroppen omdanne til andre flerumættede fedtsyrer såsom gammalinolensyre (GLA), eicosapentaensyre (EPA) og docosahexaensyre (DHA).

Både EPA og DHA omtales dog ofte som essentielle fedtsyrer og det er der god grund til. Kroppen har nemlig begrænsede evner til at omdanne de strengt beset essentielle fedtsyrer, LA og ALA. Kroppens omdannelse resulterer i at mindre end 1% af det indtagede LA og ALA omdannes til de andre, livsnødvendige flerumættede fedtsyrer i kroppen, såsom DHA og EPA. Derfor giver det rigtig god mening at sikre en mere direkte kilde til at få tilført flerumættede fedtsyrer som EPA og DHA, for at vedligeholde en sund krop og hjerne og en supplering af disse fedtsyrer kan anbefales i en række omstændigheder.

Når man taler om fedtsyrebalancen handler det om balancen mellem de flerumættede fedtsyrer omega-3 og omega-6. Vi bør helt optimalt få lidt mere omega-6 end omega-3 – den mest optimale balance mellem omega-3 og -6 er der dog ikke helt enighed omkring. I stenalderen fik vi omtrent lige meget af hver type – i dag får vi omkring 15-20 gange mere omega-6 end omega-3. Det er der ingen tvivl er for meget omega-6 samlet set. Vores høje indtag af bl.a. planteolier og forarbejdede fødevarer er med til at skabe denne ubalance. Vi har brug for begge fedtsyretyper, vi får bare for meget omega-6 i forhold til vores indtag af omega-3. Det kan et omega-3-rigt kosttilskud være med til at rette op på.
 

Hvad er flerumættede fedtsyrer godt for?


Flerumættede fedtsyrer spiller nogle vigtige roller i kroppen, heriblandt som et vigtigt strukturelt komponent i vores cellemembraner. Det kan sammenlignes med vigtigheden af mursten og fuge i en mur. De er essentielle for at cellemembranen (cellernes hinde) er elastisk, tæt og samtidig gennemtrængelig for visse dele. Man ved dog, at det er ikke mængden af fedtsyrer, men forholdet imellem de enkelte fedtsyrer som har den største indvirkning på, hvordan indtag af fedtsyrer påvirker ens sundhed.


Equazen® har et højt, nøje afbalanceret indhold af EPA i forhold til DHA, og det betyder noget for effekten. EPA er med til at regulere omsætningen af fedtsyrer og fornyer dermed de frigjorte fedtsyrer. Man kan se det som at EPA agerer dørmand til gavn for DHA-fedtsyrerne i cellemembranerne ved at beskytte fedtsyrerne mod et enzym som gerne vil skubbe DHA ud af membranerne. På den måde bliver det store behov for konstant tilførsel af DHA til at erstatte de frigjorte fedtsyrer nedsat ved hjælp af EPA.


DHA har dog også sin berettigelse, hvorfor denne omega-3-fedtsyre er med i alle Equazen produkter. Fedtsyren er for eksempel nødvendig for normal hjernevækst og udvikling af øjne for fostret under graviditeten og spiller derfor en vigtig rolle i den neurologiske udvikling og visuelle funktion. Af den grund har Equazen Mumomega et højt indhold af DHA, i kombination med andre fedtsyrer. 


Med tanke på at hjernen består af 50-60% fedtsyrer og 35% af det er flerumættede fedtsyrer, så er det ikke så overraskende at de er vigtige for en normal funktion. Sikre dit indtag af gavnlige flerumættede fedtsyre med Equazen.
 

Få et godt tilbud på Equazen Chews fiskeolie tyggetabletter.
 

Til børnene fås Equazen tabletterne som chews - dvs. tyggetabletter, så de ikke skal kæmpe med at sluge kapslerne. Desuden kan i købe Equazen olie med smag af citrus.
 

Derfor skal du vælge Equazen Fiskeolie
 

Equazen fiskeolie har et højt indhold af flerumættede fedtsyrer i form af omega-3 fedtsyrerne EPA og DHA og omega 6 fedtsyren GLA.

Olien i Equazen stammer fra en bæredygtig kilde af makreller, sardiner og ansjoser. Sardiner og ansjoser udmærker sig ved at de indeholder en større koncentration af fedtsyren EPA, såvel som en lavere mængde af tungmetaller, end større fisk, mens makrel bidrager med en særdeles højt indhold af omega 3 fedtsyrer i høj kvalitet.

Equazen indeholder også kæmpenatlysolie som er en naturlig kilde til Omega-6 fedtsyrer (GLA). Equazen er fri for gluten såvel som kunstige tilsætningsstoffer.
 

Gode årsager til at vælge Equazen fiskeolie:

  • Højt indhold af omega-3: Omega-3 er en essentiel fedtsyre, som kroppen ikke selv kan danne. Dette betyder at det er vigtigt at indtage den igennem kosten. Mange får dog desværre ikke nok omega-3 fedtsyrer igennem kosten. Equazen fiskeolie er et kosttilskud til som kan tages af personer der ikke spiser 350 g fisk om ugen, deraf 250 g fed fisk og som derfor risikerer ikke at få nok essentielle fedtsyrer igennem kosten.
  • Særlig rig på EPA:  Omega-3 fedtsyrer dækker over to forskellige typer af fedtsyre: EPA og DHA, hvoraf DHA er den mest forekommende i centralnervesystemet. EPA fungerer som en form for regulerende faktor og omdannes endvidere direkte til DHA i hjernen. Equazen fiskeolie indeholder 76% EPA fedtsyre ift. DHA.
  • Med kæmpenatlysolie: Equazen fiskeolie indeholder også 200 mg kæmpenatlysolie per kapsel. Denne er rig på omega-6 fedtsyren GLA.
  • Utrolig ren fiskeolie: Equazen fiskeolie er laves af ansjoser og sardiner, små fisk der er lavest i fødekæden.

Herefter vaskes, fryses og filtreres fiskene for at fjerne en hver risiko for at de indeholder andet end god fiskeolie. Denne proces sikrer samtidigt at Equazen fiskeolie har en meget mild smag og ikke bliver harsk hurtigt.

  • Bæredygtigt produceret: Soho Flordis, firmaet der står bag Equazen fiskeolie, fremskaffer altid fiskene der bruges i olien fra bæredygtige fiskerier i det Sydlige Stillehav. Equazen's dedikation til fiskeolie produktion under ordentlige forhold og med respekt for havmiljøet underbygges af deres status som certificeret ”Friend of the Sea”. 
     

Læs mere om Friend of the Sea ordningen på deres website.
 

Ofte stillede spørgsmål omkring Equazen fiskeolie:
 

Hvor stammer fiskeolien fra?

Equazen fiskeolie er en serie af fedtsyreprodukter der har fokus på at bidrage til hjernesundheden*. 

Fiskene fanges på tidspunkter hvor EPA-rige plankton typisk udgør en særligt stor del af fiskenes diæt hvilket sikrer et særligt højt indhold af Eicosapentaensyre (EPA).
 

Der er flere fordele ved Equazen:

  • Højt indhold af EPA: Olien er unik ved at den indeholder en langt større mængde EPA end DHA som typisk ses i billigere fiskeolier.  
  • Fanget bæredygtigt: Fiskene brugt i Equazen fiskeolie stammer fra fiskerier i det sydlige Stillehav som er certificeret af ” The Food and Agriculture Organization” såvel som ”Friend of the Sea” criteria for Products from Sustainable Fisheries”. Fiskene bearbejdes herefter i Norge på en fabrik der er registreret hos den norske fødevaremyndighed og skal overholde strenge krav til produktionsprocesserne. 


Hvorfor er det vigtigt at få nok omega-3 fedtsyrer?
 

Omega-3 er en såkaldt essentiel fedtsyrer, hvilket et betegnelsen for fedtsyre som kroppen ikke selv kan danne. Det er derfor nødvendigt at få nok omega-3 fedtsyrer igennem kosten.  

Den primære kilde til omega-3 fedtsyre er fede fisk som torsk, tun, og sardiner samt fiskeolie. Der findes også omega-3 fedtsyrer i nogle typer af planter og frø som f.eks hørfrø og chiafrø.

Det er dog vigtigt at understrege at disse indeholder omega-3 i form af kortkædet fedtsyre, i modsætning til de langkædede fedtsyrer der findes i fisk. Din krop er i stand til selv at omdanne de kortkædede til langkædede  – men hele 90% af næringsindholdet går tabt i denne proces. Det er derfor altid at foretrække at indtage omega-3 fra fisk og filskeolie medmindre man har et specifik årsag til at undgå fisk (f.eks vegetar el. allergi)