Dr. Bronner

Opdag de utallige anvendelsesmuligheder som den flydende sæbe fra Dr. Bronner har. Vi har et bredt udvalg af Dr. Bronner sæber, og du kan læse meget mere om dem her på siden. Bliv klogere på hvad sæben kan bruges til. Den kan faktisk bruges til alt fra at børste tænder til at vaske hunden, men selvfølgelig også almindelig håndvask.


Hvad er Dr. Bronner

Dr. Bronner er en sæbevirksomhed der siden 1948 har fremstillet sæbe af høj kvalitet, og med så få ingredienser som muligt. Manden bag Dr. Bronner er Emanuel Bronner der var tredje generation i en familie med ekspertise i sæbefremstilling. Familien begyndte oprindeligt at fremstille sæbe helt tilbage i 1858, og nu 150 år efter, er Dr. Bronner stadig i familien og fremstiller en fantastisk allround sæbe.  

Sæberne blev i 2007 certificeret som en Fair Trade virksomhed. Fair Trade certifikatet gives til virksomheder og produkter, der sørger for, at deres leverandører får en fair indtægt og bedre arbejdsvilkår.


Dr. Bronner flydende sæbe

Sæben fra Dr. Bronner er helt naturlig. Der er ingen syntetiske tilsætningsstoffer, og det naturlige indhold af glycerin bibeholdes i sæben gennem hele fremstillingen. Sæberne er tilsat E-vitamin, en antioxidant, der holder sæben frisk i længere tid. Duftende kommer af de tilsatte æteriske olier, der stammer fra økologisk dyrkede planter. 

De flydende sæber kan bruges til næsten alt. Èn og samme sæbe kan bruges til alt fra kropspleje til rengøring i hjemmet. Dr. Bronner beskriver selv, at der er mindst hele 18 måder hvor sæben kan bruges. Herunder finder du listen over de 18 brugsmåder – bemærk den er opdelt i kategorierne krop, husholdning og andre brugsmåder.


God håndhygiejne fjerner bakterier

Ved at have en god håndhygiejne kan du fjerne mange af de bakterier dine hænder møder hver eneste dag. Mange bakterier er gode, men der er også en del som kan gøre dig syg. Husk at god håndhygiejne ikke kun mindsker risikoen for at blive syg, det mindsker også risikoen for at smitte andre.

En god sæbe er en vigtig del af den daglige håndhygiejne, og hvorfor ikke vælge en der både fugter og rengør hænderne effektivt? Desuden kan du vælge en Dr. Bronner sæbe med lige netop den duft du synes bedst om. Men hvordan vasker du dine hænder bedst, så flest mulige bakterier fjernes?

Sørg for at fugte dine hænder grundigt med vand fra hanen – husk dine håndled og tag gerne smykker og ur af inden.

Efterfølgende fordeler du din Dr. Bronner sæbe grundigt i hænderne, mellem fingrene, omkring neglene og rundt om håndledet – husk også tommelfingeren!

Når sæben er fordelt overalt, skal du skylle hænder og håndled i minimum 15 sekunder. Sørg for at gnide og skrubbe over alt på hænder, fingre og håndled. 

Tør til sidst hænderne og nyd dine rene og velduftende hænder. 


Dr. Bronner sæbe: Kroppen

Brug den flydende sæbe til både hænder og tænder.

 • Ansigt: Brug 2-3 dråber på våde hænder. Vask ansigtet og skyl rent bagefter. 
 • Krop: I badet kan du vaske hele kroppen med Dr. Bronner sæbe. Brug den mængde du ønsker og vask løs.
 • Hår: Brug hvad der svarer til ½ teske sæbe. Massér sæben ind i håret, lad det virke nogle minutter og skyl det ud.
 • Badekar: Alt efter mængden af vand i badekarret skal du bruge omkring 2 teskefulde. Vær opmærksom på, at sæben ikke skummer og bobler, men den rengør alligevel – desuden kan du nyde den friske duft fra sæben. 
 • Barbering: Du kan bruge Dr. Bronner sæbe som ”barberskum”. Til barbering i ansigtet skal du bruge 10 dråber, under armene 3 dråber og på benene ½ teske. Hæld dråberne ud i hænderne, kør sæben rundt og smør det på huden. 
 • Tænder: Ja, den er god nok. Dr. Bronner skriver på deres hjemmeside, at deres sæbe kan bruges til tandbørstning. Du skal bruge en enkelte dråbe sæbe på tandbørsten. Og ja – det smager af sæbe. Men du bestemmer helt selv om du vil bruge sæben til at børste tænder i. 
 • Fodbad: Bland ½ teskefuld sæbe i en balje med varmt vand og placer fødderne deri. Du kan med fordel vælge Dr. Bronner sæbe med tea tree oil eller lavendel. Tea tree oil virker giver bløde fødder, mens lavendel har en beroligende effekt på huden. 
 • Rens af luftvejene: Bland 1 teske sæbe, evt. pebermyntesæben, i en gryde kogende varmt vand. Bøj hovedet ind over gryden med et håndklæde over hovedet. Luk øjnene og indånd dampende. Den æteriske olie med pebermynte giver en frisk følelse i næse og hals, og er især fantastisk hvis du er forkølet. 


Dr. Bronner sæbe: Husholdning

Den samme sæbe du bruger til kropspleje, kan du også bruge til opvask, vinduer og toilet. Læs om alle mulighederne herunder.

 • Opvask i hånd: Brug blandingen 1:10 med sæbe og vand og vask dine tallerkner, glas osv.
 • Tøjvask: Vask tøjet ved at bruge ½-1 deciliter sæbe og 1 deciliter eddike. Vælg en klar eddike der ikke er tilsat sukker.
 • Gulvvask: Bland 1 deciliter Dr. Bronner sæbe i 11 liter varmt vand. 
 • Overfladerengøring: Bland ½ deciliter sæbe i 1 liter vand i en sprayflaske. Spray blandingen på de overflader du ønsker at rengøre og tør efter med en fugtig klud.    
 • Rengøring af vinduer: Brug samme fremgangsmåde som til vinduer. Altså ½ deciliter sæbe i en liter vand. Men slut af med en blanding af vand og eddike. 
 • Toilet: Bland sæbe og vand 1:4 i en sprayflaske. Tilføj evt. ¼ teske tea tree oil. Sprøjt i toilettet og lad blandingen virke i 10 minutter. Børst og skyl ud.  


Dr. Bronner sæbe: Andre brugsmåder

Du kan desuden bruge Dr. Bronner sæben til myrebekæmpelse og hundevask – se herunder.

 • Vask af frugt og grøntsager: Det er nok bedst at bruge sæben uden duft, men med denne kan du fjerne alt snavs fra frugt og grønt. Efter vask med sæben bør du skylle efter med rent vand. Du skal bruge ¼ teske i en balje vand.
 • Hundevask: Trænger hunden til et bad? Netop det kan du også bruge Dr. Bronner sæbe til. Massér sæben ind i hundens våde pels og skyl ren med vand. Sørg for at alt sæbe skylles ud af pelsen.
 • Insektspray til planter: Har planterne fået besøg af uvelkomne insekter? Prøv at bekæmpe dem med en blanding af Dr. Bronner sæbe og vand, samt cayennepeber eller kanel. Du skal bruge 1 teske i en kvart liter vand. Tilføj ½ teske cayennepeber eller kanel.
 • Myrespray: Har myrerne fundet vej ind i huset? Du kan slippe af med dem igen, ved at blande ½ deciliter tea tree oil sæbe med 1 liter vand. Bemærk, at denne blanding ikke må bruges på planter! Planterne kan ikke tåle tea tree oil. 


Køb Dr. Bronner sæbe på Mecindo.dk

Vælg den Dr. Bronner sæbe du ønsker, og bestil i dag. Så får du sæben leveret inden for kun 2-4 hverdage. Vælg mellem Dr. Bronner sæbe med duft af: lavendel, citrus, mandel, eucalyptus, rose, pebermynte, tea tree eller neutral.

Vidste du, at vi på mecindo.dk også forhandler et stort udvalg af håndkøbsmedicin, sygeplejeartikler, kosttilskud, helsekost og personlig pleje? Gå på opdagelse i vores sortiment og vælg de produkter du kan bruge. Når du bestiller får du dine varer leveret inden for kun 2-4 hverdage.

Har du spørgsmål til et produkt eller din ordre, er du altid velkommen til at kontakte mecindo kundeservice. Du kan kontakte os på telefon og mail. Vi svarer altid på mails inden for 24 timer i hverdagene. 

Læs mere Skjul