Cocoon Organic Laundry

Cocoon Company fremstiller bl.a. de naturlige sæbebær som vasker dit tøj rent på en bæredygtig måde. Sæbebær kan bruges flere gange og er yderst skånsomme for dig og miljøet. Læs mere om sæbe og de andre produkter fra Cocoon nederst på siden. 


Hvad er Cocoon Organic Laundry?

Cocoon Company ønsker en grønnere verden, hvor alting ikke behøver være besværligt og kompliceret. Ved at gøre bæredygtige produkter lettilgængelige for forbrugerne, har Cocoon Company i dag et bredt sortiment indenfor bl.a. økologiske og bæredygtige vaskeprodukter. 

Hos Cocoon Company er der stort fokus på både økologi, dyrevelfærd og bæredygtighed. I fremstillingen af produkter udvælges de ingredienser som er af højeste kvalitet og økologisk. Ved at vælge økologisk, kan du være sikker på, at produktet ikke er skadeligt for hverken dig eller miljøet, så længe du anvender produktet som Cocoon anbefaler det.

Størstedelen af Cocoon produkterne består af veganske ingredienser og råmaterialer, af den simple grund, at de ønsker at hylde naturen og dens mange, ofte glemte, ressourcer. 

Hver gang du køber en pose økologiske sæbebær fra Cocoon, støtter du Grow Nepal – en hjælpeorganisation som støtter Nepals befolkning i forbindelse med dyrkning af afgrøder. Gennem dette arbejder lærer befolkningen om naturen og hvordan man passer bedst muligt på den, selvom afgrøder og jorde dyrkes. 


Hvad er sæbebær?

Måske kender du de naturlige sæbebær i forvejen, eller måske har du aldrig nogensinde hørt om dem før. Sæbebær er helt fantastiske. De er fra naturens side økologiske og veganske, og så har de en helt særlig egenskab: de fungerer som sæbe/vaskemiddel – helt uden brug af kemiske stoffer. 

De små bærs rigtige navn er ”sapindus mukorossi” som kommer af det latinske ”sapo”, sæbe. Udover sæbebær kaldes de også for indiansk sæbe og de gror vildt i det tropiske klima som findes i bl.a. det centrale Amerika og det sydlige Asien. De sæbebær som Cocoon Company bruger, gror ved Himalaya bjergene. 

Det er bærernes frugtkød der indeholder naturlige sæbestoffer, så når bærerne forarbejdes, er det dette der sorteres fra og pakkes. Sæbestoffet kaldes saponin og kan opløse fedt og snavs når det kommer i kontakt med vand, som det netop gør i vaskemaskinen.

Det er ikke kun til tøjvasken, at sæbebær kan bruges som alternativ til traditionelt vaskemiddel. Du kan bruge sæbebær til:

  • Tøjvask
  • Opvask
  • Shampoo
  • Rengøring af hjemmet

Når du vælger at bruge vaskebær, får du et vaskemiddel som er 100 % nedbrydeligt, men samtidig utroligt effektivt og skånsomt for både dig, tøjet og miljøet. Sæbebær som vaskemiddel kan bruges til mere eller mindre alle slags tekstiler – både bomuld, silke, uld og kapok, og så er de ualmindeligt gode til at bevare tøjets farve og struktur.


Fordele ved sæbebær

Er du stadig i tvivl om sæbebær er noget for dig? Så læs lige nogle af de mange fordele ved brug af sæbebær herunder:

  • Sæbebær er miljøvenlige da de nedbrydelige
  • Sæbebær kan bruges op til fire gange
  • Sæbebær virker blødgørende på tøjet
  • Sæbebær kan bruges til vaske ved 30-60 grader, men også op til 90 grader
  • Sæbebær er 100 % fri for syntetiske stoffer
  • Sæbebær er allergivenlige


Naturlige produkter fra Cocoon

Udvalget af vaskeprodukter består ikke kun af sæbebær. Cocoon Comapny fører også mange andre spændende produkter til din vask, og hos Mecindo forhandler vi et bredt udvalg af disse produkter.

Cocoon pletfjerner
Har du fået genstridige pletter på tøjet? I stedet for at bruge et syntetisk pletfjerner-produkt kan du prøve Cocoon pletfjerner blok, som er både økologisk og vegansk. Blokken er fremstillet af naturlige olier og mineraler, som effektivt fjerner pletter på tøjet.

Cocoon uld tørrebolde
Reducér tørretiden når du bruger en tørretumbler. Når du lægger uldboldene i tørretumbleren sammen med dit våde tøj, absorberer uldboldende fugt samtidig med at de bevæger sig rundt og adskiller tøjet. Faktisk kan du ved brug af uld tørreboldene reducere tørretiden med op til hele 25 % - altså 10 – 30 minutter. Det er både godt for miljøet og økonomien. Ønsker du lidt duft til vasketøjet, kan du dryppe nogle dråber æterisk olie på tørreboldene inden brug. 

Cocoon natursvampe
Natursvampene er ikke til rengøring af tøjet, men af dig. De vokser i Middelhavet på ca. 15-20 meters dybde. Det særlige ved svampene er, at de stimulerer huden, fjerner urenheder og sæberester. Derfor efterlades du med ren, blød og velplejet hud over hele kroppen. Natursvampene kan bruges flere år i træk, så længe de vedligeholdes korrekt. Klik ind på en af svampene for at læse mere om brug og vedligeholdelse.

Cocoon faste sæber
Lækre, plejende og økologiske sæber til vask af hænder og krop. Sæberne indeholder manuka honning fra New Zealand som har helende, plejende og fugtende egenskaber. Derudover er sæben tilført duft fra æteriske olier. Vælg mellem sæbe med havre eller citrongræs. Duften er sød og behagelig. 


Bæredygtig tøjvask

Hvis du har besluttet dig for at prøve sæbebær til din tøjvask, kan du prøve dig frem i forhold til hvor mange bær du skal bruge. Cocoon anbefaler 4-5 hele sæbebær til en tøjvask, men det afhænger selvfølgelig af, hvor snavset tøjet er og hvor meget vasketøj du fylder i maskinen. Hvis tøjet kun er lidt snavset, kan du nøjes med 4 sæbebær, men hvis du har en stor vask med meget snavset vasketøj, bør du bruge 6-8 sæbebær. 

Du kan bruge sæbebær til vaske lige fra 30-60 grader – det er nemlig ved disse temperaturer, at sæbebærerne vasker mest effektivt. Efter brug af sæbebær kan de lægges til tørre hvorefter de kan genbruges ved næste tøjvask. De kan ikke bruges igen og igen, men ved temperaturer under 60 grader, kan de genbruges op til fire gange. Vasker du ved 60 grader eller over, kan sæbebærerne genbruges en til to gange. 


Køb bæredygtige vaskeprodukter fra Cocoon på mecindo.dk

Vask dit tøj på en bæredygtig og naturlig måde. Sæbebærerne er nemme at bruge og efterlader tøjet rent og blødt. Vælg det produkt fra Cocoon som passer til dig behov og bestil online på mecindo.dk.

På mecindo.dk kan du købe alt inden for håndkøbsmedicin, helsekost, kosttilskud og personlig pleje. Vi har et bredt udvalg i hver kategori, så du finder nemt det du leder efter. Gå på opdagelse i vores sortiment og vælg de produkter du kan bruge. Når du bestiller får du dine varer leveret inden for kun 2-4 hverdage.

Har du spørgsmål til et produkt eller din ordre, er du altid velkommen til at kontakte mecindo kundeservice. Vi kan kontaktes via kontaktformularen, mail eller telefon. Du kan kontakte os på telefon og mail. Du kan forvente at få svar på din henvendelse i løbet af kun 24 timer i hverdagene. 

Læs mere Skjul