Godkendt af Lægemiddelstyrelsen

Cetirizin mod allergi

Alnok, Vialerg og Beneday Alternativ

10 mg
50 Tabletter

Varen er udgået

Denne vare er desværre udgået. Du kan overveje disse produkter i stedet:

Beskrivelse

Cetirizin er et antihistamin til behandling af allergirelaterede lidelser som allergi, høfeber, kæledyrsallergi og andre hudreaktioner.

Cetirizin er et anden generation antihistamin som ikke gør dig døsig og kan hjælpe med at behandle personer, der lider af forskellige typer af overfølsomhed.

Ved brug af et antihistamin som Cetirizin kan ubehagelige symptomer og overfølsomhedsreaktioner effektivt lindres og forebygges.  

Antihistaminer er effektive overfor:

  • Nysen, 
  • Kløende øjne
  • Løbende næse / tilstoppet næse
  • Rindende øjne 
  • Nældefeber og høfeber
  • Hududslet
  • Kløende hud.

Et antihistamin som cetirizin virker ved at hæmme virkningen af histamin, et stof der findes naturligt i kroppen, som igangsætter den allergiske reaktion.

Cetirizin er et generisk lægemiddel, hvilket vil sige at mange medicinalvirksomheder producerer og sælger dette medikament til vidt forskellige priser.

Du kan dog være sikker på, at du altid får et produkt med den lovede virkning og indhold til en ganske lav pris.

Mest almindelig kendt i Danmark er mærker der indeholder Cetirizin er ”Cetirizin Actavis”, ”Vialerg” fra Orifarm, ”Alnok” fra Sandoz, ”Cetirizin PCD” fra Stada og Benaday. 

Fælles for alle nævnte er den aktive ingrediens Cetirizin – pillerne er de samme – prisen er forskellig.

Ofte stillede spørgsmål ved Cetirizin tabletter

 

1.Hvordan kan I sælge Cetirizin meget billigere end mit lokale apotek?

Vores priser på netop denne medicin er baseret på en generisk version af Alnok, Vialerg og Beneday tabletter – Den aktive ingrediens i selve produktet er den samme, men selve produktet er ikke ”brandet” som Alnok, Vialerg og Beneday, men derimod i en neutral indpakning med visning af den aktive ingrediens. 

Cetirizin, Alnok, Vialerg og Beneday tabletter har alle den aktive ingrediens Cetirizin der alle giver de ønskede effekter.

2. Giver Cetirizin mig den samme virkning som den brandede version (Alnok, Vialerg og Beneday tabletter)?

Absolut. Når en medicinalvirksomhed udvikler et lægemiddel får virksomheden ligeledes en unik rettighed til at sælge det pågældende produkt for en årrække (originalt produkt).

Når denne rettighed udløber kan enhver medicinalvirksomhed, forudsat at de opfylder reglerne, producere tilsvarende lægemiddel (generisk produkt). 

Dette oplever du ligeledes på det normale apotek, hvor farmaceuten ofte spørger om du vil have den originale medicin som typisk er dyr eller en generisk version (samme indhold) som typisk er billigere.

Dette håndkøbslægemiddel besidder identiske medicinske egenskaber uanset mærke, emballering og reklame. Nøglen er den "aktive" ingrediens - der rent faktisk behandler symptomet. 

Beskyttelse og kvalitetskontrol gælder ligeligt for alle originale som generiske lægemidler. Det generiske lægemiddel skal opfylde de samme kvalitetskrav som det originale lægemiddel. 

Emballage kan variere, men ingredienserne er identiske, og resultaterne af behandlingen vil være de samme.

Et godt råd:

Nøglen er den aktive ingrediens. 

Kig derfor på det mærke du kender, og noter den aktive ingrediens for derefter at kontrollere, at den aktive ingrediens samt dosis er den samme som på det generiske brand. 

3. Hvor hurtigt virker cetirizin?

Efter indtag af allergimedicin med cetirizin vil virkning typisk opleves allerede efter ½ - 1 time.

Antihistamin-virkningen består i omkring 24 timer. Herefter skal der indtages en ny dosis cetirizin hvis behovet består.

Instruktion

Kun til oral anvendelse. Overskrid ikke den anbefalede dosis.

Voksne og unge over 12 år:

Tag en 10 mg tablet én gang dagligt.

Børn i alderen fra 6 til 12 år:

5 mg to gange dagligt (en halv tablet to gange dagligt). Den ene halvdel af tabletten én gang dagligt kan også indtages, hvis dosis er tilstrækkelig. 

Aktiv ingrediens

Ingrediens Mængde (1 tablet)
Cetirizin 10 mg

 

Karen C. 2017-04-18 09:05:35

Ingen tekst angivet

Skriv en anmeldelse

Captcha
Captcha
Brand Generiske lægemidler
Klassifikation (HF)
Produktnummer 31871
Mængde 10 mg 50 Tabletter