Blistex Creme

Docosanol mod forkølelsessår

Blistex Creme

Docosanol mod forkølelsessår

64,95 kr

2 Gram
( 10% )

På lager

Fragt 29kr
(2-4 hverdage)

64,95 kr

Beskrivelse

Blistex Creme mod forkølelsessår er et håndkøbslægemiddel, der er udviklet specifikt til at give dig en effektiv behandling af forkølelsessår. Forkølelsessår er også kendt som herpes laibialis, og selvom denne lidelse er almindelig, synes mange personer stadigvæk at det er pinligt, hvis det ses tydeligt. Blistex virker ved at lindre de irriterende symptomer som snurren og den prikkende fornemmelse og hjælper med at fremskynde helingsprocessen der får forkølelsessåret til gradvist at forsvinde. Blistex Cremen indeholder den aktive ingrediens Docosanol 5%, som er et antiviralt middel. Docosanol virker i løbet af få dage, hvilket betyder, at forkølelsessåret hurtigt nedbrydes.

Hvad er forkølelsessår?

Forkølelsessår er væskefyldte blærer, der kan danne sig omkring munden, læber, hage, næse eller andre områder af munden. Blærerne kan vokse i størrelse og forårsage irritation og smerte, i form af snurren eller en prikkende fornemmelse.

De væskefyldte blærer, som er symptomerne forbundet med forkølelsessår, kan væske og derefter danner der sig en skorpe på selve det udsatte område. Forkølelsessår er meget smitsomt, men er en almindelig sygdom, som skyldes en art herpes simplex virus kaldet type 1 (HSV -1). Der er to typer af herpes simplex virus:

 • HSV1 - Den mest almindelige type, som typisk forårsager forkølelsessår (oral herpes).
 • HSV2 - Den mindre udbredte type, der forårsager genital herpes på kønsdelene.

Forkølelsessår smitter kun ved direkte kontakt, kys eller sex. Det første udbrud ses hyppigst hos børn inden for de første 3. eller 5. leveår. 

Hvad er symptomerne på forkølelsessår?

Den første gang man får et forkølelsessår kan symptomerne være forskellige, alt afhængigt af den pågældende person. Nogle personer viser ikke nogen symptomer overhovedet, mens andre personer måske får trivielle symptomer såsom en lille plet, som man måske ikke er klar over, er et forkølelsessår.

Bliver du smittet med forkølelsessår, kan et udbrud begynde med en snurren eller prikkende fornemmelse omkring munden, læber, hage, næse eller andre områder af munden, før der dannes en synlig blære. Hos de fleste personer, der har forkølelsessår, vil det typisk forsvinde inden for 1 uge til 10 dage.

Hvis du først er smittet med forkølelsessår (herpes simplex virus (HSV-1), vil du altid have det. Hos nogle personer kan smitten dog ligge i dvale i det centrale nervesystem og aldrig genaktivere, hvorfor nogle mennesker kun oplever et enkelt udbrud af forkølelsessår.

Instruktion

Sådan gør du:

 • Vask dine hænder før og efter cremen udvortes på dit forkølelsessår, så du ikke forværrer situationen, eller inficerer andre.
 • Klem eller pump en lille mængde creme ud på din finger.
 • Påfør cremen på det udsatte område 5 gange om dagen (ca. hver 3. time).
 • Hvis du glemmer at udvorte cremen jf. ovenstående skal cremen omgående udvortes og behandlingen derefter fortsættes som før.
 • Fortsæt behandlingen i 5 dage.                              

Behandlingen må ikke overstige den angivne dosis.

Advarsel

Forkølelsessår er særdeles smittefarlige, hvorfor du bør læse nedenstående:

 • Vask altid hænder efter berøring af forkølelsessår, eller efter cremen udvortes.
 • Undgå at røre dine øjne.
 • Kvinder rådes til at være særligt forsigtige ved anvendelsen af make-up.
 • Brug ikke spyt til at fugte kontaktlinser.
 • Undgå at kysse, især børn, når du har et forkølelsessår.
 • Undgå at bryde blærer og kradse i skorper. Du kan ikke alene inficere dine fingre med Herpes virus, du kan ligeledes inficere dit forkølelsessår med andre bakterier.
 • Undgå at dele dit bestik med andre.
 • Undgå at dele det samme håndklæde med andre personer.
 • Må ikke anvendes, hvis du er gravid eller ammer, medmindre din læge anbefaler dette.

Aktiv ingrediens

Docosanol 5%.

Produktinformation

Mængde 2 Gram ( 10% )
Producent Blistex
Klassifikation Apoteksforbeholdt lægemiddel (P)
Produktnummer 346
Pakning Engelsk eller flersproget
GTIN/EAN-13 5011784000877
Bemærk: Vi tager ikke lægemidler retur. Dette skyldes, at vi som apotek skal kunne garantere og dokumentere, at lægemidlerne har været opvaret korrekt, hvilket ikke er muligt for os når produktet har været ude af apoteket.

Anmeldelser (0)

Ofte købt sammen med

Andre så også på