Bjørn Axén

Björn Åge Axén var en svensk frisør som i 1963 åbnede sin første salon i Stockholm og senere grundlagde hårplejemærket Björn Axén. 

I 1984 begyndte Björn Axén sin produktudvikling og etablerede sig som Kongelig Hofleverandør ved Sveriges Kongehus. 

Björn Axén er i dag et kendt svensk varemærke indenfor hårpleje og har, i samarbejde med frisører, udviklet en lang række hårplejeprodukter som er velegnede til hår, som har brug for ekstra pleje. 


Hvem er Björn Axén?

Björn Åge Axén var en svensk frisør som i 1963 åbnede sin første salon i Stockholm og senere grundlagde hårplejemærket Björn Axén.

I 1984 begyndte Björn Axén sin produktudvikling og etablerede sig som Kongelig Hofleverandør ved Sveriges Kongehus.

Björn Axén er i dag et kendt svensk varemærke indenfor hårpleje. 

Björn Axén hårpleje

For langt de fleste personer, er det nødvendigt at pleje håret for at opnå et flot, fyldigt og glansfuldt hår. Især om vinteren eller ved behandling af håret såsom farvning, varmebehandling eller lignende, kan håret have godt af ekstra pleje.

Eksempelvis er en god hårolie som Björn Axén Organic Hair Oil essentiel til pleje af håret - særligt hår som er belastet af vejr, varmebehandling, farvning eller lignende. Olien beskytter hårspidserne og giver håret fugt og glans. 

Björn Axén har i samarbejde med frisører udviklet en lang række hårplejeprodukter som især er velegnede til hår som har brug for ekstra pleje: 

  • Björn Axén Repair fås både som balsam. Björn Axén Repair indeholder fugtbevarende egenskaber til skadet eller meget tørt hår. Björn Axén Repair er velegnet til hår som har været kemisk behandlet eller krøllet.  
  • Björn Axén Organic Moisturizing fås som både shampoo og balsam, og er velegnet til hår som har brug for ekstra fugt og pleje. Björn Axén Organic Moisturizing renser, blødgør og fugter håret, og modvirker desuden, at håret bliver statisk. 
  • Björn Axén Volumizing Shampoo er en plejende shampoo som giver fornyet volumen til træt og kedeligt hår uden at tyngde det ned. 
  • Björn Axén Organic Hair Oil er en plejende, blødgørende olie til tørt og skadet hår- og spidser. Olien giver håret fugt og glans, beskytter hårspidserne og hjælper med at få styr på kruset hår. 

Hårpleje til farvet hår

Hårplejeprodukterne fra Björn Axén bliver fremstillet i samarbejde med professionelle frisører, hvorfor flere produkter henvender sig specifikt til hår, der er behandlet, herunder farvet. 

Det kan være temmelig belastende for håret at blive farvet, især ved hyppig farvning samt ved afblegninger af håret. Håret kan blive slidt, tørt og mat, hvorfor det er vigtigt at pleje det ordentligt både før og efter farvning.  

Du kan også opleve, at farven falmer hurtigt, især ved skyllefarvninger. Her er det vigtigt, at man ikke overvasker sit hår – på den måde kan man undgå, at farven falmer for hurtigt. Man kan også anvende hårplejeprodukter som hjælper med at bevare farven i håret.

Björn Axén har udviklet en række produkter, der henvender sig direkte til farvet hår: 

  • Björn Axén Cool Silver fås som shampoo og som balsam. Cool Silver indeholder lilla pigmenter som neutraliserer og dæmper gullige toner i blond og gråt hår. Cool Silver er især velegnet til hår som er blevet farvet meget lyst eller platin, men stadig indeholder nogle varme nuancer.  
  • Björn Axén Colour Stay Shampoo er en blødgørende og pigmentbevarende shampoo til farvet hår. Shampooen fremhæver hårfarvens glans og er velegnet til både helfarve og striber.   

Björn Axén styling

Björn Axén produktsortiment har et bredt udvalg af hårstylingsprodukter såsom hårvoks, mousse, hårspray, varmebeskyttelse, m.m.

  • Björn Axén Fiber Fudge er en kraftfuld fibervoks som er velegnet til kort og halvkort hår. Voksen giver håret ekstra volume og skaber holdbare og fleksible frisurer som er lette at style om.   
  • Björn Axén Organic Universal Styling Cream er en plejende stylingcreme der er velegnet til alt slags hår, herunder også krøller, bølger og kort hår. Cremen skaber volumen, definerer krøller, og modvirker krus i håret.  

Björn Axén hårbørster

Björn Axén Maple Wood Brushes er eksklusive hårbørster i miljøcertificeret FSC ahorntræ.

Blow Out-børsterne har et keramisk ydre og lufthuller i børstehovedet, hvilket forkorter føntørringstiden og effektivt former håret.

Læs mere Skjul