Mærker

Børneorm

Effektiv behandling af børneorm.

Børneorm (Enterobius vermicularis) er en meget almindelige ormeinfektion. Både børn og voksne kan blive smittet, selv om det mest er børn der rammes. Børneorm kan vandre fra person til person. De kvindelige orme lægger æg på huden omkring endetarmsåbningen. Dette fører til kløe og oftest vil den inficerede person ofte kradse i området, hvilket derefter fører til at æggene overføres til fingrene. Æggene kan derefter overføres ved direkte kontakt eller via deling af legetøj, blyanter og mad osv. Æggene kan overleve i støv i to uger, hvilket kan føre til infektion ved indånding af støv. Børn i børneinstitutioner bliver let smittet af hinanden. God hygiejne er derfor afgørende for at stoppe smitten i at spredes – derfor bør alle vaske hænder og skrubbe deres negle før spisning og efter toiletbesøg.

Hvordan behandles børneorm

Børneorm behandles oftest med håndkøbslægemidlet Ovex der indeholder mebendazol. Ovex fås både som piller og i flydende form, hvis inficerede ikke kan tage piller. Ovex er et alternativ til Vermox der begge indeholder mebendazol som den aktive ingrediens – Ovex fås hos Mecindo.dk

 


Viser 1 til 3 af 3 (1 sider)

Børneorm

Symptomer ved børneorm?

Børneorm begynder med en kløende fornemmelse omkring anus (endetarmsåbningen), som regel om natten når du er dækket varmt til. Uden behandling kan børneorm give anledning til vaginitis (betændelse i skeden) hos piger og kvinder.

Du kan ofte se trikiner, hvilket er ca. 1cm trådlignende orm i dit barns afføring eller deres endetarm.

Hvordan behandles børneorm?

Inficerede børn og voksne bør behandles så hurtigt som muligt. Resten af familien bør også behandles på samme tid da hele familien sandsynligvis er smittet.

Børneorm behandles oftest med håndkøbslægemidlet Ovex der indeholder mebendazol. Ovex fås både som piller men også flydende, hvis inficerede ikke kan tage piller. Ovex er et alternativ til vermox der begge indeholder mebendazol som den aktive ingrediens – Ovex fås hos Mecindo.dk

Håndkøbslægemidlet kan gives som en enkelt dosis. Dog bør børn under to år bliver nødt til at blive tilset af en læge, hvor umiddelbart én behandling normalt nok. Børn kan stadig gå i skole eller være i børnepasning, på trods af at have børneorm eller trikiner.

Hvad kan der gøres for at forebygge børneorm?

Herunder er angiver punkter til at kontrollere børneorm:

  • Hvis du har trikiner eller børneorm er det vigtigt at tage et brusebad om morgenen for at fjerne æg og bakterier fra det anale område.
  • Vask dine hænder grundigt efter hvert besøg på badeværelset og før hvert måltid.
  • Undertøj bør skiftes dagligt.
  • Sengetøj bør skiftes hyppigt, især 7 til 10 dage efter behandlingen.
  • Inficerede børn og voksne bør holde deres negle korte.
  • Inficerede børn bør ideelt bære bomuldshandsker når de sove.
  • Rengør dit hjem grundigt, især soveværelser, hvor du bør fjerne så meget støv som muligt.
  • Du må ikke spise mad i dit soveværelse.
  • Hvis flere familiemedlemmer er smittet, bør alle behandles på samme dag.
  • Undgå mad og drikkevarer, der indeholder en masse sukker og spise fiberrig mad for at forebygge forstoppelse.

Børneorm behandles oftest med håndkøbslægemidlet Ovex der indeholder mebendazol. Ovex fås både som piller men også flydende, hvis inficerede ikke kan tage piller. Ovex er et alternativ til vermox der begge indeholder mebendazol som den aktive ingrediens – Ovex fås hos Mecindo.dk