Vitaminer til børn

Børnevitaminer

Har du fået en baby, og skal han/hun have de essentielle D-dråber? Eller har du et barn der har behov for et tilskud af vitaminer og mineraler? Så finder du forskellige vitaminer og multivitaminer her på siden. Læs mere om hvornår dit barn behøver vitaminer, og bliv klogere på de forskellige tilskud.


Kundernes favoritter

Skal børn have kosttilskud?

Især i vinterperioden kan kosttilskud til børn være relevante, da indtaget af vitaminer fra solen her mindskes gevaldigt.

Som udgangspunkt skal børn ikke have tilskud, lige bortset fra D-vitamin til baby. Men det er ikke svært at forestille sig, at det nogle gange kan være svært at sørge for, at ens barn spiser varieret nok, da mange børn er kræsne og madforskrækkede igennem en periode i deres liv. 

Kosttilskud bør altid kun indtages i anbefalede doseringer samt i samråd med læge eller sundhedsplejerske. 


Varieret mad frem for beriget mad

Raske børn har ikke behov for andre tilskud af vitaminer og mineraler ud over de anbefalede tilskud. Næringsstof behovet bør i stedet dækkes gennem almindelig varieret mad – ligesom voksne. 

Det er velkendt, at vitaminer og mineraler i store mængder ligefrem kan være skadelige. Derfor bør forældre til babyer og små børn være forsigtige med både at give berigede børnemad-produkter, berigede madvarer og/eller kosttilskud, da det derved er vanskeligt at gennemskue, hvor mange vitaminer og mineraler det enkelte barn får. 

Om en industrielt fremstillet madvare er tilsat vitaminer og mineraler kan læses i varedeklarationen. Men har du derimod svært ved at få din guldklump til at spise varieret, kan en multivitaminpille være fordelagtigt. 

Ifølge Sundhedsstyrelsen bør naturlægemidler heller ikke gives til børn under 2 år.

Så længe barnet fra 1 år har en normal appetit og spiser varieret, behøver det, bortset fra tilskud af D-vitamin, ingen andre tilskud for at vokse og fungere tilfredsstillende. Den varierede mad og mælken vil dække behovet for vitaminer og mineraler. 

Børn med lille appetit, børn som spiser ensformigt og børn som er vegetarer, bør dog få en multivitamin-mineral tablet med D-vitamin dagligt, fra de er 1 år gamle. Knus tyggetabletterne indtil barnet er 1 ½ år og i øvrigt kan tygge dem rigtig godt selv – ellers er der risiko for, at barnet kan få vitaminpillen i den gale hals. 


Hvilke vitaminer til børn?

Her på siden har vi også flydende multivitaminer.

Hvilke børnevitaminer skal jeg vælge til mit barn?

D-vitamindråber: 10 mikrogram dagligt fra 2 uger til 2 år.

Børn med mørk hud eller børn, der går tildækket klædt anbefales at fortsætte med D-vitamintilskud hele barndommen - og formentlig hele livet.

Fra barnet er omkring 1 1/2 år - og kan tygge en multivitamintablet, kan man give en en D-vitamintablet/dråber indeholdende 10 mikrogram D-vitamin.

Børn med behov for multivitamintablet kan være småtspisende børn, eller børn der spiser meget ensidigt. 

OBS: Du skal passe på med vitaminpillerne, da de, i for høje mængder, kan være giftige for dit barn. 

Børn mellem 1 og 10 år:

Får dit barn en sund og varieret kost, er der ikke behov for tilskud af vitaminer og mineraler med undtagelse af D-vitamin fra 0-2 år. Her er D-vitamin i dråbeform et perfekt valg, hvilket du selvfølgelig også finder her på mecindo.

Sundhedsstyrelsen anbefaler ikke multivitaminpiller til børn over 2 år, da kosten bør dække behovet. Husk, at dit barn skal være mindst 1½ år for at spise tyggevitamintabletter. Du skal ikke give D-dråber, hvis barnet får tyggevitamintabletter.

Hvis dit barn er småt spisende, meget kræsent eller fødevareallergiker kan du rådføre dig med lægen eller sundhedsplejersken om behovet for multivitaminer. 

Du kan altid rådføre dig med sundhedsplejersken, hvis du er i tvivl, om dit barn får nok vitaminer og mineraler.


Bivirkninger og sikkerhed ved kosttilskud til børn

Kosttilskud bør altid kun indtages i anbefalede doseringer. 

Indhold du skal holde øje med:

ADT – anbefalet daglig tilførsel. Det er grænseværdier for, hvad børn kan tåle at få dagligt. Tallene er baseret på, hvad børn samlet bør indtage af næringsstoffer – både gennem deres daglige indtag af mad og indtag af et evt. tilskud. 

RI – Reference indtag. Har overtaget betegnelsen ADT, og står for det gennemsnitlige behov for vitaminer og mineraler som vi har behov for. RI er vejledende og er derfor ikke et udtryk for, hvor stor en mængde vitaminer eller mineraler der anbefales om dagen. 

Sikkerhedsgrænse – Europæisk er der opsat grænser for, hvad børn kan tåle af forskellige vitaminer og mineraler – grænserne er lavet på baggrund af erfaring med skadelige effekter ved for høje doser. Der er forskellige grænser for børn i alderen 1-3 år, 4-6 år og 7-10 år. 

Maksimumgrænse – Der er i loven fastsat en grænse for indholdet af vitaminer og mineraler i kosttilskud. Dette for at beskytte mod for højt indtag. Grænserne er ens for både børn og voksne. 


Børnevitaminer i mange former

Når du vælger vitaminer til dit barn, kan du vælge mellem forskellige former. Nogle vitaminer er flydende, andre som spray, nogle er til at tygge og andre til at sluge.

Tyggetabletterne er tilsat smag af frugt for at sløre smagen af vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer der godt kan være lidt bitter. Vælg mellem jordbær, skovbær, appelsin m.fl.

Du kan under produktbeskrivelser læse, om kosttilskuddet er til at tygge eller ej, samt hvilken alder tilskuddet er beregnet til.


Køb vitaminer til børn på mecindo.dk

Se udvalget af vitaminer til børn, og køb til billige priser her på mecindo.dk. Du kan bestille online i dag, og få dine varer leveret inden for kun 2-4 hverdage. Du finder vitaminer til børn fra producenter som Biosym, Kids Zoo, Livol, Solaray og mange flere. Vælg også mellem spray, tyggetabletter og spray – det gør det nemmere for dit barn at tage kosttilskuddet.

Vi har et bredt sortiment af håndkøbsmedicin, kosttilskud, helsekost og personlig pleje til billige priser. Har du spørgsmål til et produkt eller en ordre, er du mere end velkommen til at kontakte vores kundeservice

Læs mere Skjul