Argan olie

Her finder du vores  udvalg af argan olier som kan bruges til alt fra hudpleje og hårpleje til brug som en god, økologisk madolie. Argan olie er rig på E-vitamin som har god antioxidant virkning der hjælper med at beskytte mod skadelig iltning.

Kundernes favoritter

Er du på jagt efter billig argan olie, så er du endt det helt rigtige sted. Hos Mecindo kan du nemlig købe argan olie i den aller bedste kvalitet til fornuftige priser.

Vi har Argan olie til hår og argan olie til hud - det er nemlig et og samme produkt, der bruges til både hud og hår.

 Argan træet vokser vildt i Marokkos ørken og er Marokkos nationaltræ. Desværre har træet været ved at uddø og er derfor fredet, men man skal ikke undlade at købe olien af den grund, for høst af frugterne skader ikke træerne.

Træet vokser meget langsomt men kan til gengæld blive 2 - 300 år gammelt. 

Billig argan olie og dyrere argan olie

Argan olie er rig på antioxidanter, omega 6 og er en meget nærende olie. Olien øger blodcirkulationen og stimulerer hudcellerne. Brug derfor argan olie til huden for at forny og opfriske den. Brug også argan olie til håret som en kur og som konditioner. Køb f.eks. Argan olien fra Clearspring, som er en god, økologisk madolie. 

Køb dyr eller billig argan olie, og støt fattige kvinder i Marokko

Argan olie produceres hovedsageligt i Marokko, hvor specielt kvindekooperativer sidder på argan olieproduktionen.

Kvindekooperativerne giver kvinderne i det fattige Marokko en stabil indkomst, som mange af dem vælger at investere i uddannelse og dermed forbedret livskvalitet til dem selv og deres børn.

Argan olie til hud, argan olie til hår og argan olie til mad

Der findes både spiselig og kosmetisk argan olie. Den spiselige argan olie fremstilles af ristede, pressede kerner fra Argantræet.  

Olien bruges hovedsageligt til dressinger og til at dyppe frisktbagt brød i. Den kosmetiske argan olie fremstilles ved at presse de rå argankerner, lidt ligesom man fremstiller olivenolie.
Læs mere Skjul