Argan olie

Her finder du vores udvalg af argan olier som kan bruges til alt fra hudpleje og hårpleje til brug som en god økologisk madolie. Argan olie er rig på E-vitamin som har god antioxidant virkning der hjælper med at beskytte mod skadelig iltning. Læs mere om den gyldne olie her.

Kundernes favoritter

Hvad er argan olie?

Argan olie er en olie udvundet af kenderne fra Argan træets frugter. Argan træet vokser i Marokkos ørken, hvor frugterne plukkes. Selve træet vokser meget langsomt, men kan blive flere hundrede år gammelt. Frugten hvori kernen er, vokser relativt hurtigt, og ligner en krydsning mellem en mandel og en valnød.  Til 2-3 liter argan olie skal der bruges hele 100 kg. argan frugt. 

I produktionen af den fantastiske olie, er der i dag over 2,2 millioner mennesker, heraf en stor del kvinder. Kvinderne er ansat i såkaldte Kvindekooperativer, hvor de er sikret en løn og mulighed for at øge deres fremtidige arbejdsmuligheder. Den argan olie der anvendes i Vesten er mekanisk presset og har derfor en holdbarhed på op til 2-3 år. De argan olier man i Marokko kan købe på markeder, holder dog kun 1-2 måneder. Dette skyldes at olien der ofte er presset ved hjælp af håndkraft. 

Argan olie har en smuk gylden farve, og har et utal af anvendelsesmuligheder inden for både madlavning og personlig kropspleje. Hvilke anvendelsesmuligheder er findes, kan du læse meget mere om herunder. 

Hvad kan argan olie bruges til?

Du kan købe argan olie som ingrediens til madlavningen, men også som olie der kan anvendes i din daglige kropspleje til både hud og hår. Der kan dog være forskel på olierne, og derfor skal du være opmærksom på, at du køber en olie der er fremstillet til det du ønsker at bruge den til. 

Madlavning med argan olie

Den spiselige argan olie fremstilles af ristede, pressede kerner fra Argan træet. Brug argan olie i din madlavning, hvor den især er velegnet til salater og pastaretter. Du behøver ikke bruge meget olie ad gangen, og derfor holder en flaske længe. Hvis du vil opleve marokkansk madkultur derhjemme, kan du lave en lækker brøddip med argan olie. Brug aldrig argan olie til stegning – det ødelægger smagen, og så er den ikke beregnet til det. En argan olie bruges altid kold. 

Kropspleje med argan olie

Måske har du allerede en god og effektiv kropspleje rutine, ellers bør du overveje at begynde. Kroppen udsættes for meget hver dag, både varme, kulde, stress og forureningsstoffer. Efter et bad kan du smøre huden ind i et tyndt lag argan olie. 

Du kan bruge argan olie til næsten alle hudtyper, og med sit naturlige indhold af omega fedtsyrer, bidrager olien til hudens sundhed. Ud over at indeholde omega fedtsyrer, har argan olie også indhold af E-vitamin. E-vitamin bidrager til at beskytte cellerne mod oxidativt stress. 

Brug argan olie til at rense din hud, og undgå på den måde uren hud, til behandling af myggestik eller til at forebygge tør hud.
Argan olie kan også anvendes som massageolie. Hæld en mængde argan olie ud i hænderne og varm den op. Når olien er opvarmet mellem hænderne, kan den påføres huden. Masser blidt i bevægelser ind mod hjertet, og slut af med nogle opadgående strøg. Gennem massagen løsnes spændinger og ømhed reduceres, samtidig med at blodgennemstrømningen øges effektivt, hvilket alle har godt af. Derudover fugter argan olien huden og giver den næring. Til massage kan du bruge Fair Squared Massageolie fra Argan, Dr. Organic Pure Oil Argan eller ECO Body Oil Argan

Hårpleje med argan olie

Som en del af din hårpleje kan du anvende argan olie som hårkur. Massér argan olien ind i hovedbund og hår, og lad det virke natten over. Tør hovedbund fugtes og kløe/skæl reduceres mærkbart. Hvis dit hår er kruset, glansløst og knækket, er argan olie også ideel som behandling. 

Mange shampooer indeholder i dag også argan olie, og det skyldes oliens ovennævnte egenskaber. Ved at bruge argan olie shampoo kan du fortsætte din nuværende pleje rutine, uden at skulle yde ekstra. 
Hvis du ikke selv har mod på at tilføje argan olie til din shampoo derhjemme, har vi et stort udvalg af effektive og lækre shampooer med argan olie. Bruger du balsam i dit hår, kan du med fordel også bruge en balsam med argan olie

Forskel på argan olier

Der kan være forskel på argan olier, især om de er beregnet til madlavning eller om de kan bruges til hud- og hårpleje. På mecindo.dk finder du argan olier til alt slags brug. 
Til madlavning kan du vælge Clearspring Argan olie, der er en koldpresset jomfruolie.

Argan olie til naturlig krops- og hårpleje finder du rigtigt mange af. Vælg mellem olie med eller uden ekstra duft af lemon, kokos og lavendel. Nogle olier til hud og hår kommer med spray funktion eller pipette
Uanset hvilken argan olie du vælger, kan du være sikker på, at den stammer fra Marokko. Rigtigt nok vokser der også Argan træer i Mexico, men disse sætter ikke frugt, og der kan derfor ikke udvindes olie fra de mexicanske træer. Den store forskel ligger derfor ofte i, hvilke tilsætningsstoffer der er i olien, eller om den 100 % naturlig. 

Køb argan olie hos Mecindo.dk 

Er du på jagt efter billig argan olie, så er du endt det helt rigtige sted. Hos Mecindo kan du nemlig købe argan olie i den allerbedste kvalitet til fornuftige priser.
Vi har Argan olie til hår og argan olie til hud - det er nemlig et og samme produkt, der bruges til både hud og hår. Vil du opleve argan oliens fantastiske egenskaber og virkning på hud eller hår, så bestil hos mecindo.dk i dag. Du vil modtage din ordre inden for kun 2-4 hverdage.

Skulle du have spørgsmål til et produkt eller en ordre, er du alt velkommen til at kontakte vores kundeservice på mail eller telefon. 

Læs mere Skjul