Acetylsalicylsyre Tabletter

Blodfortyndende (Hjertabyl, Hjerdyl, Hjertemin & Hjertemagnyl alternativ)

Acetylsalicylsyre Tabletter

Blodfortyndende (Hjertabyl, Hjerdyl, Hjertemin & Hjertemagnyl alternativ)

19,95 kr

100 Tabletter
( 75 mg )

På lager

Fragt 29kr
(2-4 hverdage)

19,95 kr

Beskrivelse

Acetylsalisylsyre er et håndkøbslægemiddel også kaldet aspirin. Aspirin er et blodpladehæmmende (blodfortyndende) lægemiddel der hjælper med at forhindre blodpropper hos patienter, der har haft et hjerteanfald, slagtilfælde, hjerte bypass operation eller som har hjertekramper (angina pectoris). Aspirin virker også forebyggende mod ny blodpropdannelse efter behandling med midler til opløsning af blodpropper.

Dette er ikke medicin til smertelindring. Hvis du tager Aspirin som et smertelindrende lægemiddel, anvend i stedet Aspirin 300mg.

Aspirin indeholder den aktive ingrediens Acetylsalisylsyre der ligeledes er den aktive ingrediens i håndkøbslægemidlerne Hjertabyl tabletter, Hjerdyl tabletter og Hjertemin tabletter.

Aspirin 75mg tabletter er et alternativ til Hjertabyl, Hjerdyl, Hjertemagnyl og Hjertemin tabletter – Samme aktive ingrediens – bare billigere.

Acetylsalisylsyre forhindrer blodlegemer eller blodplader, fra at producere thromboxan.

 Det er dette stof, der kan forårsage blodplader til at klumpe sammen og starte processen med blodpropper. Dette kan være farligt, da det kan forårsage en blokering, der afskærer blodforsyningen til et organ. En blokering i arterierne der leverer blod til hjertet eller hjernen kan forårsage et hjerteanfald eller et slagtilfælde.

Mennesker med der lider af hjertekramper (angina), eller som allerede har lidt et hjerteanfald eller slagtilfælde, har risici for at for åreforkalkning i deres arterier og, hvor en lav dosis Acetylsalisylsyre / aspirin bruges til at sænke risikoen for dette.

Denne dosis af aspirin er ikke for smertelindring.

Jo længere aspirin er taget,  jo større er fordelen. Det er vigtigt, at folk kender til, at Acetylsalisylsyre/aspirin kan forårsage farlig blødninger i maven hos nogle patienter. Folk, der ønsker at tage Acetylsalisylsyre /aspirin skal først drøfte det med deres praktiserende læge. "

Du bør derfor altid konsultere din læge, før du tager acetylsalisylsyre /aspirin 

Ofte stillede spørgsmål ved Acetylsalisylsyre 75mg tabletter

1. Hvordan kan I sælge Acetylsalisylsyre meget billigere end mit lokale apotek?

Vores priser på netop denne medicin er baseret på en generisk version af Hjertabyl, Hjerdyl og Hjertemin tabletter – Den aktive ingrediens i selve produktet er den samme, men selve produktet er ikke ”brandet” som Hjertabyl, Hjerdyl og Hjertemin tabletter, men derimod i en neutral indpakning med visning af den aktive ingrediens. 

Acetylsalisylsyre tabletter og Hjertabyl, Hjerdyl og Hjertemin tabletter har alle den aktive ingrediens Acetylsalisylsyre til fælles, hvilket giver de ønskede effekter.

2. Giver Acetylsalisylsyre tabletter mig den samme virkning som den brandede version (Hjertabyl, Hjerdyl og Hjertemin tabletter)?

Absolut. Når en medicinalvirksomhed udvikler et lægemiddel får virksomheden ligeledes en unik rettighed til at sælge det pågældende produkt for en årrække (originalt produkt). Når denne rettighed udløber kan enhver medicinalvirksomhed forudsat at de opfylder reglerne producere tilsvarende lægemiddel (generisk produkt).

Dette oplever du ligeledes på det normale apotek, hvor farmaceuten spørg om du vil have den originale medicin som typisk er dyr eller en generisk version (samme indhold) som typisk er billigere.

Dette håndkøbslægemiddel de identiske medicinske egenskaber uanset mærke, emballering og reklame. Nøglen er den "aktive" ingrediens - der rent faktisk behandler symptomet.

Beskyttelse og kvalitetskontrol gælder ligeligt for alle originale som generiske lægemidler. Det generiske lægemiddel skal opfylde de samme kvalitetskrav som det originale lægemiddel. Emballage kan variere, men ingredienserne er identiske, og resultaterne af behandlingen vil være de samme.

Et godt råd:

Nøglen er den aktive ingrediens. Kig derfor på det mærke du kender, og noter den aktive ingrediens for derefter at kontrollere, at den aktive ingrediens samt dosis er den samme som på det generiske brand. 

Instruktion

Sådan skal du tage Acetylsalisylsyre /Aspirin 75mg tabletter:

 • Voksne: Den sædvanlige dosis til langtidsbrug er 1-2 tabletter (75mg – 150mg) én gang dagligt. I nogle tilfælde kan en højere dosis kan være hensigtsmæssigt, især på kort sigt, hvor op til 4 tabletter (300mg) om dagen kan indtages efter anvisning fra din læge.
 • Børn: Anbefales ikke til børn under 16 år.
 • Disse tabletter skal opløses eller blandes med vand, mens du spiser eller efter du har spist. Synk tabletterne umiddelbart efter du har lagt dem ned i et glas vand. Hvis symptomerne fortsætter, bør du konsultere din læge.
 • Hvis du glemmer at tage en dosis, bør du tage den sædvanlige dosis, så snart du husker det og din næste dosis på det sædvanlige tidspunkt. Tag aldrig to doser på samme tid. Hvis du tager flere tabletter end anbefalet ovenfor, skal du kontakte din nærmeste skadestue, eller konsulter din læge straks. Tag eventuelle resterende tabletter og emballagen med dig. 

Advarsel

Forholdsregler du bør overveje, før du tager Acetylsalisylsyre/aspirin/hjertemagnyl alt. 75mg tabletter:

Rådfør dig med din læge, før du begynder denne medicin, som behandling for blodfortyndende. Acetylsalisylsyre/aspirin tabletter skal ikke anvendes som smertelindring.

 • Der er en mulig sammenhæng mellem Acetylsalisylsyre /aspirin og Reyes syndrom, når det gives til børn. Reyes syndrom er en meget sjælden sygdom, der påvirker hjernen og leveren, og kan være dødelig. Af denne grund bør Acetylsalisylsyre/ aspirin ikke bør gives til børn under 16 år, medmindre det specifikt er angivet and din læge (f.eks. ved Kawasakis sygdom).
 • Salicylater kan forstærke virkningen af ​​orale antidiabetika, phenytoin og natriumvalproat. De hæmmer uricosurisk virkning af probenecid og kan øge toksiciteten af ​​sulfonamider.
 • Aspirin kan forstærke virkningen af ​​heparin og øger risikoen for blødning med orale antikoagulanter, antiblodplademidler og fibrinolytika.
 • Plasma salicylat koncentrationer kan reduceres ved samtidig brug af kortikosteroider, og salicylattoksicitet kan forekomme efter tilbagetrækning af kortikosteroider. Risikoen for gastrointestinal ulceration og blødning kan være øget, når aspirin og kortikosteroider er indtaget samtidig.
 • Samtidig brug af acetylsalicylsyre og andre NSAID bør undgås. Anvendelse af to eller flere NSAID præparater øger risikoen for alvorlig gastrointestinal blødning. Samtidig indtagelse af carboanhydrasehæmmere såsom acetazolamid og salicylater kan resultere i alvorlig acidose og øget toksicitet i centralnervesystemet. I store doser kan salicylater også mindske insulinbehov. Patienter, der bruger enterisk belagt aspirin bør frarådes at indtage antacida samtidig for at undgå for tidlig frigivelse af lægemiddel.
 • Før påbegyndelse af en langsigtet aspirin terapi for behandling af ​​cerebrovaskulær sygdomme bør patienter med kardiovaskulære sygedomme konsultere deres læge, som kan rådgive om fordele kontra risici for den enkelte patient.
 • Aspirin nedsætter blodplade klæbeevne og øger blødningstid. Hæmatologiske og hæmoragiske effekter kan forekomme og kan være alvorlige. Patienter bør konsultere deres læge ved enhver usædvanlig blødning eller usædvanlige symptomer.
 • Salicylater bør anvendes med forsigtighed hos patienter med en historie af mavesår eller koagulationsabnormiteter. De kan også fremkalde mave-tarm-blødning, lejlighedsvis større.
 • De kan også udfælde bronkospasmer eller fremkalde anfald af astma hos følsomme patienter.
 • Aspirin bør anvendes med forsigtighed til patienter med nedsat nyrefunktion (undgå hvis den er alvorlig), eller hos patienter, som er dehydrerede.
 • Patienter med hypertension bør nøje overvåges.
 • Du må ikke tage tabletterne, hvis du er allergisk over for Acetylsalisylsyre/ aspirin.
 • Du må ikke tage tabletterne, hvis du lider af astma, har mavesår, en historie af mavesår eller fordøjelsesbesvær, eller tager anden blodfortyndende medicin.
 • Du må ikke tage tabletterne, hvis du ammer. Hvis du er gravid, skal du tale med din læge først.
 • Må ikke gives til børn under 16 år. 

Potentielle bivirkninger

Mulig bivirkninger ved at tage Acetylsalisylsyre/aspirin 75mg tabletter:

Ligesom mange andre lægemidler kan Acetylsalisylsyre/Aspirin lejlighedsvis give bivirkninger hos nogle patienter, især i starten

Virkninger kan omfatte:

 • Allergiske reaktioner - løbende næse, kløende hud, hævelse og forværring af astma.
 • Symptomer på mave-tarmsystemet - mavesår eller blødninger, som kan være alvorlig (du kan udvikle blodige eller sort bie afføring, svære mavesmerter og opkast blod), mave irritation (milde mavesmerter, halsbrand og kvalme) og betændelse i leveren.
 • Symptomer i blodet - blodmangel, ændringer i antal og typer af blodceller. Hvis du har en stigning i antallet af næseblod eller bemærke, at du lettere får blå mærker eller har flere infektioner bør du tale med din læge.
 • Symptomer på/i øret - ringen eller brummen i øret.
 • Salicylism - hvis du tager store doser i lang tid, du kan udvikle symptomer på salicylism, disse omfatter: svimmelhed, ringen eller brummen i øret, døvhed, svedeture, kvalme eller opkastning, hovedpine og forvirring.
 • Hvis du er bekymret over eventuelle bivirkninger eller har andre usædvanlige symptomer, skal du straks fortælle det til lægen.

Aktive ingrediens

Hver Acetylsalisylsyre/ Aspirin 75mg tablet indeholder:

75mg aspirin. Indeholder også laktose og natrium.

 

Produktinformation

Mængde 100 Tabletter ( 75 mg )
Producent Generic Medicine
Indlægsseddel Indlægsseddel (pdf)
Klassifikation Apoteksforbeholdt lægemiddel (P)
Produktnummer 31960
Pakning Engelsk eller flersproget
Bemærk: Vi tager ikke lægemidler retur. Dette skyldes, at vi som apotek skal kunne garantere og dokumentere, at lægemidlerne har været opvaret korrekt, hvilket ikke er muligt for os når produktet har været ude af apoteket.

Anmeldelser (0)

Ofte købt sammen med

Andre så også på