Ginkgo biloba

Fold ud Skjul

Viser 1 til 7

Ginkgo biloba

Hvad tages Ginkgo Biloba tilskud imod?  

Der er foretaget en del forskning omkring Ginkgo Biloba træet og dets blades påståede farmaceutiske egenskaber. Det meste forskning er dog forholdsvis inkonklusiv og det vil derfor være op til indvidet selv at afgøre om de ønsker at afprøve et ginkgo biloba kosttilskud.

Ginkgo Biloba tages af mange for at hjælpe på:

 • Dårligt blodomløb i benene: Nogen forskning har vidst at gingko biloba har en positiv indvirkning på blodomløbet i især benene. Dette kan hjælpe personer der lider af lidelser som vindueskiggersyge (åreforsnævring) med i visse tilfælde at opnå bedre mobilitet. 
 • Tinitus: Ginkgo biloba har igennem lang tid været kendt som et kosttilskud til brug imod tinitus. Der er dog ingen eller meget begrænset forskning der understøtter at gingko biloba piller har nogen positiv effekt på tinitus.  
 • Hukommelsesproblemer :  Mange tager gingko biloba piller imod hukommelsesbesvær, dårlig koncentration og glemsomhed såvel som andre symptomer som svimmelhed og generel udmatning. Nogle undersøgelser har vist, at visse hukommelsesproblemer bliver forbedret ved langvarig brug af Ginkgo. Det er især hos ældre med kredsløbsforstyrrelser og visse yngre, der får en hurtigere reaktionsevne. Træthed og lette søvnbesvær hos ældre kan også mindskes med Ginkgo biloba bladene.  I følge det meste forskning på området er der dog begrænset eller ingen effekt på disse symptomer ved brug af ginkgo biloba kosttilskud.  
 • Kolde hænder og fødder : Ginkgo Biloba tages af nogle for at modvirke kolde fingre og hænder som typisk ses ved f.eks Raynauds fænomen. Ingen forskning understøtter dog en positiv terapeutisk indikation. 

Er ginkgo biloba sundt?

Ginkgo biloba naturmedicin har været brugt som et naturlægemiddel i Kina igennem århundreder og er visse stedet i den vestlige verden også anerkendt som et naturlægemiddel til brug særligt ved cirkulationsbesvær.

Mulige sunde egenskaber ved udtræk af ginkgo biloba blade:

 • Antiseptisk virkning der dræber baktierer ved udvortes påførelse. 
 • Forbedrer blodgennemstrømningen ved stimulering af arterier. 
 • Rig på gode antioxidanter der beskytter kroppens celler imod skadelig iltning 
 • Øger cellernes optagelse af ilt og energi(glucose) 


Hvordan virker gingko biloba?

Gingko biloba bladenes eksakte virkning er endnu ukendt, men det vides at især indholdet af de aktive indholdsstoffer ginkgoflavonglykosider og terpentrilaktoner er ansvarlige for dens mulige farmaceutiske egenskaber som et naturlægemiddel.

Er der nogen bivirkninger ved ginkgo biloba?

Bivikrninger ved ginkgo biloba naturmedicin ses sjældent men i sjældne tilfælde er blødning, typisk i form af næseblødning samt mavesmerter observeret.

Endvidere er det muligt, som ved alle planteekstrakter, at være allergisk overfor indholdsstofferne.


Må jeg tage ginkgo biloba hvis jeg?

 • Tager blodfortyndende medicin: Ginkgo biloba kan forstærke blodfortyndende medicin som warfarins virkning. Konsulter derfor altid med din læge inden du begynder at tage ginkgo biloba. 
 • Tager beta-blokkere: Hvis du benytter medicin af typen beta-blokker bør du altid konsultere med din læge inden du indtager ginkgo biloba piller. 
 • Tager epilepsi medicin: Du bør rådfører dig med din læge inden du indtager ginkgo biloba. 
 • Tager gigtmedicin af typen NSAID: Du bør rådfører dig med din læge inden du indtager ginkgo biloba.