Slidgigt

 

Har du også problemer med slidgigt? Læs mere om hvordan man bedst lindrer symptomerne.

Er slidgigt også blevet et problem for dig?

Slidgigt er er smerter, manglende kraft og indskrænket bevægelighed i et eller flere led. Det giver mange mennesker i Danmark gener hver dag, man mener, at ca. 900.000 har problemer på grund af slidgigt. Næsten alle over 50 år har slidgigt i større eller mindre grad, men det kan også forekomme hos yngre. Det ses ofte i knæ, hofter, fingre og nakke, men kan i princippet opstå i alle led.

 

Se vores produkter mod slidgigt her

 

 

Hvad er slidgigt og kan det helbredes?

Allerede i 30-40 års-alderen begynder de ødelæggende forandringer, der årtier senere viser sig som smerter og nedsat bevægelighed i leddene. Slidgigt angriber kroppens led, ved at nedbryde brusken langsomt og fortykke ledkapslen. Derved dannes der ekstra ledvæske, og leddet fortykkes. Der er ikke videnskabeligt bevis for, at slidgigt kan kureres, kun lindres. Men fortvivl ikke til at starte med.

 

Her er 5 hurtige råd til bedre livskvalitet:

  • Vær aktiv – men skån de angrebne led bedst muligt
  • Undgå overvægt
  • Pas på med at indtage syredannende mad
  • Spis rigeligt med grønne grøntsager
  • Drik rigeligt med vand, gerne 2 liter dagligt

Du har nemlig gode chancer for at fortsætte med at leve en aktiv tilværelse med slidgigt.

 

Kosttilskud og slidgigt

Mange typer medicin og behandlingsformer kan lindre smerterne og sinke sygdomsudviklingen, men mange receptpligtige præparater har en række alvorlige bivirkninger. Ingefær har i mange år været kendt som et middel til styrkelse af samtlige væv i organismen og særligt bevægeapparatets væv. 

Selv om ingefær i nogle situationer kan give en hurtig virkning, også for gigtpatienter, så er der ofte tale om et middel til langvarig behandling, inden den virkeligt mærkbare bedring indfinder sig. 

Det er vigtigt at fremhæve en kendsgerning - ingefær helbreder ikke gigt!

Glucosamin er ligeledes et langsomt virkende medikament. Videnskabelige undersøgelser har vist gavnlig effekt af glucosaminsulfat mod symptomer fra slidgigt, da det har en let anti-inflammatorisk effekt, men virker ikke direkte smertelindrende. Smertelindringen kommer tidligst efter nogle ugers anvendelse af præparatet.

Overvægt er en anden faktor, der nedsætter virkningen af glucosamin. Positive resultater af glucosaminsulfat til overvægtige med slidgigt i knæet kan først forventes, efter at vægten er kommet ned.

 

Hvis du er i tvivl om hvilken behandling du kan anvende, bør du kontakte din læge, og hvis du indtager anden medicin, er det vigtigt du får vejledning, da præparaterne kan påvirke hinanden.

 

Vores udvalg af håndkøbsmedicin mod slidgigt